szerző:
hvg.hu

Elfertőződött 2012-es műtéte után a beteg sebe, ezért még jó néhányszor meg kellett operálni. A kártérítésről szóló ítélet nem jogerős.

Első fokon 17 millió forint kártérítést kapott egy miskolci férfi, akit 6 éve bokatöréssel műtöttek a Borsod megyei kórházban, de elfertőződött a sebe, ezért még hétszer kellett operálni. Újra kellett tanulnia járni, és azóta is folyamatos fájdalommal él – számolt be a keddi RTL Híradó.

Figeczki Jánost 2012-ben műtötték bokatöréssel, de a bíróság szerint nem kapott antibiotikumot, a sebe elfertőződött, emiatt volt szüksége az újabb és újabb beavatkozásokra. Meg tudták menteni a lábát, de a végtag rossz állapotban van, a tudósításban emiatt ki is takarták.

A férfi bottal tud csak közlekedni, hat éve szenved a fájdalomtól, és lelkileg is tönkrement. Összesen nyolc műtéte volt, és két évig tartott a rehabilitációja, addig dolgozni sem tudott.

A napokban megítélt 17 milliós kártérítés ügyvédje, Zolnay Péter szerint reális, és nem tekinthető túlzottan magasnak.

Az ítélet egyelőre nem jogerős, a végső döntést a Debreceni Ítélőtáblán hozzák majd meg.

Az RTL Híradó kereste az ügyben a kórházat, most nem akartak nyilatkozni, azt ígérték, hogy jövő héten írásban válaszolnak majd.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!