szerző:
hvg.hu

A leköszönő polgármester azt szeretné, ha a választópolgárok a névrokon Mészáros Lászlónak, Felcsút jelenlegi alpolgármesterének szavaznának majd bizalmat.

Egy korszak hamarosan lezárul Felcsút életében, Mészáros Lőrinc ugyanis úgy döntött: visszavonul a közélettől, és lemond a polgármesteri címről. A távozással együtt az újságírói hivatás egy pontján is fontos változás következik be, hiszen Mészárost a róla szóló cikkekben ezentúl nem lehet majd felcsúti polgármesternek nevezni. Micsoda tragikum!

A felcsútiaknak szerencsére nincs miért aggódniuk, Mészáros ugyanis - a tőle megszokott üzleti érzékkel - máris megfontolásra érdemes ajánlattal állt elő a Magyar Idők cikke szerint:

azt szeretné, ha a választópolgárok a jelenlegi alpolgármesternek, Mészáros Lászlónak szavaznának majd bizalmat

Mészáros a névrokon Mészáros Lászlóról szólva azt mondta, "benne látja a biztosítékot arra, hogy Felcsút továbbra is fejlődjön, mert ő véghez tudja vinni azokat a megkezdett programokat, el tudja érni mindazt, amit a település és a testület korábban célként kitűzött maga elé".

Mészáros (mármint a polgármester) szokatlan lokálpatrióta hitvallásáról is szólt az interjúban, mint mondta, ő így is Felcsút polgára marad, "csak a polgármesterségről mondok le", és hogy "a közélettől való visszavonulásom nem azt jelenti, hogy a Felcsúton vagy a Vál-völgyi kistelepüléseken élők ne számíthatnának rám".

Természetesen a kormánypárti lap is beszámolt az erőmű- és laptulajdonos, illetve számos vállalkozás első emberének nagylelkűségéről, amely szerint Mészáros polgármesterként nem vett fel fizetést.

Arra a fölvetésre, hogy mindez ellentmond az ellenzéki sajtó által sugallt képnek, miszerint szétlopta az országot, nevetve csak annyit mondott: "húszezer embernek adok munkát, megélhetést. Fő célom továbbra is az, hogy tevékenyen részt vegyek a kis- és középvállalkozások megerősítésében, akik közül felnőhetnek majd a hazai nagyok, ami az egész ország felemelkedését elősegíti majd".

Korábbi hitvallásait itt megtekinthetik:

Ha visszanézné a leköszönő polgármester szerintünk aranyat érő megnyilvánulásait, ezt a cikket ajánljuk figyelmébe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!