szerző:
hvg.hu

A Bloomberg szerint a kötvénypiac kedvence lehet az ország a választások után.

Kelet-Európa populista, illiberális államai a befektetők kedvenceivé váltak, ám amíg a szankciók miatt kerülik az orosz papírokat, a geopolitikai kockázatok miatt pedig a törököket, a magyar és a lengyel kötvények igazi sikerperiódus előtt állnak – írja a Bloomberg. A két ország állampapírjai a legjobb eredményt produkáló papírok között voltak az elmúlt hetekben is. A lap felidézi, hogy az állampapír-kibocsátások milyen sikerrel zajlanak Magyarországon: a múlt heti aukciónak is betudható, hogy 2016 november óta most van a legtöbb állampapír külföldi kézben.

A lapnak Esther Law, az Amundi feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzője azt nyilatkozta, hogy a régió kezére játszhat az is, ha az Európai Központi Bank nem kezd a következő időszakban a vártnál gyorsabb szigorításba.

A Bloomberg szerint a politikai kockázatok is elhanyagolhatóak, ráadásul csökkennek is Magyarországon és Lengyelországban is. Az új lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki látványosan jobb viszonyt ápol az Európai Bizottsággal, mint elődje. Orbán Viktor elsöprő győzelme pedig folytonosságot hozhat a gazdaságpolitikában, ami mindenképpen szimpatikus a befektetők számára, még akkor is, ha „egyesek aggódnak amiatt, hogy a demokrácia és a jogállamiság tovább gyengülhet”.

(Bloomberg)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!