szerző:
hvg.hu

A kórház vezetősége állítja, hogy a traumatológiai osztály működése biztosított, és nővérhiány sincs náluk. Újabb leépítést állítólag nem terveznek.

Ágyszámcsökkentésre hivatkozva kirúgtak két nővért és egy traumatológust a hatvani kórházból, miközben hirdetésben épp ilyen szakembereket keresnek az intézménybe – írja a szerdai Népszava.

A munkaerőhiány miatt országszerte mindenütt két kézzel kapkodnak a szakemberek után, ezért is különös, hogy a városban épp ennek ellenkezőjével, az elbocsátás luxusával éltek – fogalmaznak a cikkben.

A lap szerint az ápolónők ebben a kórházban is túlhajszoltak, fáradtak, és a létszámhiány miatt az ígért pihenőnapokat sem kapják meg, így kipihenni sem tudják magukat.

A Népszava úgy tudja: a most elbocsátott egyik ápolónő harminchat évet húzott le az egészségügyben, négy éve lett volna még a nyugdíjig.

A kórház honlapja szerint a baleseti sebészeti osztály felvevő területéhez 210 ezer állandó lakos tartozik. Nemrég vezették be a csípőprotézis-műtéteket, vagyis a munkájuk nemhogy csökkent volna, hanem még nőtt is.

Ennek ellenére az Albert Schweitzer Kórház vezetése a Népszava kérdésére mégis az ágyszámok kihasználatlanságával indokolta a leépítéseket. Azt írták, a hatvani kórház főigazgatója erre tekintettel, az intézmény működésének racionalizálása érdekében szüntette meg az érintett dolgozók munkaviszonyát, de a traumatológiai osztály működése továbbra is folyamatosan biztosított. Újabb létszámcsökkentést nem terveznek. Szerintük nincs nővérhiány a kórházban, a jogszabályban előírt minimumfeltételeknek megfelelő létszámot folyamatosan biztosítani tudják.

Furcsak ugyanakkor, hogy a hatvani kórház honlapján jelenleg is több olyan álláshirdetés van, amelyben épp sürgősségi szakorvost és traumatológust, valamint sürgősségi szakápolót keresnek – jegyzik meg a cikkben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!