szerző:
hvg.hu

A nyaralást kihagyók több mint fele a pénzhiány miatt nem megy sehova.

A 30–59 éves magyarok 63 százaléka várhatóan elmegy nyaralni az idén, és átlagosan 194 ezer forintot szán erre – írta meg az mfor.hu a K&H biztos jövő indexe alapján. Az idén nyaralást tervezők 22 százaléka 50 és 99 ezer forint közötti összeget tud vakációjára fordítani, 19 százalék 100-149 ezer forintot, míg mindössze 8 százalék az, aki 300 és 499 forint közötti összeget szán a nyaralásra.

A legtöbbet a budapestiek tudják a nyaralásra szánni, átlagosan 238 ezer forintot. A falvakban élőknél ugyanez a szám 160 ezer forint.

A válaszadók 37 százaléka egyáltalán nem megy idén nyaralni. Ezt a többség, a megkérdeztettek 59 százaléka pénzhiánnyal magyarázta. Igaz, ez is nagy csökkenés: tavaly még 71 százaléknak nem volt pénze a nyaralásra. További 22 százalék inkább a megtakarításaihoz teszi hozzá a pénzt, ahelyett, hogy nyaralna, 12 százaléknak pedig ideje nincs a vakációra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!