Bejelentkezés  

Az már nem elég, ha csak hiszi, hogy eleget süt a Nap

Az már nem elég, ha csak hiszi, hogy eleget süt a Nap

A minap egy energetikai fórumon felbukkanó politikus azzal állt kamera elé, hogy a hazai napelemhasználatot azért nem támogatja, mert este van szüksége áramra, és akkor nem süt a Nap. Mivel a gyerekcipőben járó háztartási napenergia-hasznosítás azonban egyre sűrűbben cseréli nagyobbra a cipőjét, nem a sötétségbe vinnénk pusztán némi fényt azzal, hogy összeállítottunk a témában egy beruházási kisokost.

Kádár János perét az állam ellen megnyerte

Kádár János perét az állam ellen megnyerte

Másodfokon jóváhagyta a debreceni ítélőtábla az elsőfokú ítéletet, így Kádár János jogerősen megnyerte a perét. A trafikját, az egzisztenciáját és mindent, amit elvesztett, erkölcsi elégtétellel kell lezárnia.

Brüsszel kész újraindítani a magyar túlzottdeficit-eljárást

Ha nem vezet be strukturális reformokat a kormány, Brüsszel újraindíthatja Magyarország ellen a túlzottdeficit-eljárást, de azért ezt a figyelmeztetést tompítja is a bizottság jelentésében – írja a Portfolio.hu.

Nem volt elég a tanulópénz: újra itt a nyakló nélküli hitelezés

Nem volt elég a tanulópénz: újra itt a nyakló nélküli hitelezés

Szinte hihetetlen, de igaz: az Egyesült Államok fogyasztásra épülő gazdaságát most ugyanazok a hitelek hajtják, amelyek miatt 2007-2008-ban kirobbant a gazdasági, pénzügyi világválság. Az ingatlanok helyett ugyanakkor most a gépjárművek vannak a fókuszban, emellett újra olyanok is kapnak hitelt, akiknek egyáltalán nem lenne szabad kölcsönt adni.

Csak magasabb hozamért vitték el az orosz állampapírokat

Oroszország csak hozamemelkedéssel tudott túladni adósságpapírjain szerdán.

Újra vizsgálni kezdik a világ egyik legjelentősebb bankcsődjét

Újabb nyomozást rendelt el a néhány évvel ezelőtt csődbe ment Kabul Bank ügyében szerdán a nemrég megválasztott afgán elnök, Asraf Gáni. A korábbi legjelentősebb afganisztáni pénzintézet összeomlásához vezető korrupciós botrány annak idején sokkolta a közép-ázsiai országot és a nemzetközi közösséget.

Fotó: Hernádi Zsoltot is utolérte a szelfiőrület

Fotó: Hernádi Zsoltot is utolérte a szelfiőrület

A Horvátországban ellene indult eljárás miatt nehéz időket élő Mol-vezér önfotót készített szerdán a Mol-székház előtt, ahová – legalábbis a fotó szerint Mol BuBi bringával érkezett.

Miért lassul jövőre a magyar gazdaság?

Miért lassul jövőre a magyar gazdaság?

A Pénzügykutató szerint azért, mert az idei gyorsulását támogató átmenti hatások megfogyatkoznak.

Montenegróban is nyílt magyar kereskedőház

Újabb nyugat-balkáni országban, Montenegróban kezdte meg működését a legújabb kereskedőház; a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) célja, hogy növelje nyugat-balkáni exportpozícióját, megerősítse a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat és elősegítse a kölcsönös gazdasági növekedést.

NGM: Az adósság az idén is csökken, tartható a 2,9 százalékos hiánycél

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) előrejelzése szerint az államadósság az idén a vártnál alacsonyabb, a GDP 76,9 százaléka lehet, a GDP 3,1 százalékkal nő, és tartható a GDP-arányos 2,9 százalékos hiánycél.

A görögöknél lekapcsolhatják a villanyt

A görögöknél lekapcsolhatják a villanyt

Éves szinten 30 százalékkal nő a kifizetetlen áramszámlák összege Görögországban, a többségi államú tulajdonú áramszolgáltató így egyre inkább a pénzügyi szakadék felé halad.

Tuningolt uránnal fűtenek be az oroszok Pakson

Tuningolt uránnal fűtenek be az oroszok Pakson

Október elejétől egy jobb orosz fűtűanyagra áll át a Paksi Atomerőmű hármas blokkja, majd 2015-től fokozatosan a többi is. Tavaly közel 25 milliárd forintba került a fűtőanyag.

Hirdetés

Jön a fűtési szezon, legyen óvatos!

Idén senki nem vesztette életét szén-monoxid-mérgezés következtében Budapesten, de fontos ellenőriztetni a kéményeket és kazánokat.

Armageddont hoz a bankoknak a forintosítás?

Armageddont hoz a bankoknak a forintosítás?

Alaposan felforgatja és átszabja a bankszektort a devizahitelek forintosításával a kormány a Portfolio.hu értesülése szerint. A felfordulás végére csak néhány nagybank maradhat Magyarországon.

Alig mozgott a forint délelőtt

Délelőtt tizenegy órakor 310,43 forinton jegyezték a kora reggeli 310,75 forint után.

Hirdetés

Így derülhet ki egy állásinterjún, ha borzasztó a főnök

Így derülhet ki egy állásinterjún, ha borzasztó a főnök

Sok mindenre kell figyelni egy állásinterjún, de a jelentkezőnek érdemes arra is fókuszálnia, hogy milyen lesz a leendő főnöke. Bizonyos jelekből már észre lehet venni a rossz főnököt, és így lehet, hogy arra a bizonyos állásra nem lenne szabad igent mondani.

Orbán törvénnyel kötelezné a gyerekeket, hogy gondoskodjanak az idős szüleikről

Orbán Viktor miniszterelnök egészséges társadalmat szeretne, ahol a generációk segítik egymást. Az erkölcsi parancsolatot törvénnyel toldaná meg, hogy a gyerek gondoskodjon a nyugdíjas szüleiről. A bevándorlást pedig nem támogatja a kormányfő.

Ha így folytatjuk, tényleg kipusztul alólunk a Föld

Ha így folytatjuk, tényleg kipusztul alólunk a Föld

Ijesztő mértékben zsugorodik a különböző állatfajták népessége a WWF szerint, egyes fajtáknál 1970 óta majdnem feleződtek a populációk. A klímaváltozás pedig komoly hatással van minderre: míg bő 50 éve ökológiai lábnyomunknak csak alig több mint harmada származott fosszilis energiahordozók elégetéséből, addig ez az arány mára 50 százalék fölé kúszott.

A KBC lezárta a KBC Bank Deutschland eladását

A KBC csoport kedden lezárta a KBC Bank Deutschland AG eladását, a vevők közt szerepel az Apollo Global Management, az Apollo Commercial Real Estate Finance és a Grovepoint Capital.

A GDP 3,2 százalékán állt a féléves hiány

A második negyedévben 3,8, az első félévben 3,2 százalékos volt a kormányzati szektor GDP-arányos hiánya - jelentette a nemzeti számlák rendszere (ESA2010) szerint összeállított előzetes adatok alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MNB-igazgató: Csak öt nagybank maradhat Magyarországon

MNB-igazgató: Csak öt nagybank maradhat Magyarországon

A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerint újabb bankok vonulhatnak ki Magyarországról, és mindössze öt nagyobb pénzintézet marad majd a magyar piacon. Nagy Márton erről a Reutersnek adott interjúban beszélt, amelyből a szerdai Napi Gazdaság idézett.

Itt jön hamarosan az összeomlás

Itt jön hamarosan az összeomlás

Egy amerikai elemző, aki állítása szerint mindeddig pontosan jelezte előre a tőzsdei emelkedéseket és zuhanásokat, úgy véli, 2018 és 2020 között komoly lejtmenet, akár összeomlás is várható. Charles Nenner szerint főként a defláció áll a háttérben.

Hirdetés
123454183
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X