Bejelentkezés  

Lecseréli a készpénzt Matolcsy jegybankja

Lecseréli a készpénzt Matolcsy jegybankja

Bejelentésre készül hétfőn a Magyar Nemzeti Bank, valószínűleg bemutatják az új forintot.

MTI

Túl gazdagok lettek a szegények?

Túl gazdagok lettek a szegények?

Hol van a határ "szegénység" és "nem szegénység" között? Globálisan ezt napi 1,25 dollárnál húzzák meg, ezt tekintik abszolút választóvonalnak. Az utóbbi évek gazdasági fejlettsége tükrében Ázsiában ugyanakkor ez a globális mutató kezd egyre irrelevánsabbá válni, ráadásul a napi 1,25 dollárral több probléma is van.

Simicskáék kerülhetik el Lázár városát

Simicskáék kerülhetik el Lázár városát

A Közgép Zrt. vállalta a legolcsóbban a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának megépítését.

Az Egis osztályvezetője kapta az egymilliomodik SZÉP-kártyát

Minden negyedik munkavállaló rendelkezik SZÉP-kártyával, a költés 80 százaléka vidéken történik, ahol az NGM szerint hozzájárul a munkahelyteremtéshez is. Az egymilliomodik kártyát ma adták át.

Norvégia nem tudja teljesen pótolni az orosz gázt

Norvégia kisebb mértékben növelni tudja az Európába továbbított mennyiséget, de az kizárt, hogy bármelyik gáztermelő képes lenne pótolni az esetleg kieső, Ukrajnán keresztül érkező orosz gázszállítmányokat.

Nem lesz döntés egyelőre az UniCredit-magyar állam perben

Nem lesz döntés egyelőre az UniCredit-magyar állam perben

Elhalasztotta a döntést a bíróság az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. ügyében is.

Jön, jön, jön: a harmadik rezsicsökkentés

Jön, jön, jön: a harmadik rezsicsökkentés

Szeptember 1-jétől a háztartási villamos energia 5,7 százalékkal lesz olcsóbb, de az árcsökkentés ezzel nem fejeződik be – ígéri Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa, aki szerint egy nyugdíjas házaspár megtakarítása akár az évi 115 ezer forintot is elérheti, de egy többgenerációs háztartásban évente több mint 250 ezer forintot is lehet spórolni.

Bajt okozhat a túl alacsony infláció és a túlértékelt euró

Euróövezeti növekedési csúcsot sürget a francia elnök, aki szerint az infláció túl alacsony, az euró pedig túl erős, ez pedig stagnálással fenyegeti Európát.

A BKV szépen lassan elsorvad a 4-es metró miatt

A BKV szépen lassan elsorvad a 4-es metró miatt

Eddig nem kapott pénzt a Budapesti Közlekedési Központtól a BKV a 4-es metró üzemeltetésére, így ingyen futtatják a nagyon kevés utassal közlekedő vonalat. A BKV már a szállítói számlák terhére törleszti a hiteleinek esedékessé vált részleteit – írja a Népszabadság.

Picit megroggyant a forint délelőtt

Az euró árfolyama csütörtök reggel hétkor 312,71 forint volt, délelőtt fél tizenegykor 313,36 forint.

Ebből látszik igazán, ha rosszul megy egy légitársaságnak

Miután két tragikus baleset is érte a Malaysia Airlines repülőgépeit idén, a cég járatai konganak az ürességtől, legalábbis ilyen képeket posztolnak az utasok a közösségi médián. A légitársaság szuperolcsó jegyekkel is igyekszik utasokat csábítani magához, ám úgy fest, a cég nem kerülheti el a magánosítást.

Nem hálálják meg a stratégiai partnerek a kormány barátságát?

Nem hálálják meg a stratégiai partnerek a kormány barátságát?

Nyereségük több mint 80 százalékát fizették ki osztalékként a stratégiai megállapodást kötött cégek az elmúlt négy évben. A kormány barátai ezek szerint nem igazán tartották alkalmasnak a hazai üzleti környezetet a profit újrabefektetésére. A cégek növekedése lassul, de legalább egyre több társasági adót fizetnek. A kormányzatban állítólag úgy vélik, itt az ideje átvizsgálni a stratégiai megállapodásokat.

Hirdetés

Emelkedtek, de az egy évvel korábbit nem érték el a termelői árak

Átlagosan 0,5 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak júliusban az előző hónaphoz képest, de 0,3 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal.

Csak a dollárral szemben tudott erősödni a forint

Az euró és a svájci frank 7 óra körül fillérre az előző esti árfolyamán, 312,71 forinton, illetve 259,10 forinton forgott.

Orosz hackerek után nyomoz az FBI

Orosz hackerek után nyomoz az FBI

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) bejelentette szerdán, hogy a titkosszolgálatokkal együtt vizsgálja azokat a kibertámadásokat, amelyek több amerikai pénzintézetet értek az utóbbi időben.

Hirdetés

Ma jön az UniCredit kontra állam per

Ma jön az UniCredit kontra állam per

A héten is folytatódtak a perek, amelyekben arról kell dönteni, hogy tisztességesek-e a bankok egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő rendelkezései. Szerdán az AXA Bank Europe SA kérelmét elutasította a Fővárosi Törvényszék, ma az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. perét tárgyalják.

Több mint egymilliárdot fizetett az RTL

Több mint egymilliárdot fizetett az RTL

Augusztus 20-ig összesen 1,3 milliárd forint bevétel érkezett a reklámadóból az NGM szerint, az RTL csoport összesen 1,054 milliárd forintot, ebből az RTL Klub 845,7 millió forintot fizetett ki – írja a Világgazdaság.

Újabb stratégiai partnerre talált a kormány

A kormány a külgazdasági és külügyminisztert hatalmazta fel, hogy stratégiai együttműködési megállapodást kössön a Takata Safety Systems Hungary Kft.-vel. A felhatalmazásról szóló határozat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

MTI

Tízmilliárdot kap a Magyar Közút

Tízmilliárd forintot csoportosít át a kormány a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek - áll a legújabb Magyar Közlönyben.

MTI

Megszólalt az egyik elmeszelt ásványvízgyártó

Megszólalt az egyik elmeszelt ásványvízgyártó

A többek között a Zafír és a Mizse ásványvizeket is gyártó lajosmizsei Magyarvíz Kft. közölte, saját és független laborokban elvégeztetett vizsgálatai szerint a cég ásványvizei kifogástalan minőségűek, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált tételeket ettől függetlenül kicserélte a partnereinél.

Egy holdingba szervezné az áram-, gáz- és távhőszolgáltatókat a kormány

A villamosenergia-, a földgáz- és a távhő-közszolgáltatásokat egy társaságcsoportba akarja szervezni a kormány a holding alapú közszolgáltatási rendszer részeként - az erről szóló kormányhatározat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI

Németországba költözne? Szigorodhatnak a szabályok

Németországban már az idén szigoríthatják az uniós társállamokból érkező bevándorlókra vonatkozó munkavállalási és szociális ellátási szabályokat. A kormány hónapokig tartó közéleti vita után szerdán fogadta el a témában kidolgozott javaslatokat. A 80 milliós Németországban 2013 végén 3,1 millió volt az uniós társállamokból származó bevándorlók száma, a listát Lengyelország vezeti, utána Románia, Olaszország, Bulgária, majd Magyarország következik.

MTI
Hirdetés
123454143
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X