szerző:
hvg.hu

A R-Kordba nemrég olvadt be a Vasútautomatikai Kft., melynek vagyonelemeit Simicskától vette át Mészáros.

Elsődleges vasútépítő érdekeltségébe, az R-Kord Építőipari Kft.-be olvasztja Mészáros Lőrinc a nemrég megszerzett Vasútautomatika Kft.-t – szúrta ki a Cégközlönyből a 24.hu.

A szombathelyi székhelyű Vasútautomatika vagyonát egy Simicska-cégből szerezte meg Mészáros az őt horvátországi ügyeiben segítő tolmács Sakalj (Szakály) Ferenc közreműködésével. A Vasútautomatika ügyvezetője 2016 óta Szakály Orsolya, aki idén márciustól az R-Kord cégvezetőjeként tevékenykedik.

Az R-Kord árbevétele 2014-ben lépte át az egymilliárdot, 2016-ban pedig már 17 milliárdnál tartott, mindezt olyan közpénzes megrendelések teljesítésével érte el, mint a dél-balatoni vasútvonal 73 milliárd forintos, vagy a Püspökladány–Ebes közötti vasútszakasz közel 75 milliárdos kivitelezése. Tavaly az R-Kord saját tőkéje elérte a 8,5 milliárd forintot, forgóeszköz-állománya a 25 milliárdot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!