Bejelentkezés  

Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Itt a jövő évi adócsomag: jön az internetadó

Sajtótájékoztatót tartott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi adócsomagról. Egykulcsos személyi jövedelemadó még nem jön, a házasságkötést viszont adókedvezménnyel ösztönzik, folytatódnak a foglalkoztatást ösztönző programok. A különadók maradnak, sőt, a távközlési adó kiterjesztését javasolják: az internetszolgáltatókat is bevonják a körbe. A kitiltásos botrányra érkező egyik kérdésre Varga elmondta, hogy Vida Ildikó NAV-elnökkel olyan megállapodást kötött, amely szerint minden, a munkavégzését befolyásoló döntésről tájékoztatást ad, és a miniszter szerint eddig még nem kapott semmilyen ilyen információt.

hvg.hu

Financial Times: Nem csak a Citibank vonul ki Magyarországról

Financial Times: Nem csak a Citibank vonul ki Magyarországról

Akár 10 bank is egy csapásra kivonulhat Magyarországról, de ez sokkal inkább általános trend miatt van, és a válság óta szigorodó szabályozási környezet az egyik oka – írta meg a Financial Times.

hvg.hu

Sesztáknak se szóltak a netadóról, így máris blamálta magát a kormány Dél-Koreában

Sesztáknak se szóltak a netadóról, így máris blamálta magát a kormány Dél-Koreában

Furcsán rezonál a netadó körül kialakulóban lévő botrányra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium friss közleménye, mely szerint Seszták Miklós, a tárca vezetője a "Szélessávot mindenkinek!" globális projekt megvalósítását célzó nemzetközi találkozón, Dél-Koreában képviselte Magyarországot.

hvg.hu

Internetadó: 100 milliárdokkal számolhatta el magát az NGM

A Portfolio.hu szerint bár az NGM 20 milliárdot jelölt meg az internetadóból befolyó összegként, a megadott paraméterek és az internetezési szokások alapján ennél jóval többet, 220 milliárdot is beszedhetnének.

hvg.hu

Két vasazóra is lecsapott a NAV Budapesten

Összesen harmincnégy tonna fémhulladékot adott le idén engedély nélkül egy férfi. Azután bukott le, hogy az adóhatóság pénzügyőrei megállították a teherautóját Budapesten. Egy másik helyen is jártak a NAV-osok, ott több mint 400 kiló rézkábelt foglaltak le – közölték szerdán.

MTI

Internetadó felső korlátja: érdekes hírjavítást adott ki az MTI

Az MTI hírjavítása úgy értelmezhető, hogy az internetadó felső korlátja csak a hívószámról indított hívások, küldött üzenetek után érvényesül. Az Együtt-PM firtatja, honnan szerezte a nemzeti hírszolgáltató az internetadó felső határára vonatkozó információját, amivel 14 órával korábban megjelent hírét módosította.

hvg.hu

Stabilizálódni látszik a rubel árfolyama

Az általános nemzetközi hangulat javulását, a kockázatvállalási hajlandóság erősödését követve szerdán is enyhén emelkedtek a részvényárfolyamok nyitáskor Moszkvában, és a rubel árfolyama stabilizálódni látszik.

MTI

Többen születtek és kevesebben haltak meg, mint tavaly ilyenkor

Többen születtek és kevesebben haltak meg, mint tavaly ilyenkor

Januártól augusztusig 59 627 gyermek született, ez 2,9 százalékkal több, mint 2013 első nyolc hónapjában. A halálozások száma 82 136 volt, ez 3,2 százalékos csökkenést jelent - közölte a KSH.

MTI

Hajszállal 306 forint alatt jegyzik az eurót

Erősödött valamennyit a forint szerda reggelre előző esti jegyzéseihez képest a vezető valutákkal szemben a nemzetközi devizapiacon, kivéve a dollárt.

MTI

Devizahiteles perek: szerdán valóságos dömping lesz az ítélőtáblán

Szerdán a Merkantil Váltó és Vagyonbefektető Bank Zrt., a CIB Ingatlanlízing Zrt., az AXA Bank Europe S.A., az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt., az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt., az MKB Bank Zrt., a Merkantil Car Gépjármű Lízing Zrt., az Erste Bank Hungary Zrt., a Raiffeisen Bank Zrt. és a Raiffeisen Lízing Zrt. keresetét tárgyalják másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán.

MTI

Három éve nem volt olyan olcsó a benzin, mint ma

A Mol Nyrt. csökkentésével a gázolaj literenkénti átlagára 399-400 forintra, a benziné 385-386 forintra mérséklődött. Legutóbb 2011 szeptemberében kellett 385-389 forintot fizetni az üzemanyagért.

MTI

Gázvita: Átmeneti téli csomagot kap Ukrajna Oroszországtól

Végleges megállapodás nem született, március végéig szóló "átmeneti téli csomagról" egyezett meg kedden Brüsszelben az energiaellátás biztonságát szavatolni hivatott tárgyalásokon Günther Oettinger energiaügyi biztos, Jurij Prodan ukrán és Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter – közölte az estig tartóegyeztetések után Oettinger.

MTI
Hirdetés

Az MFB megveszi az állami Főgáz-pakettet

Az MFB-hez kerül az állami Főgáz-részesedés az MNV-től - erről határozott a kormány. Az ok: a rezsicsökkentés.

MTI

Nyerges Zsolt szólt, hogy őt nem tiltották ki Amerikából

Nyerges Zsolt nevét is bedobta az Origo az Egyesült Államokból kitiltottak közé, de az érintett közölte, nem érintett a botrányban.

hvg.hu

Nincs újebb előrelépés az ukrán-orosz gázügyben

Putyin és Porosenko telefonon beszéltek a brüsszeli gáztárgyalások kapcsán, de az erről kiadott közlemények alapján úgy fest, nem sikerült előbbre jutniuk.

MTI
Hirdetés

Oroszország meg sem próbált kötvényt eladni

Attól tartva, hogy túl drágán jutna csak forrásokhoz, Oroszország a héten sem ad el kötvényeket.

MTI

Az ellenzék szerint semmin sem segítenek az adótörvények

Az EGyütt-PM, az LMP és a Jobbik is bírálta a kedden benyújtott adótörvényeket. Az Együtt-PM szerint a Fidesz nem váltja be az ígéreteit, az LMP szerint a kormány nem tesz eleget a problémák enyhítéséért, a JObbik pedig sokkal radikálisabb megoldásokat javasol.

MTI

Jóval 307 forint alatt jegyzik az eurót

Az euróval és a svájci frankkal szemben kissé erősödött, a dollárhoz és a jenhez képest viszont enyhén gyengült a forint délelőtti jegyzéseihez képest a nemzetközi devizapiacon.

MTI

Még egy korlátozást bejelentett Oroszország

Oroszország október 22-től ideiglenesen megtiltotta az ukrán eredetű, illetve Ukrajnán át más országokból érkező zöldségek és gyümölcsök behozatalát.

Mégis mindenki pályázhat a hűtőpénzre

Mégis mindenki pályázhat a hűtőpénzre

Bár korábban csak a nyugdíjasok és a nagycsaládosok pályázhattak, az NFM jövő hétfőtől megnyitja a hűtőgépek energiahatékony lecserélésére vonatkozó pályázatot minden magyar ember előtt.

hvg.hu

Adathalászok garázdálkodnak az OTP netbankjánál

Adathalászok garázdálkodnak az OTP netbankjánál

Veszélyre figyelmezteti ügyfeleit az OTP a netbank belépő oldalán. Senki ne válaszoljon az adathalászok levelére, amely a megszólalásig hasonlít egy banki értesítőhöz – írják.

hvg.hu

Jogerős a Budapest Bank elleni devizahiteles ítélet

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett határozatában helybenhagyta a Budapest Fejlesztési és Hitelbank Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

MTI
Hirdetés
123454208
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X