szerző:
hvg.hu

Az érintett nyugdíjas férfi egy levéllel is megelégedett volna, szerinte a háromszori értesítés felesleges pénzkidobás volt.

Havi öt forinttal emelték meg a nyugdíját egy pécsi nyugdíjasnak. Bár az emelés minimális volt, az erről szóló értesítést nem aprózták el: postai úton, tértivevényes levélben értesítették róla, három héten belül háromszor – számolt be az RTL Híradó csütörtökön.

A nyugdíj mellett végzett alkalmi munkák miatt csak havi öt forintos emelés járt neki.

A Magyar Posta díjtáblázata alapján egy hivatalos irat kézhez történő kézbesítésének díja 475 forint.

A Magyar Államkincstár az ötforintos nyugdíjemelésről négyoldalas határozatot állított ki. Ezt három hét alatt kétszer megismételték, így jött össze tizenkét oldalnyi irat.

Az RTL Híradó megkereste az ügyben az államkincstárat is, de nem válaszoltak arra a kérdésre, miért postázták az értesítést háromszor is, ajánlott levélként.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!