szerző:
hvg.hu

Van hová fejlődni.

Úgy érzi, keveset keres? Nézze meg az alábbi grafikont, és rájöhet: nem tévedett nagyot.

©

A HowMuch.net weboldal grafikonján az OECD-tagországok 2017-es béradatait vetette össze. A nettó béreket a belső, zöld kör mutatja, a világos rózsaszín sáv a dolgozókra hárított tb-járulékok, a külső, sötét rózsaszín pedig a személyi jövedelemadó nagyságát mutatja.

A sorrendet pedig ezeket összeadva, a bruttó bér nagysága alapján állították fel, így ha jól megnézzük, Magyarország nem hátulról az ötödik, hanem a harmadik legkevesebb itt a fizetés a fejlett gazdaságok között.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!