Bejelentkezés  

A magyar állam megveszi az MKB Bankot

A magyar állam megveszi az MKB Bankot

A Reuters értesülése szerint a magyar állam veszi meg a BayernLB-től az MKB Bankot. A vételár 55 millió euró. Az értesülést a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a BayernLB is közleményben erősítette meg.

"Kelet-Európa haszonélvezője lehet a palagáz-forradalomnak"

"Kelet-Európa haszonélvezője lehet a palagáz-forradalomnak"

Az energia árát a piaci versenynek kell meghatároznia, a mesterségesen alacsonyan tartott vagy támogatott energiaárak hagyományosan előbb-utóbb kudarcot vallanak – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában az amerikai külügyminisztérium energiapolitikáért felelős különmegbízottja, aki szerint az amerikai palagáz megoldást jelenthet Európa egyoldalú energiafüggőségére is. A nemrég Budapesten és Zágrábban járt Amos Hochsteint a Mol-INA ügyről és a Hernádi Zsoltot érintő hangfelvételekről is kérdeztük.

Történelmet írtak Matolcsyék. Mi lesz az Ön pénzével?

Történelmet írtak Matolcsyék. Mi lesz az Ön pénzével?

Itt a vége a jegybank kamatcsökkentési ciklusának – jelentette be Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. Ezzel egy majdnem kétéves periódus szakad meg, melynek során csaknem 5 százalékpontot faragtak le az alapkamatból, ráadásul arra sem volt példa a rendszerváltás utáni Magyarországon, hogy minden hónapban vágjanak. De miért álltak meg Matolcsyék, és miért most? Miért is nagy szám a mostani bejelentés? Mi lesz az Ön pénzével? Elmagyarázzuk.

Eszük ágában sincs hazamenni a nagy-britanniai lengyeleknek

A Nagy-Britanniában élő lengyelek 72 százaléka nem akar hazatérni, és nagy részük brit állampolgárságot szeretne kapni – derül ki a Rzeczpospolita című lengyel napilapban kedden ismertetett felmérés eredményeiből.

Visszament 308 forint fölé az euró árfolyama

Kissé korrigált a forint árfolyama kedden késő délutánra a kora délutáni erősödés után.

Erősödik a forint az MNB bejelentése miatt

Erősödni kezdett a forint, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden délután bejelentette, hogy véget ért kétéves kamatcsökkentési ciklusa.

Matolcsy: ennyi volt a kamatvágás, jön a „tartós tartás”

Matolcsy: ennyi volt a kamatvágás, jön a „tartós tartás”

A keddi 20 bázispontos kamatvágással véget ért a Magyar Nemzeti Bank kamatcsökkentési ciklusa – jelentette be a jegybank a monetáris tanács keddi ülése után Budapesten. Matolcsy György jegybankelnök szerint jön a "tartós tartás".

Kártyával fizetne külföldön? Jól gondolja meg!

Kártyával fizetne külföldön? Jól gondolja meg!

Százezer forintonként tíz euróval többe kerül a külföldi kártyás fizetés, mint ha ugyanezt az összeget valaki valutaváltónál szerzi be. Tavaly óta egyre nyílik az olló a kártyás fizetés és a pénzváltónál beszerzett árfolyamai között.

Megérezte a forint a vártnál nagyobb kamatvágást

Gyengült a forint a jegybank piaci várakozásoknál nagyobb mértékű kamatcsökkentésének hírére.

MTI

Így adjon kölcsön barátainak

Így adjon kölcsön barátainak

Sokak szerint barátnak vagy családtagnak soha nem szabad kölcsönadni, ám vannak olyan esetek, amikor mégis ez lehet az egyetlen járható út. Tippek arra, hogy mit kell tenni ilyenkor, és mire érdemes figyelni.

hvg.hu

Nagyobb volt a kamatvágás, mint várták

Nagyobb volt a kamatvágás, mint várták

Újabb történelmi mélypontra, 2,1 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot kedden a monetáris tanács.

Megint elmaradt az orosz kötvényárverés

Az orosz pénzügyminisztérium törölte az erre a hétre meghirdetett kötvényárveréseket, és ezzel idén már a sokadik aukciót halasztja el.

MTI
Hirdetés

Az Erste bizonyítani fogja az igazát

Az Erste Bank 300 millió euróig (92,8 milliárd forintig) terjedő negatív hatással számol a fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozattal kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló törvényhez kapcsolódóan.

MTI

Kívül látná a közéleten Lázárt az Együtt-PM

Visszaállítaná a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget az Együtt-PM, és a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral sincsenek megbékélve.

MTI

2025-re eltűnnek a bankok?

2025-re eltűnnek a bankok?

2025-2030-ra a „hagyományos” bankok nélkül működhet a piacgazdaság a PwC szerint.

hvg.hu
Hirdetés

Erősödött is, gyengült is egyszerre a forint kedden délelőtt

Vegyesen változott a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon kedd délelőtt.

MTI

Majdnem 900 ezer forint a rekordnyugdíj

Majdnem 900 ezer forint a rekordnyugdíj

Több tízezer 90-100 éves nyugdíjas él Magyarországon, a legidősebbek között szép számmal képviseltetik magukat a 100 év felettiek is. Egyesek több százezres havi ellátást is kapnak, a rekorder 870 ezer forintot kap havonta.

hvg.hu

Április óta nem dől a lé Brüsszelből

Április óta nem dől a lé Brüsszelből

Április végén arról érkezett hír, hogy minden Magyarországnak járó uniós forrást befagyasztott Brüsszel. A Miniszterelnökség és az Európai Bizottság is azt közölte akkor, hogy nem függesztették fel a Magyarországnak járó uniós támogatások kifizetését. A magyar kormány időközben viszont egyetlenegy számlát sem küldött el Brüsszelnek április óta a 444.hu szerint. Az EB továbbra is vizsgálja a magyar intézmények átalakítását, és fenntartja magának a jogot, hogy ha kapna számlát, akkor azt ne fizesse ki.

hvg.hu

Fiktív számlás csalókat kaptak el a NAV-osok

A pénzügyi nyomozók a dél-alföldi régió mindhárom megyéjében és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tartottak akciót. Költségvetési csalás miatt hét embert vettek őrizetbe.

MTI

Házasodik és szül a magyar

Mérséklődött a népességfogyás üteme 2014 első öt hónapjában, miután többen születtek és kevesebben haltak meg, mint az előző év azonos időszakában – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Jelentősen, összességében 9,9 százalékkal emelkedett a házasságkötések száma a tavalyihoz képest.

MTI

MN: Albán pékségekre csaphatott le a NAV

MN: Albán pékségekre csaphatott le a NAV

A Magyar Nemzet névtelen forrásai azt sejtik, a Magyarországon nagyon sikeres albán pékségláncra csapott le a NAV a közelmúltban.

hvg.hu

Sokáig alszik ma a forint

Az eurót a hétfő esti 309,25 forint után reggel hét órakor 309,50 forinton jegyezték. Hétfőn az árfolyam 309,14 és 310,06 forint között alakult.

MTI
Hirdetés
123454108
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X