szerző:
hvg.hu

Egy friss felmérés szerint a fideszesek kétharmada is elutasítja a stadionépítéseket.

Ahogy arról beszámoltunk, a harmadosztályú dunaújvárosi focicsapat is kap az államtól 750 millió forintot a stadionja felújítására, bár korábban már 170 milliót ráköltöttek. Az RTL klub arról számolt be, hogy a stadiont egyébként 15 éve építették, és amúgy is több mint tízezer főt képes befogadni, a csapat meccsein viszont így is csak pár százan szoktak lenni.

A pénzből a stadion környékét letérkövezik, új büféket és öltözőket építenek, valamint egy vip lounge-ot és vip skyboxot az exkluzív vendégeknek. A most az NBI-be feljutó Kisvárda stadionja 2 milliárd forintból készült el, ami mellett csak tavaly 1,2 milliárd forintnyi tao-pénzt is kapott a helyi egyesület. Bár Szeged focicsapata lassan kiesik az NBII-ből, ott 10 milliárdból épül stadion.

Az RTL Klub idézi a Publicus Intézet közvéleménykutatását, amelyet a Vasárnapi Hírekben tettek közzé, és amely szerint 10-ből 8 megkérdezett nem ért egyet azzal, hogy adóforintokból stadiont kapnak fociklubok. A felmérés szerint a Fidesz-szavazók kétharmada is elutasítja a stadionépítést, a válaszadók háromnegyede szerint pedig a ráköltött pénz ellenére sem javult a magyar foci helyzete.

A megkérdezettek 90 százalék szerint a sport mellett az oktatásra és egészésgügyre kéne költeni inkább a tao-pénzeket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!