szerző:
hvg.hu

Összesen 29,4 milliárd forintot szán a kormány arra, hogy a választás előtt Erzsébet-utalványt küldjön a nyugdíjasoknak.

A kormány 29 milliárd 430 millió forintot utalt át a Magyar Államkincstárba – vette észre a napi.hu a Magyar Közlönyben megjelent határozatot. Ez az összeg a nyugdíjasok húsvéti 10 ezer forintos Erzsébet-utalványainak ellenértéke.

A pénzt két forrásból teremtik elő. A költségvetés központi maradványelszámolási alapjából 20,7 milliárd forintot fizetnek ki, a rendkívüli kormányzati intézkedések keretéből pedig 8,7 milliárd forintot adnak.

Az utalványok összértéke 27 milliárd forint, a postázás költségei pedig 2 milliárd 430 millió forintot tesznek ki.

Orbán Viktor tegnap nem csak azt jelentette be, hogy a nyugdíjasoknak Erzsébet-utalványt ad a kormány a választás előtt, hanem azt is, hogy a háztartások túlnyomó része 12 ezer forintos extra rezsicsökkentést kap. Ez utóbbi a számításunk szerint 47,4 milliárd forintba kerülhet, vagyis összességében közel 77 milliárdot költenek a választás előtti osztogatásra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!