szerző:
hvg.hu

Az egykori tiszti kaszinó épületét hirdette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Pécsen, a licit pénteken indult.

A Napi.hu azt írja, hogy az egykor a Fegyveres Erők Klubjaként (FEK) és étteremként is működő épületegyüttest, amely több mint tíz éve kihasználatlanul áll, 340,8 millió forintos kikiáltási árral hirdették meg.

A cikk szerint a belvárosban, műemléki környezetben álló ingatlant a pécsi önkormányzat évek óta – már 2006-tól – tervezte megvásárolni az egykori vagyonkezelő honvédelmi tárcától, illetve a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től (MNV). Új funkciót adtak volna az épületnek, az elképzelések között szerepelt például egy "kreatív pláza" létrehozása.

A képviselőtestület négy éve 215 milliós vételi ajánlatot szavazott meg, a most indult online árverésen azonban mégsem vesznek részt. Az önkormányzat a lap kérdésére azt közölte: a korábbi döntésben azt kérték a tulajdonostól, hogy nyilvános pályáztatás nélkül adja el nekik az akkori forgalmi értéken. "Mivel ezek a feltételek azóta nem álltak fent, s most sem állnak fent, így nincs napirenden az ügylet".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!