szerző:
hvg.hu/MTI

Közel két hónapon át nem érték el a UPC előfizetői az OLS hálózatában lévő telefonszámokat.

Az NMHH az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt 48 millió forint bírságot szabott ki a UPC-re. A szolgáltató közel két hónapon át ellehetetlenítette egy másik szolgáltató elérhetőségét.

A vizsgálat arra az eredményre jutott: a UPC vezetékes és mobiltelefon előfizetői 2017. július 25-e és szeptember 18-a között azért nem érték el az On Line System Informatikai és Tanácsadó Kft. (OLS) hálózatában lévő telefonszámokat, mert maga a szolgáltató blokkolta az elérést.

Az eljárás lefolytatását az előfizetőkön túl maga az OLS is kérte, mivel a UPC a hívások továbbítását az erről folytatott egyeztetések után sem biztosította.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!