Meghátrál a kormány? Nem biztos, hogy radikálisan változik a cafeteria

Meghátrál a kormány? Nem biztos, hogy radikálisan változik a cafeteria

szerző:
hvg.hu

Varga Mihály azt mondta, megfontolják a kereskedelmi kamara álláspontját is az ügyben.

Még módosulhat a béren kívüli juttatások átalakításáról szóló javaslat - közölte az mfor munkatársának kérdésére egy mai tájékoztatón Varga Mihály pénzügyminiszter.

Jövőre lényegében csak a SZÉP-kártya maradna meg a béren kívüli juttatások közül. Ugyanakkor az egy évben adható keret összege nem változik.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése után a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László azt mondta, hogy egyetért a kormány intézkedésével, szerinte is meg kell szüntetni a "többes pénzrendszert." Ezzel arra utalt, hogy a készpénzes fizetések mellett kiépült az utalványokra alapozott fizetési rendszer is. Két ponton ugyanakkor hozzányúlnának a cafeteriához: az államigazgatásban is ugyanannyi lenne a keret, mint a versenyszférában és növelnék az éves összeget. Varga Mihály erre úgy reagált, nem zárkóznak el a kamarai javaslatok megvizsgálása elől.

Ahogyan arról korábban már írtunk, ha a jelenlegi formájában fogadják el a 2019-es adótörvényt, sok dolgozó rosszabbul jár.

A cafeteria téma volt a parlamentben is: Orbán Viktor miniszterelnök Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kérdésére azt válaszolta, a cafeteriát senki nem veszi el az emberektől, nem jut kevesebb pénz erre a célra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!

A címlapról ajánljuk