Bejelentkezés  

Lassan fűteni kéne, de továbbra is jogos a gázpara

Lassan fűteni kéne, de továbbra is jogos a gázpara

Most akkor van elég gáz a tározókban, vagy nincs? És ha később se lesz, akkor a télen megfagyunk? És mi lesz, ha a nagyon dörzsölt oroszok tényleg inkább a kínaiaknak adják el a gázt, és nem Európának? Rendszereztük, mit érdemes gázügyben a fűtési szezon előtt tényleg észben tartani.

Van mitől félniük a titkolózó magyar gazdagoknak

Van mitől félniük a titkolózó magyar gazdagoknak

Nagy ijedelmet keltett a vagyonos magyarok körében, hogy a svájci privátbankok belengették az adataik kiadását a magyar hatóságoknak. A helyzet tényleg nem túl fényes a pénzkimenekítők szempontjából: Svájc egyre kevésbé ragaszkodik a féltve őrzött banktitokhoz, és jövő januártól a magyar adóhatóság külön bejáratot is kaphat a svájci magyar bankszámlákhoz.

Több tucat A320-as Airbust rendeltek az európai légicégek

Több tucat A320-as Airbust rendeltek az európai légicégek

Összesen 62 Airbus A320-as keskenytörzsű repülőgépet rendelt a diszkont easyJet, a Swiss és a Lufthansa-csoport a toulouse-i gyártótól - közölte az Airbus csütörtökön a honlapján.

Az állami kukás- és szennyvizes holding csak később alakul

Első lépésben az állami gáz-áram-távhő közműszolgáltató cég kialakítása zajlik majd, de jövőre lesz második lépcső is a nonprofit közművállalt kiépítésére. Abba kerül a hulladékgazdálkodás és a szennyvíz kérdésének állami kezelése.

Leváltják az állami út- és vasútépítő vezetőjét

Dudik Jánost 2012-ben nevezték ki a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő élére. Elmozdításának hírét a vállalat egyelőre nem kommentálta.

EKB-lazítás: fából vaskarika?

Az Európai Központi Bank által bejelentett monetáris lazítás (QE) csak korlátozottan tudja betölteni azt a szerepet, amely a döntés indoklásában szerepelt, de ezzel valószínűleg az EKB is tisztában van – mondta Nagypál József, a Pioneer Alapkezelő portfóliómenedzsere. A QE és a kamatcsökkentés egyidejű bejelentése azt mutatja, hogy az EKB a gazdaság élénkítésében kénytelen az euró gyengítésére támaszkodni.

Norvég pénzek: Egy civil szervezetnek már felfüggesztették az adószámát

A Kárpátok Alapítványnál még sem a rendőrség, sem a Kehi nem razziázott, de a NAV-val bevonatták az adószámukat, mert állítólag nem működtek együtt a Kehivel.

Orbán biztos benne, hogy a magyar gazdaság "rátalált a helyes útra"

A miniszterelnök az Univer Zrt. 3,5 milliárd forintos élelmiszer-ipari beruházásának átadásán gondolta úgy, hogy mond pár biztató szót a magyar gazdaságról.

Éhesek még Orbánék, újabb bankra fáj a foguk

Újabb nagybankot venne a magyar állam a Figyelő értesülései szerint. A lap forrásai arról is beszámoltak, hogy a nemrég megszerzett MKB-ből állami cégek kimazsoláznák a zsíros falatokat.

Ez a népszavazás az egész világot megrengetheti

Ez a népszavazás az egész világot megrengetheti

Ma eldől, függetlenné válik-e Skócia. A közvélemény-kutatások szoros eredményt jeleznek, ugyanakkor az önálló skót államiságnak nemcsak lokális, és a brit gazdaság szempontjából lesznek komoly hatásai, de az EU és Kína is megérezheti. Milyen gazdasági hullámokat vethet globálisan is egy független Skócia?

Az OTP-é a legnagyobb bírság, de két vasútépítő van a nyomában

Az OTP-é a legnagyobb bírság, de két vasútépítő van a nyomában

Csak bankok és építőipari (zömmel vasútépítő) cégek szerepelnek annak a 100-as listának az első 10 helyén, melyet az utóbbi 5 év versenyhivatali bírságaiból állítottak össze. Van olyan ügy, amiben 10 év után került pont a mondat végére.

Rálép az Átlátszó a kamujelöltek és kamupártok nyakára

Rálép az Átlátszó a kamujelöltek és kamupártok nyakára

Az országgyűlési választások kamujelölti elszámolásait vette célkeresztjébe az Átlátszó. Mivel az Államkincstár nem adta ki kérésre az adatokat, beperelték az állami szervezetet. Meg is van az elsőfokú ítélet.

Hirdetés

Nemsokára elektronikus jegyvásárlás lehet a vasúton?

Brüsszeli tízmilliárdokból fogunk kényelmesebben közlekedni. Az egyik fejlesztés megalapozza az elektronikus jegyvásárlás bevezetését a vasúton, villantotta fel a fejlesztési minisztérium.

Nem használ a brit csődkockázatnak a skótok miatti izgalom

Lassú ütemben ugyan, de érezhetően romlik Nagy-Britannia államadós-kockázatának piaci megítélése, elsősorban a csütörtöki skót függetlenségi népszavazás lehetséges következményeinek bizonytalanságai miatt.

Jócskán megerősödött a forint néhány óra alatt

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest csütörtök délelőtt a kora reggeli jegyzésekkel összevetve a bankközi piacon.

Hirdetés

Magyar cég csinált nagy orosz üzletet az embargók árnyékában

Magyar cég csinált nagy orosz üzletet az embargók árnyékában

Bemutatkozott Moszkvában a magyar Elastic ’91 fürdőruha- és fehérneműgyártó, a cég termékeit pedig német közvetítéssel vezetik be az orosz piacra – közölte a társaság üzletfejlesztési tanácsadója, a Creative Expert Consulting.

Nem volt bűncselekmény az Emfesz egydolláros eladása

A Kúria szerint nem volt bűncselekmény az egykor 200 milliárdos forgalmú Emfesz 1 dollárért történt eladása, ezért felmentette a sikkasztás vádja alól Góczi Istvánt, a cég korábbi ügyvezető igazgatóját – közölte az Index.

hvg.hu

A jegybanktól vásárol devizát a gázszámla kifizetésére az ukrán kormány

Ukrajnának 5,3 milliárd dollár rendezetlen orosz gáztartozása van, a kormány most úgy döntött, hogy a jegybanktól vásárol devizát a kifizetésre.

MTI

Bővítene itthon a Nokia, de nem az a Nokia

További bővítést tervez Magyarországon a Nokia Networks, amely a budapesti központjában nem csak kutatási tevékenységet folytat, hanem többek között regionális pénzügyi szolgáltatásokat is végez – írta a Napi Gazdaság.

hvg.hu

Lázárék kárpótolhatják a Magyar Telekomot

Pozitívan érintené a Magyar Telekomot az a törvényjavaslat, mely szerint versenypiaci szolgáltatóként a távközlési cég is érvényesíthetné a rezsicsökkentést – írta a Napi Gazdaság.

hvg.hu

Újabb fejőstehenet találhatott a kormány

Váratlan helyről érkezhetnek milliárdok a költségvetésbe, ha a parlament elfogadja a napokban benyújtott egyik új törvényjavaslatot – írta a Figyelő.

hvg.hu

313-nál indította a napot a forint

Csütörtök reggel fél hétkor egy euró 313,49 forintot ért a szerda esti 312,86 forint után, a svájci frankot 258,90 forinton jegyezték, míg szerda este 258,24 forint volt.

MTI
Hirdetés
123454167
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X