szerző:
hvg.hu

Az épületek felújítása után megduplázódna a férőhelyek száma.

26 milliárd forintból újulnak meg a Balaton-parti Erzsébet-táborok – számolt be az RTL Klub Híradója.

A fonyódligeti és a zánkai úgynevezett Erzsébet-táborokban rászoruló családok gyermekei nyaralhatnak egyhetes turnusokban, akiknek máshogy nem lenne lehetősége nyaralni menni.

Novák Katalin, az Emmi államtitkára azt ígérte, hogy minden rossz állapotú üdülőépületet felújítanak, ezzel pedig megduplázódnak majd a férőhelyek is. A minisztérium adatai szerint évente 30 ezer gyerek nyaralhat az Erzsébet-táborokban, ez a szám a felújítás után 60 ezerre nőne.

A felújítás jövőre kezdődne és 2020 nyarán érne véget, de a táborok addig is működnének.

A tervezett felújításokról már látványtervek is készültek, ezek itt hosszabban is megtekinthetők.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!