szerző:
hvg.hu

Összesen 375 berendezést rendelhetnek, valamint opcionálisan még 110-et, 4,7 milliárd forintért.

Júliusban lehet eredménye a MÁV-Start új jegykiadó automatákra kiírt közbeszerzésének. A győztes akár csaknem ötszáz ilyen berendezést szállíthat le, majdnem ötmilliárd forintos keretösszegben – írja a szerdai Világgazdaság.

A tendert még február végén írták ki. A résztvevőkről a közbeszerzési törvényben meghatározott szabályok szerint később adnak majd tájékoztatást – tették hozzá.

A MÁV-Start felhívása 275 darab készpénz és bankkártya, illetve 100 darab kizárólag bankkártya elfogadására alkalmas jegykiadó automata beszerzéséről szól. Emellett rendelkezik az opciós lehívás lehetőségéről is: ez az előbbiből további 80 darab, utóbbiból másik 30 darab automata üzembe helyezésére vonatkozik.

A projektet a vasúttársaság uniós forrásból, az Integrált közlekedésfejlesztési operatív program keretéből finanszírozza, amit kormányhatározatban is rögzítettek. Az ajánlatokat március végéig lehetett benyújtani.

A G7.hu portál még áprilisban arról számolt be, hogy tudomásuk szerint a kiírásra három jelentkező akadt, végeredményt pedig májusban hirdethetnek. Eszerint a közbeszerzés két hónapos csúszásban van. A MÁV kommunikációs igazgatóságától viszont azt közölték a Világgazdasággal: nincs szó csúszásról, de az ajánlatok kiértékelése sok időt vesz igénybe, erre pedig a beadástól számítva összesen 60 + 60 napjuk van. A MÁV-Start úgy ítéli meg, hogy 120 nap alatt tudja befejezni az elbírálást – tették hozzá.

Ha minden jól megy, jövő nyáron már mindegyik új berendezést használhatják az utasok. Olyan helyekre is telepítenének jegyautomatákat, ahol sosem voltak még: főleg a budapesti elővárosi állomásokat szerelik fel, de a balatoniak is a tervekben szerepelnek. A cikkben lehetséges helyszínként említik Miskolcot, Nyíregyházát, Szegedet, valamint a győri és a debreceni vasútvonal állomásait. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!