szerző:
hvg.hu

A Kertész Imre Intézet kialakítására és a Terror Háza felújítására jutott pénz.

Összesen 2,06 milliárd forintot ad a kormány a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak – vette észre a Magyar Nemzet a Magyar Közlönyben.

A nagyobb részt, kétmilliárd forintot a budapesti Benczúr utcában tervezett Kertész Imre Intézet kialakítására kapja az alapítvány, igaz, itt egyelőre csak rendelkezésre állásról szól a határozat. Az intézménynek az a célja, hogy gondozza a Nobel-díjas író emlékét és szellemi hagyatékát.

További 60 millió forintot ad a kormány a Terror Háza felújítására. A rendelet szerint augusztus 31-ig végezni is kell az előkészítéssel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!