szerző:
hvg.hu

Sőt, mondhatni semennyire. Tavaly is kiemelkedő sikereket értek el, gyanús körülmények között elnyert közvilágítási közbeszerzésekkel.

Bár az Elios közpénzes munkáival kapcsolatosan az OLAF hosszú hónapokig nyomozott, majd 2017 januárjában a magyar ügyészségnek is benyújtotta a vizsgálati jelentését, a céget a jelek szerint ez nem rázta meg különösebben, a 2017-es közvilágítási közbeszerzéseiket is minimum gyanús körülmények között nyerték el – írta az Index.

A MÁV-nál 17 állomás LED-világítását intézték, nettó 1,4 milliárd forintért. Az egyetlen vetélytárs a Dunagép Zrt. volt, de a lap szerint a cég összecsapott ajánlatot adott be, olyat, amiből a legalapvetőbb dolgok is hiányoztak – amelyeket aztán a hiánypótlási felhívásra sem javítottak ki.

Az Elios egy másik tendert is megnyert, a mátészalkai közvilágítást korszerűsíthették, 262 millió forintért. Az Index szerint az itteni indulókból hárommal már korábban már jól együtt tudott működni az Eliosszal, míg a negyedik cég Mészáros Lőrinccel vállalt közös munkát. A tendert végül az Elios ajánlata nyerte. Az Elios 72 havi jótállást ígért, a többiek 36-40 hónaposakat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!