szerző:
hvg.hu

Két osztrák és egy montenegrói szállodával, valamint a szegedi szegedi Hotel Forrással és a Napfényfürdővel bővült a Mészáros-birodalom.

„A tavaly decemberben bejelentett tőkeemelés-sorozat záróakkordjaként” a KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. megvásárolja a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét. Ezzel a társaság kizárólagos érdekeltségébe kerül két osztrák szálloda, egy montenegrói wellnesshotel, valamint a szegedi Hotel Forrás és a Napfényfürdő Aquapolis – közölte a cég kedden délután.

A tőzsdei társaság turisztikai portfóliójának bővítésére irányuló tőkeemelésekkel a menedzsment célja az, hogy a Konzum a közép-kelet-európai régió meghatározó turisztikai befektetőjévé, a társaság turisztikai érdekeltségeit működtető Hunguest pedig a régió egyik jelentős szállodaüzemeltetőjévé váljon – tették hozzá.

A Ligetfürdő Kft. tulajdonába került a négycsillagos szegedi Forrás Hotel mellett Magyarország legnagyobb gyógy-, wellness- és élményfürdője, a Napfényfürdő Aquapolis, Montenegróban a négycsillagos Sun Resort, továbbá két szálloda az ausztriai Hohe Tauern Nemzeti Parkban: a Hotel Heiligenblut és a Post Hotel.

Az ügylet ellenértékét a Konzum PE Magántőkealap egyenlíti ki a tőzsdei társaság helyett, majd az eladók felé teljesített vételár-követeléssel tőkét emel a Konzum Nyrt.-ben. A Konzum PE Magántőkealap követelését a Konzum Nyrt. új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki, az ügylet bejelentésekor rögzített, 3.141 forintos árfolyamon – magyarázták.

Az apport után lezárul a Konzum tavaly december 12-én bejelentett tőkeemelés-sorozata, melyek 60 milliárd forint fölé növelik a társaság saját tőkéjét, és tovább javítják jövedelemtermelő képességét – olvasható a közleményben.

Az elmúlt fél évben a Konzum közvetlen és közvetett módon összesen 18 belföldi és 5 külföldi szálloda tulajdonát szerezte, illetve szerzi meg, ezzel együtt érdekeltségébe került a Hunguest Hotels Zrt. is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!