szerző:
hvg.hu

Rosszra készülnek az állatvédők, amint a szurikáták bekerülnek a hírekbe: a gazdag, de cserébe felelőtlen állattartók kedvence ez az állat.

Nem örülnek az állatvédők, amikor szurikátákról szólnak a hírek vagy ezekkel az állatokkal próbál meg valaki eladni egy terméket. A legtöbb ilyen esetben a gazdag, de az állatokhoz nem nagyon értő emberek nagyon fellelkesednek, és mindenképp szeretnének néhány szurikátát – aztán a hozzáértők nem győzik elmondani, hogy ez mennyire rossz ötlet.

Az Egyesült Államokban például nem is lehet legálisan szurikátát venni, de Európa több részén, például Nagy-Britanniában hozzá lehet jutni ezekhez az állatokhoz. Nagyjából 300 ezer forintnak megfelelő összegért már lehet kapni szurikátát, és sok vevő rögtön ekkor követi el a hibát, mert csak egyre szeretne pénzt költeni, márpedig az szinte kínzás, ha egy ilyen állatot egyedül hagynak. Vannak olyan kereskedők is, akik csak párban kínálják a szurikátákat.

A felelős állatkereskedők és az állatvédők is komolyan figyelmeztetnek arra: ha nincs valakinek hatalmas kertje, nagyon sok pénze és szabadideje, érdemesebb inkább csak állatkertbe menni. A háznál tartott szurikátának óriási térre van szüksége, nem viseli a ketrecet, ha pedig stressz éri, könnyen válik saját magára és a környezetére is veszélyessé.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!