szerző:
hvg.hu

Az új elnök arról is beszélt, mennyivel emelkedhetnek a budapesti taxistarifák.

Nincs okuk aggódni azoknak a budapesti vállalkozóknak, akik elmulasztották befizetni az évi 5000 forintos kamarai regisztrációs díjat – nyilatkozta Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara frissen megválasztott elnöke az Mfor munkatársának.

Csoltó azért figyelmeztetett, nem kiforrott javaslatról van szó, hiszen egyelőre azt sem tudják pontosan, hány vállalkozás működik a fővárosban, így az elmaradásról sincsenek információk. „Az évi 5000 forint nem akkora tétel, ami miatt ne jöhetne szóba akár a tartozások elengedése, vagy valamilyen kedvezmény nyújtása” – idézi az elnököt a portál. A meg nem fizetett kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül, amelyet a NAV behajthat, a kamara pedig még akkor is megkeresheti ezzel az adóhatóságot, ha a tartozás nem éri el a 10 ezer forintot.

Az új taxis tarifákkal kapcsolatban Csoltó Gábor azt mondta, a főváros elfogadta a BKIK tervét, amelyben mintegy 10 százalékos emelést javasoltak, és jó eséllyel a májusi közgyűlésen napirendre is tűzi majd, így júniustól hatályba is léphet az új díjszabás.

(Mfor)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!