szerző:
hvg.hu

A tervek szerint idén oda is visznek távhőt, ahol még nem elérhető. Készülnek az új városligeti intézmények és az operaház új kőbányai próbacentrumának hőellátására is.

A Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv) az idén jelentős fejlesztésekre készül, hogy a hálózatához csatlakoztathassa Budapest néhány, eddig nem távfűtött kerületét, valamint előkészíti két biomassza-tüzelésű fűtőmű építését is – írja a pénteki Világgazdaság.

A Főtáv fejlesztéseinek idei beruházási igénye meghaladja a 10 milliárd forintot.

A cikk szerint a Főtáv az V. kerületben 2018-ban megkezdené a távhőszolgáltatást, ehhez idén egy 0,6 méter átmérőjű vezetékpárt kell átvezetni a budairól a pesti oldalara az Erzsébet hídon át. A beruházást a Kéménymentes belváros nevű projekt részeként valósítják meg.

A Városligetben épülő intézmények hőellátásához a távhőszolgáltató idén a XIII. kerületben készül vezetékfejlesztésre, továbbá ráköti a hálózatára a Magyar Állami Operaház X. kerületi próbacentrumát is.

Tavaly több évnyi csökkenés után ismét nőtt a Főtáv által eladott hő mennyisége, mert nőtt az ügyfelek száma, az újonnan bekapcsolt fogyasztók között lakóparkok, irodaházak, állami és önkormányzati épületek is vannak.

Az előzetes adatok szerint a Főtáv árbevétele 2017-ben 44,4 milliárd forintra nőtt az előző évi 43,2 milliárdról, üzemi eredménye 1,7 milliárd forintról 1,5 milliárdra csökkent – olvasható a Világgazdaságban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!