szerző:
hvg.hu

A Szociáldemokrata Párt (SPD) szombati, rendkívüli kongresszusán hozott döntés szerint 2024-ben vezetnék be az európai valutaegységet.

Az SPD azzal indokolta a 2024-es céldátumot, hogy  bátornak kell lenniük, és tudni, hogy ez a lépés szükséges – írta a Napi.hu. Liviu Dragnea pártvezető szerint Romániának ez az egy esélye van, hogy egy asztalhoz üljön Európa gazdagjaival.

A magyar kormány és a jegybank csak akkor tervezi bevezetni az eurót, ha előbb az egy főre jutó GDP eléri az uniós átlag 90 százalékát. Mivel jelenleg 68 százalékon állunk, ez évtizedekbe is telhet, így egyelőre nincs hivatalos csatlakozási dátum.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!