szerző:
hvg.hu

Titokzatos nagybevásárlásra készül az állam a választás előtt.

Harmincmilliárd forintot csoportosított át egy határozattal a kormány valamire – a Magyar Közlönyben olvasható titokzatos döntést a Portfolio szúrta ki.

A 30 milliárdos tételről annyit tudni, hogy a kormány „társasági részesedés megszerzéséhez szükséges forrás” biztosítására vont el ennyi pénzt, az azonban nem derül ki belőle, melyik ez a társaság.

Ennek érdekében elvettek csaknem tízmilliárd forintot az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciójára szánt pénzből, ami nem kis tétel, hiszen korábban 25 milliárd forintot szánt a kormány a nagyszabású felújításra. Ráadásul a 9,822 milliárd forint a teljes idei kerete volt a rekonstrukciónak.

Ugyancsak tízmilliárdot von el a kormány a központi tartalék elszámolási alapjától, hatmilliárddal kevesebbet szán a nemzetközi pénzügyi szervezetektől felvett forinthitelek kamatára, és négymilliárddal kevesebbet a diszkont kincstárjegyek kamatára.

 

Ön szerint mire szán a kormány ennyi pénzt?

(via Portfolio)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!