Sörözne a nyaralás alatt? Előbb ezt nézze meg!

Sörözne a nyaralás alatt? Előbb ezt nézze meg!

Óriási különbségek vannak a sörárakban, megmutatjuk a legdrágább 10 és a legolcsóbb 10 várost.

Ön igenis jól él – a kormány megmondta

Ön igenis jól él – a kormány megmondta

Egyre több embert érint a szegénység? Hallgassuk el! Sok a hátrányos helyzetű gyerek? Fogalmazzuk át, mi számít ebbe a kategóriába, máris kevesebben lesznek! Csak nem akar összejönni magától az egymillió új munkahely? Tereljünk mindenkit közmunkába! Baj van az államadóssággal? Sebaj, december 31-én egy napra megoldjuk a problémát. A kormány különféle praktikákat vet be, amelyek szebbnek láttatják az országot és a kabinet teljesítményét a valóságosnál. Csokorba gyűjtöttük ezeket.

A németek lekapcsolták az E.On egyik atomerőművét

A németek lekapcsolták az E.On egyik atomerőművét

Grafenrheinfeldben szombaton lekapcsolták a hálózatról Németország legrégebbi atomerőművét. Ezzel egy újabb lépést tettek abba az irányba, hogy – a politikailag is deklarált Energiafordulatnak megfelelően – a németek 2050-re az áramfelhasználásuk legalább 80 százalékát megújuló energiaforrásokból fedezhessék.

Kezd kitörni a pánik Görögországban – percről percre

Kezd kitörni a pánik Görögországban – percről percre

Kedden kellene fizetnie Görögországnak 1,6 milliárd eurónyi lejáró adósságot az IMF felé, de ezt aligha tudja megtenni. Ez államcsődöt jelent. Görögországban nem nyitottak ki ma a bankok és a tőzsde sem - a bankok egész héten zárva tartanak -, napi 60 euróban korlátozták a bankautomatából történő pénzkivétel összegét. A tőzsdék zuhanni kezdtek reggel, a forint is így tett, 1 euró már többe kerül 315 forintnál. A Standard and Poor's hétfő este még tovább rontotta Görögország besorolását. Cikkünk folyamatosan frissül.

Jó hírt kaphatnak a magyar autósok, ha a görögök nem szólnak közbe

Szerdán az üzemanyag-piaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve 0-3 forintos benzinár-csökkentés jöhet, a dízel ára várhatóan nem változik – írta előrejelzésében a GKI Energiakutató. Hozzátették, az árváltozásokat a görög válság hatásainak megítélése is befolyásolhatja.

Kiderült, mire mondtak nemet a görögök - íme a lista

Közzétette az Európai Bizottság, milyen pénzügyi javaslatokra mondott nemet Görögország pénteken.

Megérezte a forint reggelre a görög bankzár hatását

Gyengült a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

VG: Habony cégét is az Origo kérői között emlegetik

A Magyar Telekom a napokban postázta pályázati felhívását a média-portfóliójával kapcsolatban azoknak a cégeknek, amelyek korábban is érdeklődtek iránta, illetve a potenciális vevőnek tartott szereplőknek – tudta meg a Világgazdaság.

Orbánék az új brit atomerőműre mutogatnak, de London valódi energiaforradalmáról tudomást sem vesznek

Orbánék az új brit atomerőműre mutogatnak, de London valódi energiaforradalmáról tudomást sem vesznek

A Paks II. beruházás pénzügyi oldalához a kormány előszeretettel citálja a brit Hinkley Point C finanszírozási modelljét, mely állami támogatással épülhet meg. Arról azonban egy szó sem jelent meg a kormányzati kommunikációban, hogy az Egyesült Királyságban az atomerőmű méretét és fontosságát többszörösen meghaladja a szélenergiafarmok telepítése és terjedése. Pedig a brit birodalmi nagyság éppen ott éled újjá, ahol talán senki sem számított rá.

A Kliktől az NGM-hez kerülnek a szakképző iskolák

Több jogszabály is változik a köznevelésben július 1-től, például ekkor kerülnek a szakképző iskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) fenntartásába.

Rendkívüli helyzet Görögországban: egy hétig zárva lesznek a bankok

Rendkívüli helyzet Görögországban: egy hétig zárva lesznek a bankok

Nem csak hétfőn tartanak zárva a görög bankok, hanem egész héten. Ez alatt naponta legfeljebb 60 eurót lehet bankkártyával felvenni, és a külföldi utalásokat is letiltották.

Növekvő sorok a bankautomaták előtt Görögországban

Növekvő sorok a bankautomaták előtt Görögországban

Bankpánik még nincs, de egyre többen akarnak pénzhez jutni, a bankok nem nyitnak ki, és elterjedt a hír, hogy korlátozni fogják a készpénzfelvételt.

Obama és Merkel szerint a görögöknek az eurócsoportban kell maradnia

Obama és Merkel szerint a görögöknek az eurócsoportban kell maradnia

Barack Obama és Angela Merkel kiemelkedően fontosnak tartja, hogy Görögország visszatérjen a reformok útjára és az euróövezetben maradjon - közölte vasárnap a Fehér Ház, miután az amerikai elnök és a német kancellár telefonon egyeztetett egymással a görög adósságválságról.

Hirdetés

Ciprasz megerősítette, nem nyitnak ki hétfőn a bankok

Zárva maradnak a görög bankok és tőkekorlátozásokat vezetnek be - jelentette be Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök vasárnap este a görög pénzügyi stabilitási tanács ülését követően. De azt nem árulta el, hogy meddig.

Hétfőn nem nyitnak ki a görög bankok

Zárva maradnak hétfőn a görög bankok - közölte a görög Piraeus Bank vezérigazgatója vasárnap este, az athéni pénzügyi stabilitási tanács ülése után.

Lesz elég dinnye: két hét múlva kezdődik a szezon

Exportra is jut az idei görögdinnyetermésből, amely 220-240 ezer tonnányi is lehet - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke vasárnap az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Hirdetés

Végleg leállt a legrégebbi német atomerőmű

A terveknek megfelelően végleg lekapcsolták a hálózatról vasárnapra virradó éjjel Németország legrégebbi működő atomreaktorát.

Vigyen elég készpénzt, ha Görögországba utazik!

A német és a holland külügyminisztérium az tanácsolta vasárnap a Görögországba utazóknak, hogy vigyenek magukkal "elegendő készpénzt".

Éves költségvetése negyedét bukhatja Szlovénia a görög csődön

A szlovén kormány több mint 1,8 milliárd eurót veszíthet, ha Görögországban a jövő hét végére kiírt népszavazáson a hitelezőkkel kötendő megállapodást elutasítók kerülnének többségbe és az ország távozna az euróövezetből.

Fordulat! Az EKB mégis tovább tömi a görög bankokat euróval

Fordulat! Az EKB mégis tovább tömi a görög bankokat euróval

Az Európai Központi Bank (EKB) igazgatótanácsa vasárnap úgy döntött, hogy pénteki szinten tartja a sürgősségi likviditási támogatásból (ELA) igénybe vehető források keretösszegét a görög bankok számára.

Nagy a nyomás az EKB-n, hogy adjon eurót a görög bankoknak

A görög pénzügyminiszter reményei szerint az Európai Központi Bank nem dönt a görög bankok likviditási támogatásának a beszüntetéséről. Eközben a francia miniszterelnök és az olasz gazdasági miniszter azt szorgalmazta, hogy folytatódjanak az egyeztetések Athén és hitelezői között.

MTI

Nem ad több eurót az Európai Központi Bank a görögöknek

Nem ad több eurót az Európai Központi Bank a görögöknek

Dönt az Európai Központi Bank kormányzó tanácsa a vasárnapi ülésén, hogy várhatóan leállítja a görög bankoknak nyújtott likviditási hitelkeretet. - írja a BBC.

hvg.hu
Hirdetés
123454458
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X