Magyarország legnagyobb hitelezője bízott a forintban

Magyarország legnagyobb hitelezője bízott a forintban

Az ország legnagyobb hitelezőjének számító Franklin Templeton amerikai és luxemburgi alapjai március végén összesen 12,6 milliárd dollárnyi magyar állampapírt kezeltek, ami 163,2 millió dollárral volt magasabb a három hónappal korábbi összegnél – közölte a Napi Gazdaság.

7 órája

Közúton hajtja be az adót a NAV

Év eleje óta van lehetősége az adóhatóságnak arra, hogy lefoglalják a szabálytalanságon kapott teherautók szállítmányát az adótartozás fejében. Az elmúlt két hónapban 250 millió forintot hajtottak be így.

2014. április 22., kedd, 05:59

HVG Hetilap Mellékesen: mennyit visznek haza a tőzsdei cégek tisztségviselői?

Csányi Sándor kapta 2013-ban is a legbőkezűbb díjazást a tőzsdei cégek tisztségviselői közül. Ám emlékezetes OTP-részvény-eladása miatt az FHB-tulajdonos Spéder Zoltán és a BIF-gazda Nobilis Kristóf börzei pakettjei már többet érnek az övénél.

2014. április 21., hétfő, 21:40 4 hozzászólás

Simicska cége nem tudott a Strabag felé emelkedni

Bár a kormányváltás óta nagyon jól szerepel a közbeszerzéseken, nem a Fidesz-közelinek tartott Közgép volt a legnagyobb nyertese az állami építkezéseknek. Ennek ellenére több nagy múltú osztrák és francia céget, cégcsoportot meg tudott verni a közbeszerzési versenyben - olvasható a Portfolió kimutatásában.

2014. április 21., hétfő, 19:49

Sötét árnyak: sok a munkanélküli a kínai fiatalok között

Sanghajban továbbra is jelentős a fiatal munkanélküliek száma, bár arányuk csökkenést mutat. Ez a trend nemcsak a kelet-kínai metropoliszban, hanem országos szinten is jellemző.

2014. április 21., hétfő, 17:12

Elhunyt Pintér József, a magyar ipari robotok atyja

Meghalt Pintér József hétfőn, a keceli Pintér Művek alapító tulajdonosát 70 éves korában érte a halál - közölte a hírt a Halasinfo internetes portál hétfőn.

2014. április 21., hétfő, 16:32

Bajnait dicsérte, keményen bírálta a kormányt a Századvég elnöke

Szokatlanul élesen kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját, háborús mentalitását a kormánynak milliárdokért bedolgozó Századvég elnöke. Heim Péter szerint a rezsicsökkentésben elmentek már a falig, az adósmentés terheit szét kell osztani a bankok, a lakosság és az állam között, a nonprofit közműszolgáltatóban pedig nem hisz.

2014. április 21., hétfő, 15:09 61 hozzászólás

Óvatosan bírálta a gazdaságpolitikát a bankvezér

Az új magyar kormánytól stabil, kiszámítható gazdaságpolitikára számít a K&H Bank vezetése, amely abban is bízik, hogy a beinduló gazdasági növekedés függvényében a kabinet felülvizsgálja a tranzakciós illeték, illetve bankadó mértékét. Hendrik Scheerlinck, a K&H Bankcsoport vezérigazgatója az MTI-nek adott interjúban azt is hangsúlyozta: itt az ideje az ország felminősítésének.

2014. április 21., hétfő, 10:49

Nem tesz jót a magyar gazdaságnak az ukránoknak adott segítség

Még nem mérhető fel pontosan az Ukrajnának adandó uniós vámkönnyítés hatása a magyar gabonapiacra.

2014. április 21., hétfő, 10:38

Egyre több nő dolgozik egyre kevesebb pénzért

Emelkedett a nők száma a munkaerő-piacon az utóbbi egy évben, de ezzel párhuzamosan a két nem közötti fizetési különbségek is nőttek.

2014. április 21., hétfő, 10:30

Az orosz tiltás miatt olcsó a húsvéti sonka

Míg például az Egyesült Államokban a sertésállomány komoly csökkenése miatt jelentősen drágult a sonka, addig Magyarországon, az Európai Unióval szembeni orosz sertésimport-tilalom következtében az idén húsvétkor sem kellett többet fizetni érte, mint tavaly.

2014. április 21., hétfő, 10:18

A húsvét nem ünnep a forintnak?

Minimálisan gyengült a forint péntek estéről hétfő reggelre a fontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

2014. április 21., hétfő, 08:45

Megkegyelmez a rászorulóknak a NAV

A szociálisan rászorultak kérhetik a járási hivataltól az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alóli mentesítést.

2014. április 21., hétfő, 08:38

És akkor bevezetik a felcsúti aranytallért

Nevet váltó Apród, dráguló csoki és kávé, Matolcsyn port elverő újságcikk, fulladozó közmunkaprogram, a Krímből kivonuló OTP. Kövesse a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

2014. április 20., vasárnap, 17:38 28 hozzászólás

Egységes uniós autópályadíjat javasolnak

Az EU-ban egységesen kötelező autópálya-használati díj bevezetését javasolja az Európai Bizottság német tagja.

2014. április 20., vasárnap, 15:52

Nincs az az olaj, ami fedezni tudná az esztelen pénzszórást

Az olajban gazdag arab országokról nem az jut elsőre eszünkbe, hogy kifogyhatnak a pénzből. Pedig ha folytatják a nyakló nélküli állami költekezést, és továbbra is szinte ingyen adják az energiát állampolgáraiknak, úgy pár éven belül már komoly gondok lehetnek. Az éltető kőolaj sem fogja tudni megakadályozni ugyanis azt, hogy rendkívül mély reformokat hajtsanak végre. És egyáltalán nem biztos, hogy ez a lakosságnak is tetszeni fog.

2014. április 20., vasárnap, 13:35 12 hozzászólás

A Pfizer megvenné az Astra Zenecát

"Érdeklődik" az Astra Zeneca brit gyógyszeripari csoport iránt a világ legnagyobb gyógyszergyártó konglomerátuma, az amerikai Pfizer - írta a The Sunday Times.

2014. április 20., vasárnap, 13:15

Oettinger: a szankciók nem fenyegetnék az orosz gázszállítást

Az orosz gázexportot és annak európai fogadását nem teszi kockára az sem, ha az ukrajnai fejlemények miatt akár az EU, akár Oroszország esetleg további szankciókat alkalmazna a másik ellen - mondta az Európai Unió energiaügyi biztosa, Günther Oettinger.

2014. április 20., vasárnap, 12:46

Az agyonkényeztetett kínai egykék menthetik meg az autóipart

Kína demográfiai átalakulása nagy lehetőségeket kínál a nyugati autógyártóknak. Az egygyermekes családmodellt támogató, korábbi kínai kormánypolitika nyomán sok-sok millió kínai ma harminc év alatti egyke, "hihetetlen erőforrásokkal" - mondta az amerikai Ford autógyár értékesítési igazgatója.

2014. április 20., vasárnap, 11:14

Meg akartam tanítani az asszonyokat szőni

Lefekszenek Juhászék este, de nem tudják, mire kelnek reggel. Dóc határában a földet „elpályázták” alóluk, 400 juh még legel a területen, nem tudnak velük mit csinálni. Menni se igen tudnak hova, Ilonka 25 évvel ezelőtt, Csángóföldről jött Magyarországra a jó élet reményében. Szívfacsaró történet húsvéttól húsvétig, a földpályázatok árnyékában.

2014. április 20., vasárnap, 10:30 5 hozzászólás

Magyar pálinkát ihatnak a vietnámiak

Vietnamba exportálja pálinkáit a Bolyhos Pálinkafőzde, az első, ezer literes szállítmányt április első hetében indította útjára az újszilvási családi vállalkozás.

2014. április 20., vasárnap, 09:46

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X