szerző:
hvg.hu

A magyar származású milliárdos által alapított Soros Fund Management 35 millió dollárt fektetett az elektromos autóiról ismert Teslába.

Úgynevezett átváltható kötvények vásárlásával beszállt a Teslába a kormány legfőbb ellenségének tekintett Soros György és az általa alapított Soros Fund Management, mely 35 millió dollár értékben fektetett be Elon Musk cégébe.

A Reuters beszámolója szerint Sorosék nem részvényeket, hanem egyfajta hibrid terméket, átváltható kötvényeket vásároltak, melyeket tulajdonosa – bizonyos feltélek teljesülése esetén – előre meghatározott időpontokban előre meghatározott számú részvényre válthat át.

A lap kereste Soros Györgyöt, de a milliárdos szóvivője egyelőre nem reagált a kérdésekre.

A Tesla Model S utastere
©

A cikkben megjegyzik, hogy a Tesla igen nehéz időszakát éli, az alapító Muskra pedig hatalmas nyomás nehezedett a befektetők részéről, amelyet a Model 3 gyártásával kapcsolatos sorozatos problémák is csak tetőztek.

Soros alapja egyébként korábban rendelkezett Tesla-részvényekkel, de 2017-ben aztán továbbadta azokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Szijjártó Péter szerint Soros alapítványa titkol valamit, ezért költözik

Elkaptuk egy videóinterjúra Szijjártó Péter külügyminisztert azután, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok bejelentette: nemzetközi irodája székhelyét Budapestről Berlinbe teszi át. A miniszter felmondta a kormányzati propaganda ismert szólamait, és nem tűnt olyannak, mint aki sajnálja, hogy Soros György alapítványa távozásra kényszerült.