szerző:
hvg.hu

Már a Gazdasági Versenyhivatal előtt van az összefonódási kérelem.

Csaknem 18 ezer négyzetméternyi irodaterületet, és több mint 30 ezer négyzetméternyi elég jól kiadható üzlethelyiséget szerez az OTP Ingatlanbefektetési Alap, ha a versenyhivatal engedélyezi számára a MOM Park megvásárlását – értesült a G7. A vételárat egyelőre nem árulták el a felek, de a portál szerint 10 milliárdos ügyletről van szó.

A bevásárlóközpont eddig egy holland és egy osztrák székhelyű cég mellett az egyik leggazdagabb magyar üzletember, a Wallis csoportot is kézben tartó Veres Tibor tulajdonában volt. A pláza bevételeit tekintve jó üzletnek számít: az üzemeltető cégek tavaly 4,7 milliárd forintnyi forgalmat értek el, többet, mint 2016-ban.

Az utóbbi időben az OTP ingatlanalapja sorra vásárolta a frekventált helyen lévő fővárosi ingatlanokat: tavaly a Váci úti BSR irodaházon kívül a Westend Business Center is a tulajdonába került.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!