szerző:
hvg.hu

A kiváltság csak a szentesi önkormányzat kötelékében álló cégek alkalmazottaira vonatkozik.

Évente egy szabadnapot kapnak azok, akik soha nem gyújtanak rá, és szentesi önkormányzati intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgoznak. Erről határoztak nemrég a városházán – írja a Csongrád megyei lap, a Délmagyar.

Az ötletet még Rébeli-Szabó Tamás vetette fel és Sztantics Csaba jegyző is foglalkozott vele. Miután megvizsgálták, hogy a kedvezmény biztosításának nincs akadálya, megszavazták.

Az újítást nagy örömmel fogadták Szentesen, melyről írásban kellett nyilatkozniuk a dolgozóknak, élnek-e vele. A kedvezményről szóló határozat hamarosan bekerül az érintett cégek munkaügyi szabályzatába is. Azt, hogy ki jogosult rá, a lap szerint pontosan tudják, "hiszen mindenkit személyesen ismernek, tudják, ki dohányzik, és ki nem". Visszaéléseket sem tapasztaltak eddig.

A kezdeményezéssel részben egyébként az egészséges életmódra igyekeznek ösztönözni az embereket, bár volt olyan munkavállaló, aki azt mondta, neki nem ér meg egyetlen napot, hogy letegye a cigit. A kiváltság amúgy a dohányzókra is vonatkozik, csak náluk épp fordítva működik: aki felhagy a káros szenvedéllyel, megkapja a pihenőnapot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!