szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A helyi választási bizottság leszavazta az LMP kezdeményezését.

A Lehet Más a Politika pécsi szervezete megdöbbenéssel fogadta, hogy a Helyi Választási Bizottság a kérdések kapcsán indított népszavazási kezdeményezést első körben elgáncsolta. A döntés megváltoztatása érdekében az LMP bírósághoz fordul.

Az ellenzéki párt úgy fogalmaz, ha a Fideszen múlik, akkor Pécs az atomenergetikai lánc két “piszkos” végpontján találja majd magát. Az egyik az uránbánya, több tízmillió tonna meddő kőzettel, zaggyal és veszélyeztetett vízbázissal, a másik pedig a világon példátlan, nagy aktivitású radioaktív hulladéktároló.

A Tolna megyei Boda térségében kutatások folynak egy nagyaktivitású hulladék-tároló lehetséges helyszínének kijelölésére, amire már az Országgyűlés is elfogadta a stratégiát. Boda a Nyugat-Mecsekben, a hazai uránbányászat központjaként számított Kővágószőlőstől néhány kilométerre található.

Az LMP Baranya megyei szervezete évek óta küzd e kérdések ügyében, január végén pedig helyi népszavazási kezdeményezést indított mindkét kérdés kapcsán. Miután azonban a Helyi Választási Bizottság ezt elutasította, az LMP a Pécsi Törvényszékhez fordul.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!