szerző:
hvg.hu

A baranyai megyeszékhelyen a beruházást nem uniós pénzből, hanem hitelből finanszírozták.

Nyomoz a rendőrség a pécsi közvilágítás felújítása miatt – erősítette meg a Zoom kérdésére Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője. Az Elios által elnyert tender ügyében március elején tett feljelentést Berkecz Balázs, az Együtt politikusa csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt.

A pécsi felújítást nem vizsgálta az OLAF, mert azt nem uniós pénzből finanszírozták, ám a közbeszerzési gyakorlat nem sokban különbözött a több magyar városban feltárttól. A nyomozást is azokkal együtt folytatják majd. Korábban szintén a Zoom írt a pécsi tender visszáságairól, például arról, hogy itt is egyedült az akkor még Tiborcz István tulajdonában levő cég tudta teljesíteni a kiírás feltételeit.

Volt még egy közös az OLAF által is vizsgált ügyletek és a pécsi beruházás között: annak minőségére sok panasz érkezett a helyiektől.

További furcsaság, hogy a projektet a város hitelből finanszírozta, amelyhez Páva Zsolt polgármester indítványa alapján a kormány járult hozzá. Vagyis Orbán Viktor közvetetten saját vejének az üzletéhez biztosította a pénzt – jegyzi meg a portál.

(Zoom.hu)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!