szerző:
hvg.hu

Berkecz Balázs szerint felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, ha Garancsi István plakátcége, az ESMA ráfizetéssel adja a plakátokat a választás előtt.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Berkecz Balázs, az Együtt politikusa szerint a Garancsi István érdekeltségébe tartozó ESMA Zrt. a választási kampány teljes időtartamára – két hónapra – 220 ezer forint helyett 10 ezer forintos bérleti díjat számol fel az úgynevezett elefántfül plakáthelyekért. A politikus úgy látja, ha ez az ajánlat a cég számára ráfizetéses, akkor felvetődik a tiltott pártfinanszírozás gyanúja, ezért kockázatjelzést tesz az Állami Számvevőszéknél.

Berkecz az után beszélt erről, hogy a 24.hu megírta, az ESMA 10 ezer forintos bérleti díjat számol fel a közvilágítási oszlopokra szerelt lengőkaros reklámtábláiért, ezzel a megdöbbentően alacsony árral gyakorlatilag 95 százalékos engedményhez juttatta azokat a pártokat, amelyeknek sikerült leszerződniük a meglevő reklámhelyekre. A Fidesz és az MSZP is leszerződött, az árat Molnár Gyula MSZP-elnök is elmondta egy csütörtöki háttérbeszélgetésen.

Megnéztük az ESMA árlistáját, eszerint a "lengőkaros kampánytábla szerkezet" 110 ezer forintba kerül, míg a "választási plakáttartó szerkezet" 10 ezer forintba. Kikötik, kampányidőszakra érvényes árból nem lehet kedvezményt adni.

 

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.