szerző:
hvg.hu

Az egyik legnagyobb háttérintézmény építése a Magyar Nemzet szerint akár egyéves csúszásban is lehet. A Szépművészeti Múzeum azt ígérte: tartják a határidőt. A Városliget Zrt. szintén azt állítja, már idén elkezdődik a beköltözés.

Már az első lépésnél késhet a Liget projekt – írta a Magyar Nemzet. Balog Zoltán két hete még azzal büszkélkedett, hogy az előzetes tervek szerint halad az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) építése, a lap szerint azonban idén már biztosan nem adják át a komplexumot. A 20 milliárd forintból épülő központ legkorábban jövő tavasszal készülhet el, de valószínűbb, hogy csak 2019 nyarán vehetik birtokba a múzeumi szakemberek.

A tervezett komplexumban a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint 350 ezer műtárgyának megőrzésére és tudományos kutatására lesz lehetőség, de az épületegyüttes a Városligetben létrehozott új intézményeknek is szakmai és infrastrukturális hátteret biztosít. Két évvel ezelőtt, az első kapavágás idején 2018 tavaszára ígérték a komplexum átadását.

A Szépművészeti Múzeum azt ígérte a lapnak: az OMRRK így is a terveknek megfelelően készül el.

Cikkünkre reagált a Városliget Zrt. is. Azt írják, a komplexum műszaki átadás-átvétele már idén ősszel megtörténik, majd elkezdődhetnek a költöztetések, a belső terek felszerelése és berendezése. Szerintük a múzeumi szakemberek még idén munkába állhatnak a háttérintézményben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!