szerző:
hvg.hu

Száznyolcvan résztvevő közül ötöt sorsoltak ki, ők kamatmentes állami támogatást kapnak a lakásvásárlásukhoz.

Lezajlott az első magyarországi Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) első nyilvános kiválasztása. A lakáslottón a Central NOK Szervező Zrt. által létrehozott 180 fős közösség tagjai reménykedhettek. Öt tag sorsolás, 18 tag pedig licit útján szerzett jogosultságot lakásvásárlásra.

A NOK-ba befizető tagok közül sorsolással választják ki azokat, akik kamatmentes állami támogatást kapnak a lakásvásárlásukhoz. A tagok kötelezettséget vállalnak, hogy egy általuk meghatározott összeget előre meghatározott rendszerességgel befizetnek, a NOK pedig a takarékoskodó által elhelyezett összeg függvényében lehetőséget ad arra, hogy kamatmentes közösségi megelőlegezéssel és állami támogatással a futamidő vége előtt vásárolhatnak új építésű lakást. 

Az, hogy az egyes tagok mikor jutnak a teljes összeghez, a negyedévente megtartandó kiválasztási eseményen dől el – mondta Vincze Krisztián, a GDN Ingatlanhálózat HitelCentrumának vezetője.

A megtakarítás csak új lakás vásárlására fordítható. A konstrukcióhoz állami támogatás is jár, ennek a mértéke a tagot terhelő befizetési kötelezettség 30 százaléka, maximum 4,5 millió forint szerződésenként. A szerződések szabadon választható értéke 10 és 40 millió forint között lehet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!