szerző:
hvg.hu

Jöjjön el, és próbálja ki, mennyire hosszú a vonatút városukba.

A Mátészalkaleaks csoport meghívta egy ebédre Mosóczi Lászlót, a közlekedéspolitikáért felelős helyettes államtitkárt, hangzik el az RTL szerda esti híradójában. Azt mondták, vendégük egy szalkai bőségtálra, de csak akkor, ha vonattal érkezeik a szabolcsi városba.

A Mátészalkaleaks aktivistái azt szeretnék, ha a politikus saját maga is megtapasztalná, mennyire lassú a vonatközlekedés Debrecen és Mátészalka között, illetve ha biztosítanának végre forrást a vasútvonal felújítására.

Ez a csoport szervezte azt az akciót is, amelyben egyikük csigajelmezbe öltözött, és lefutotta a menetrendszerinti vonatot:

Csigajelmezbe öltözött és simán lefutotta a vonatot

Az eset Mátészalka és Debrecen között történt, pedig a MÁV szerint legalább 40-50-nel mehetnek itt a vonatok.

Mosóczi a meghívásra nem reagált.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!