szerző:
hvg.hu

A mobiltelefon, a számítógép és a különóra is alapszükséglet egy iskolásnak – ma már ezeket is figyelembe veszik a tartásdíj megállapításakor.

Minimálbérből él, lakása, autója nincs – így fest a bíróságokon a típus, amelyik nem akar tartásdíjat fizetni. A látszólagos vagyontalanságot azonban egyre kevésbé hiszik el a magyar bíróságokon – olvasható az e heti HVG-ben.

Egy felmérés 600 esetet vizsgált, ezek 40 százalékában trükközni akart az egyik szülő. De a tartásdíjjal kapcsolatos ítélkezési gyakorlatot elemző munkacsoport vezetője, Makai Katalin arról beszélt: a megúszásra játszó szülők gyakran magukat buktatják le, például azzal, hogy a Facebookon menő nyaralóhelyen, jó autókra támaszkodva pózolnak.

A tartásdíj alapján a gyerek felneveléséhez szükséges költségekből számolják ki. Ma már nem csak az étel és a ruha tartozik ide, hanem a számítógép, a mobiltelefon, de az érettségire felkészítés ára is.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!