szerző:
hvg.hu

Reméli, hogy jövőre Trump meggondolja magát.

New York volt polgármestere, a milliárdos Michael Bloomberg 4 és fél millió dollárral támogatja az Egyesült Államok részvételét a párizsi klímaegyezmény végrehajtásában - írja a Reuters.

Az egyezményből tavaly, Donald Trump döntése nyomán vonult ki Amerika, egyedüliként.

A milliárdos egy tévéinterjúban azt mondta, ez egyszeri hozzájárulás a részéről, ám reméli, hogy jövőre Trump megváltoztatja a véleményét.

Donald Trump a környezetvédelmi szabályozás esküdt ellenfele, vezetése alatt számos ilyen intézkedést vontak vissza. Egyik első lépése a klímaváltozást tanulmányozó NASA-program finanszírozásának megszüntetése volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!