szerző:
hvg.hu

A KSH adatai alapján úgy tűnik, sokan ragadtak a mostaninál rosszabb feltételekkel törleszthető lakáshitelekben.

Éppen a legkedvezőtlenebb konstrukciókat cipelők számára nehéz kiutat találni, a minősített fogyasztóbarát lakáshitel ugyanis még az átlagadósok számára sem mindig elérhető, az új bankot kereső adóst sokszor a hitelfék foghatja vissza – írta azenpenzem.hu.

A minimálbér körüli jövedelem nem túl vonzó a bankok számára, de nézik az ingatlan elhelyezkedését is, és ha nem elég piacképes, elzárkóznak az adós megkeresésétől. Probléma továbbá a passzív hitelinformációs státusz, azaz a 90 napon túli törlesztési hátralék, még akkor is, ha időközben rendezték.

A KSH 2017-es lakáshitelezésről szóló kiadványából kiderült, nem elszigetelt jelenségről van szó, hiszen miközben szárnyalt tavaly a lakáshitelezés, a hitelkiváltások száma az előző évihez képest negyedével csökkent. A mennyiség és az összeg egyaránt zuhant, a 2016. évi 5 millió forinthoz képest 2017-ben átlagosan 4,4 millió forint jutott egy ügyfélre.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!