szerző:
hvg.hu

Szatmáry Kristóf szerint nincs érvényes építési engedélye az új plázát építtető cégnek, emiatt az egész engedélyeztetést újra kell kezdeni.

Ebben a formájában biztosan nem fog pláza épülni Óbudán – mondta Szatmáry Kristóf kereskedelmi biztos a Világgazdaságnak.

Egy napja jelentették pedig be, hogy új bevásárlóközpontot épít a német ECE az óbudai Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésénél. Az 52 ezer négyzetméter bérbe adható területű, 170 üzletnek helyet adó plázát a tervek szerint 2021 végén nyitnák meg a tudósítás szerint. Csakhogy Szatmáry szerint a bejelentés „félrevezető volt”.

A fejlesztő mindösszesen egy 2013-as építési engedélyt tud felmutatni, 2015 elejétől viszont új szabályozás van érvénybe, amely felülírja azt – mondta a képviselő. A plázastop szabályai szerint a német cégnek nincs érvényes építési engedélye – tette hozzá.

Szatmáry azt is elmondta: a teljes engedélyezési eljárást újra kell kezdeni, vagyis a 2019-re ígért építkezésből, és a 2021-re kitűzött átadásból jó eséllyel semmi nem lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!