szerző:
MTI

Rábólintott a GVH és MEKH a vásárlásra.

A Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal (MEKH) és a Gazdasági Versenyhivatal sem gördített akadályt az elé, hogy a Mátrai Erőmű Zrt.-ben 61,76 százalékos mértékű közvetett befolyást szerezzen a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. közvetett irányítása alatt álló Status Power Invest Kft. – tájékoztatta a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján a tőzsdén jegyzett társaság kedden.

A MEKH április 5-i határozatával vette tudomásul az ügyletet – derül ki a közleményből.

A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn azt állapította meg, hogy az erőműben való befolyásszerzés versenyjogi vizsgálatára okot adó körülmény nem áll fenn.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!