A smucig skótok is tesznek Orbánra

A smucig skótok is tesznek Orbánra

Edinburgh azt tervezi, hogy a köztulajdonban lévő épületekre – szerte a skót fővárosban – napelemeket szereltet, közösségi finanszírozásban. Az ok egyszerű: csökkentenék a szmogot a városban, és az iskolákat (meg persze a tanács épületeit) olcsó áramhoz juttatnák. A mi kormányunk szemével nézve mindez persze úgy is olvasható, hogy a skótok (is) megkattantak.

Lehet más a posta – nyolc ötlet, amiről mi álmodni sem merünk

Lehet más a posta – nyolc ötlet, amiről mi álmodni sem merünk

Elmentünk a világ egyik vezető postai-logisztikai társaságának boszorkánykonyhájába, és megnéztük, mit forralnak ott. Drónokat reptetnek, Google-szemüvegben járkálnak, figyelik az influenzajárványt, és azon gondolkoznak, hogy a postás hogyan tudná a címzett autójának csomagtartójába kézbesíteni a küldeményt. Ha eddig azt hitte, hogy a logisztika száraz és unalmas, akkor nagyot tévedett. Bemutatunk nyolc olyan kísérletet, ami már a közeljövőben alaposan átírhatja a játékszabályokat – persze valószínűleg csak a magyar valóságtól pár kilométerrel nyugatabbra.

Mit titkolhat még el a magyar kormány?

Mit titkolhat még el a magyar kormány?

Az államháztartás finanszírozásával kapcsolatos stratégiai fontosságú adatokat két, a háttérszámításokat pedig tíz évig is titkolhatják. Így még több olyan ügy lesz, amiről a nyilvánosság nem szerezhet tudomást. Igaz, a kormány ma is tetszése szerint adagolhatja az adatokat, így egyelőre fölöslegesnek tűnik a javaslat.

A felminősítés jelét adta a Fitch

Pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását az eddigi stabilról a Fitch Ratings.

hvg.hu

Hova tűnt Brókermarcsi? - Egyre több az összeesküvés-elmélet

Hova tűnt Brókermarcsi? - Egyre több az összeesküvés-elmélet

A karcagi károsultak egy része szerint ukrán és szlovák "üzlettársai" elől menekül. De ez csak az egyik pletyka.

hvg.hu

Elég könnyű hozzájutni az adóparadicsomból hazautalt pénzhez

Már egy év után olcsón hozzájuthat az adóamnesztia keretében külföldről hazautalt jövedelméhez az a magánszemély, aki stabilitási megtakarítási számlát (smsz) nyit, csupán 10 százalékot kell adóznia - ismerteti a Magyar Nemzet.

MTI

Még a parizert is beosztja a kirendelt csődgondnok

Még a parizert is beosztja a kirendelt csődgondnok

Arra mérget vehet, hogy ha magáncsődbe menekül, 5-7 éven át egy kirendelt kormánytisztviselő fogja adagolni a parizert önnek és családjának, eladja a tévét, a kocsit, és a család minden mozdulatát, pénzmozgását folyamatosan felügyelni fogja. Már amit engedélyez, mert mindenben ő lesz a főnök. Mindenről nyilvántartást vezet majd, ön pedig szorgalmasan jelenti neki, mit venne a gyereknek, ki mennyi pénzt hozott haza az elmúlt hónapokban. Még a nagymamáról is be kell számolnia a felügyelő felé, ha önnel lakik.

Hogyan élünk a következő négy évben?

Hogyan élünk a következő négy évben?

Legfeljebb hivatalos dokumentumokban szokta felvázolni az Orbán-kormány, hogy miképp képzeli el az elkövetkezendő esztendőket. Bár a miniszterelnököt idézve egy felívelő korszak küszöbén állunk, az adatokból kitetszik, jócskán lesznek, akik belebotlanak.

RTL Klub: Fodor Ibolya egyesülete miatt bukhat a 100 milliós támogatás

RTL Klub: Fodor Ibolya egyesülete miatt bukhat a 100 milliós támogatás

Nem fizették a dolgozók járulékait és a közüzemi számlákat annál a pécsi egyesületnél, amelynek a korábban hazaárulózó és sikkasztási botrányba keveredett Fodor Ibolya az elnöke - hangzott el az RTL Klub pénteki Híradójában.

hvg.hu

Hír24: Így szívták meg a Demján cégével szerződő kisvállalkozók

Hír24: Így szívták meg a Demján cégével szerződő kisvállalkozók

Csalás gyanújával nyomoz a rendőrség az Arcadom Zrt. ügyeivel összefüggésben – így értesült a Hír24. A felszámolás alatt álló céget saját alvállalkozói jelentették fel, mert nem fizették ki őket. Vannak, akiknek dolgozókat kellett kirúgniuk, alig néhány milliós tartozás miatt – állították. Az Arcadom Demján Sándor cégbirodalmának egykor koronaékszere volt – fogalmaznak a cikkben.

hvg.hu

Nagykanizsányi magyart menthet meg a magáncsőd az MNB szerint

A Magyar Nemzeti Bank számítása szerint a magáncsődvédelem 20-25 ezer család számára jelent mentőövet - mondta Nagy Márton, a jegybank ügyvezető igazgatója a köztévében.

MTI

Elárulta a kormány, hol látja a magyar gazdaságot 2019-ben

A kormány 2019-ben 3 százalékos növekedéssel, 3 százalékos inflációval és 1,5 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol - derült ki a jövő évi költségvetéshez kapcsolódó középtávú kitekintésből, amelyet pénteken nyújtottak be az Országgyűlésnek.

MTI

Rengeteg gázt adott el az állami MVM a jövő téli ellátásra

A Magyar Földgázkereskedő Zrt. (MFGK) a következő gázévre összesen 3,75 milliárd köbméter földgázt adott el az egyetemes földgázszolgáltatóknak, ami várhatóan fedezi a lakosság teljes gázellátását - közölte az MVM földgázkereskedő társasága.

MTI
Hirdetés

Cameron: más lehetett az EU célja a szabad munkavállalással

David Cameron brit kormányfő szerint az Európai Unión belüli szabad munkaerőmozgás kidolgozóinak nem lehetett céljuk az elmúlt években tapasztalt tömeges migráció.

MTI

Itt a reklámadó-javaslat: 5,3 százalék lesz a százmillió feletti részre

A kormány benyújtotta pénteken a parlamentnek a reklámadóhoz kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslatát.

MTI

Brüsszelben tüntettek a belengetett paksi fejcserék miatt

Demonstrációt tartottak Brüsszelben pénteken a paksi atomerőművel kapcsolatos tervezett intézkedések nyilvánosságáért és nemzetközi konzultációt követelve az erőműnél működő magyar szakszervezetek.

MTI
Hirdetés

Világbank: Az összeomlás szélén van a Gázai övezet

A gazdasági összeomlás szélén áll az 1,8 milliós Gázai övezet – írta a Világbank pénteken közzétett jelentésében. A munkanélküliségi ráta 43 százalék, valószínűleg a legmagasabb a világon. Tíz emberből négyen tengetik életüket a szegénységi küszöb alatt.

MTI

Matolcsyék támadásnak veszik a Magyar Nemzet cikkét

Matolcsyék támadásnak veszik a Magyar Nemzet cikkét

A kormányoldalon bojkottált lap kétségbe vonta a jegybank állítását, hogy nincs sok panasz a devizahitelek elszámolásánál. Gyakorlatilag rendkívüli sajtótájékoztatót rántott össze az MNB, hogy helyre tegye a Nemzetet.

Nem fogja kitalálni, melyek a világ legkedveltebb sörei

Nem fogja kitalálni, melyek a világ legkedveltebb sörei

A kínaiak már itt is vadul nyomulnak. Megmutatjuk a tízes listát, amelyről valószínűleg kettő lesz ismerős önnek, és csak egy olyan, amelyet könnyen megvehet a sarkon is.

hvg.hu

Soha többé készpénz – álom vagy rémálom?

Soha többé készpénz – álom vagy rémálom?

A világban ma már a pénz nagy része csak virtuálisan, adatként létezik, és egyre többen szabadulnának a 3000 éve velünk lévő érméktől, illetve bankjegyektől. Svédországban a hajléktalanoknak bankkártyával adhatnak apanázst a járókelők. Dánia már jövőre megtenné az első igazán komoly lépést a készpénzmentes társadalom megteremtése felé, egyes boltokban már nem lehetne így fizetni, bár ennek óriási kockázatai vannak. Ön megosztaná a kormánnyal, hogy milyen gyógyszert vett, vagy mennyit költött alkoholra a hétvégén?

Tízezrek eshetnek el a banki visszatérítéstől

Tízezrek eshetnek el a banki visszatérítéstől

500 olyan hitelintézet dobta be a törülközőt, amelynek elszámolnivalója lenne ügyfeleivel. Az érintett adósok száma tízezres nagyságrendű. Ha sikerül valamit visszaszerezni az érintett pénzintézetek vagyonából, azt is egyéb célokra fordítják, nem az elszámolásra.

hvg.hu

Gázvezeték-megállapodást ír alá Magyország három országgal

Regionális gázszállítási együttműködésről állapodott meg Magyarország, Románia, Bulgária és Szlovákia - mondta csütörtök este a köztévében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

MTI
Hirdetés
123454426
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X