szerző:
hvg.hu

A legtöbben a saját otthonukban fagytak meg, mert nem tudták felfűteni a lakásukat.

Négy nap alatt huszonegy ember halt meg az országban az elmúlt napok hideg időjárása miatt – írta a Magyar Nemzet a Magyar Szociális Fórum adatai alapján. A legtöbben közülük nem hajléktalanok voltak, hanem a saját fűtetlen lakásukban haltak meg, vagy az után, hogy kórházba kerültek az otthoni hideg miatt.

A szervezet elnöke azt nem pontosította, hogy honnan származnak az adataik, de arról beszélt: 2017 ősze óta legalább 185 emberről tudnak, aki a hideg miatt halt meg.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte: a hideg miatti intézkedéseikkel több száz hajléktalan és idős ember életét mentették meg. A halottak pontos számáról szóló adatokat azonban nem adták ki, és még a KSH sem készült el a 2017/18-as összesítésével.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!