szerző:
hvg.hu

A komplexum a tervek szerint 2022-re épülhet fel.

Tavaly decemberben mutatta be a Zuglóba, a Millenáris és a Kisstadion helyére tervezett jégcsarnok, hivatalos nevén a Nemzeti Korcsolyázó-központ látványterveit Kósa Lajos, a sportági szövetség elnöke.

Akkor a tárca nélküli miniszter azt mondta, a nemzetközi tervpályázatot megnyert Bord Építész Stúdió Kft.-vel idén januárban köthet szerződést a beruházást végző Nemzeti Sportközpontok a kiviteli tervek elkészítésére.

Egy friss közbeszerzési hirdetményből – amelyet a 444.hu szúrt ki – azonban az derül ki, hogy a részletekről csak a közelmúltban, március 29-én sikerült megállapodni. Ennek értelmében az építésziroda több mint 2,3 milliárd forintért dolgozhatja ki a létesítmény bontási, építési engedélyezési és kiviteli tervdokumentációját.

©

A komplexum kialakításának becsült költségvetése 43 milliárd forint, erről a számról azonban Kósa azt mondta, szerinte nem alkalmas az iránymutatásra, mert a tényleges beruházási költségekről csak az engedélyes tervek elkészülte után érdemes beszélni.

Az elképzelések szerint lesz benne

  • egy fedett, 10 ezer fő szurkoló befogadására képes, legalább 40 ezer négyzetméter szintterületű gyorskorcsolya-csarnok,
  • egy, a nemzetközi szövetség előírásainak megfelelően kialakított 400 méter hosszú, 4 pályás műjeges gyorskorcsolya-pálya és 4 darab műjeges (60x30-as) gyakorlópálya,
  • sporthotel,
  • irodák,
  • edzéseket kiszolgáló területek,
  • uszoda,
  • étterem
  • és konferenciaterem.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!