szerző:
hvg.hu

Valamiről megfeledkeztek a törvényhozók.

Márciusi bevezetésekor már az első vasárnap káoszt okozott Lengyelországban a vasárnapi zárva tartás – erről a Napi.hu ír a Rzeczpospolita cikke nyomán. Nem elég, hogy rengeteg kereskedő szegte meg a szabályokat, de a helyi munkaügyi felügyelet ellenőrei, akiknek vizsgálniuk kellene a tilalom betartását, fellázadtak a vasárnapi munkavégzés miatt.

Az ellenőrök levélben indokolták döntésüket, méghozzá azzal, hogy a jogszabályok csak kivételes esetekben engedélyezik az ellenőrök munkavégzését a hét utolsó napján, rendszeresen azonban nem lehet őket munkára fogni. A levélben azt sem mulasztották meg felemlegetni, hogy a hétvégén is dolgozó embereknek gyakrabban vannak fejfájásaik, erősebb izomlázuk van, álmatlanságban és pszichoszomatikus fájdalmakban szenvednek. Emiatt azt sem tartják elfogadhatónak, ha a hét másik napján szabadnapot kapnak a vasárnapi munkáért.

(Napi.hu)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!