szerző:
hvg.hu

A repülősverseny szervezőinek csak a szokásos terülthasználati díj 10 százalékát kellett kifizetnie a rakpartok lezárásáért.

Ahogy azt megírtuk, már napok óta lezárták az autók elől a Duna-part egy részét Budapesten a hónap végi repülősverseny miatt, azóta pedig az is kiderült, hogy a szervező cég mindössze kevesebb mint 13 millió forintért kapott területhasználati engedélyt a fővárostól.

A területhasználati engedélyről és a díjról a Fővárosi Önkormányzat Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottsága döntött, az RTL Klub Híradója pedig most arról számolt be, hogy a bizottság a rendezvényterület után a szokásos díj 10 százalékát kérte csak el, vagyis 90 százalékos engedményt adtak a repülőverseny szervezői.

Az önkormányzat nem reagált a csatornának, de Tarlós István főpolgármester korábban azt mondta, nem tudott a bizottság döntéséről, a közgyűlésen viszont megjegyezte, hogy a jövőben érdemes lenne a közgyűlés elé bevinni az ilyen kérdéseket és nem bizottsági hatáskörben dönteni ezekről.

A repülősverseny egyébként évente közel 2 milliárd forint állami támogatást is kap, de Kovács Zoltán kormányszóvivő korábban arról beszélt, hogy szerinte többszörösen megtérül a támogatás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!