szerző:
hvg.hu

A múltkor néhány száz méterre ücsörögtek egymástól, arra várva, hogy odamenjen a másik. Most tényleg megtörtént a találkozó, de nem tudni, miről egyeztettek, mert Lázár azt mondta, szeretné megtartani maguknak a beszélgetést.

Korábban megírtuk, hogy ma tényleg találkozhat egymással a volt miniszter, Lázár János és Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter, ami a jelek szerint háromnegyed 9 magasságában meg is történt: az Index azt írja, Márki-Zay elment Lázár fogadóórájára, hogy négyszemközt egyeztessenek egymással.

Lázár a találkozó előtt egy élő Facebook-videóban jelentette be, hogy a térség több polgármesterét várja ma egyeztetés céljából az irodájába. A makói városvezető ekkor már ott állt mellette, majd megjegyezte: a megbeszéltek szerint a hódmezővásárhelyi városvezetőt is várja.

A volt miniszterrel nagyjából egy időben Márki-Zay Péter is indított egy élő videót, ebben arról beszélt, hogy elsősorban helyi ügyekről kíván egyeztetni Lázár Jánossal, de van egy-két országos témája is. Ez után az volt látható, ahogy besétál abba az épületbe, ahol Lázár a fogadóóráit tartja.

Lázár néhány perccel háromnegyed 10 előtt újabb videó tett közzé, ebben azt mondta, "súlyos kérdések megtárgyalását kellett megtennünk", amiről a mártélyi és a hódmezővásárhelyi polgármesterekkel egyeztetett, alapvetően településfejlesztést érintő témákról.

Márki-Zay Péterrel több mint egy órát beszéltek, de vele már négyszemközt. Hogy mi került szóba, nem mondta, de jelezte: erről sem a sajtónak, sem másnak nem szeretne nyilatkozni. "Szeretném ezt megtartani magunknak", mondta, hozzátéve, hogy a beszélgetés alapján azt fogja kérni a fideszes képviselőktől, minden politikai erőtől, hogy próbálják megteremteni az együttműködés légkörét a városban. "Nekünk az az érdekünk, hogy Hódmezővásárhely fejlődjön. Reményeim szerint a képviselő-testület képes lesz az együttműködésre" – zárta a videót Lázár.

A két politikus már korábban is megpróbált egyeztetni egymással, de abból végül bohózat lett: egymástól néhány száz méterre várták, hogy egyikük átmenjen a másikhoz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!