szerző:
hvg.hu

Varga Mihály irányíthatja tovább a magyar gazdaságot az új kormányban is.

Orbán Viktor felkérte Varga Mihályt, hogy folytassa a munkát, és vezesse tovább a gazdasági kabinetet – mondta el a miniszter a Magyar Bankszövetség ülésén.

Az NGM sajtóközlemény szerint Varga arról is beszélt: az eddigi munka „lehetőséget teremt arra, hogy Magyarország a következő időszakban újra a térség húzóereje legyen”. Ez már csak azért is szép kihívás lesz, mert a volt szovjet blokk EU-tagállamai közül a mienk volt az egyetlen gazdaság, amely az előző években egyre távolabb került az uniós átlagos fejlettségi szintjétől.

A miniszter szerint tartható lesz az a 2010-es ígéret, hogy az évtizedben egymillió új munkahelyet teremtenek. Elsősorban a közmunkásokra, a nők és az idősek munkába terelésére számít, de arra is, hogy egyre több külföldön dolgozó magyart tudnak visszahívni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!