szerző:
hvg.hu

Megállíthatatlanul drágulnak az albérletek.

Egy év alatt 10 százalékkal nőttek a budapesti albérletárak, és a nagyobb vidéki egyetemi városokban sem jobb a helyzet – derül ki az ingatlan.com elemzéséből. Pedig a felmérésbe a legnagyobb lakások már be sem kerültek, csak a 140 négyzetméternél kisebb albérleteket kínáló hirdetéseket vizsgálták.

Budapesten már nincs olyan kerület, ahol 100 ezer forintnál olcsóbb lenne az átlagos bérleti díj. A legolcsóbb hely a fővárosban Rákosmente, ahol átlagosan 100 ezer forint egy albérlet, illetve Csepel, ahol 110 ezer forint az átlagos bérleti díj.

Budapesti átlagban 149 ezer forint volt a kiadó lakások bérleti díja, ez durván 10 százalékos emelkedésnek felel meg éves összevetésben.

A legtöbb vidéki nagy egyetemvárosban is drágábbak lettek az albérletek, ráadásul úgy, hogy bővült a kínálat is. Debrecenben 10 százalékkal 88 ezer forintra, Szegeden 9 százalékkal 85 ezer forintra, Pécsen 22 százalékkal 95 ezer forintra nőttek az átlagos bérleti díjak a teljes piacon, Miskolcon azonban visszafogottabb volt az emelkedés, tavaly májushoz képest 3 százalékkal 70 ezer forintra nőtt a bérleti díj.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!