szerző:
hvg.hu

Ritka alkalomnak voltunk szemtanúi szerdán késő este a Lehel téren, amikor a BKV magyar gyártású metrópótlónak szánt autóbuszai közül az egyik ténylegesen metrót pótolt. A 180 busz közül mindössze 5 érkezett meg határidőre, azok is csak alkalmanként, általában késő este merészkednek ki metrót pótolni.

Az Ikarus Egyedi autóbuszgyár eredetileg 180 metrópótlónak szánt busz leszállítására kapott megbízást, ezek közül végül csak 30 került volna a BKV tulajdonába, 150-et a Volánbusz rendelt. Ám a második, meghosszabbított leszállítási határidőre is csak öt példány érkezett meg a BKV, és nulla a Volánbusz állományába.

©

Eleinte a leszállított öt jármű sem állhatott forgalomba, különböző, csuklószerkezeti- és kanyarodási problémák miatt - ezt Szedlmajer László, a BKV autóbusz-és trolibusz-üzemeltetési vezérigazgató-helyettese írta egy nyilvános fórumon. Hozzátette, a busz ugyan korlátozottan forgalomképesnek tekinthető, de nem jó, nem komfortos a vezetése sem járművezetői, sem közlekedési partneri, sem utas-szempontból.

Azóta ugyan folynak a tesztek, a BKV-hoz megérkezett metrópótlónak titulált buszok már több fővárosi vonalon futják próbaköreiket. A metrópótlásban azonban csak alkalmanként vesznek részt, úgy tudjuk, azt is csak késő este teszik, amikor a legkisebb a forgalom.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!