Matolcsy jegybankja átveszi az MKB Bank irányítását

Matolcsy jegybankja átveszi az MKB Bank irányítását

A kormány felkérésére a jegybank a nemrég állami tulajdonba került MKB Bank mögé áll, garantálja a betéteket és a bank minden hitelét, kötvényét – jelentette be a kormányfő és a jegybankelnök. A lényeg, ami csak a jegybank sajtóközleményéből derült ki, hogy az állam átadja a tulajdonosi jogok gyakorlását a jegybanknak, a jegybank maximum egy évig próbálja rendbe tenni az MKB-t, a rendbetétellel azonban egy külsős csapatot bíz meg, a rosszul működő részektől megszabadítanák a kereskedelmi bankot. A Széchenyi Bank betéteseinek kártalanítására kárenyhítési alapot hoznak létre, és az eddigi veszteségei mellett további 5-5,5 milliárd forint közpénzt költ el a rosszul végződött befektetésére.

És ha Brüsszel fizetné a munkanélküliségi segélyt?

 És ha Brüsszel fizetné a munkanélküliségi segélyt?

Már az Európai Parlament is arról elmélkedik, hogy megfontolandó lenne bevezetni egy közös uniós munkanélküliségi ellátást, tompítandó a blokkon belüli szociális feszültségeket. Nem beszélve arról, hogy ezzel a válságba süllyedt országok gazdasági teljesítményét is javítani lehetne. A bökkenő az, hogy ez csak az eurózóna tagállamaira vonatkozna, és nem biztos, hogy a gazdagabb országok beraknának komoly összegeket a kalapba. Gond lehet továbbá az is, hogy igencsak szerteágazóak az uniós szociális, munkaerő-piaci rendszerek. Jöhetne a munkanélküliségi segély (egy része) Brüsszelből, vagy sem?

hvg.hu

Dolgozók százaitól váltak meg idén a bankok

Újabb ötszázzal csökkent az idén az átlagos állományi létszám a hitelintézeti szektorban, a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint szeptember végén valamivel több mint 38 ezren dolgoztak a bankoknál és szövetkezeti hitelintézeteknél – írta pénteki számában a Világgazdaság.

Négyéves mélypontra esett a benzin ára

Bruttó 6-6 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol.

Habony unokatestvéreinek ingatlanbizniszével foglalkozott az RTL Klub

Habony unokatestvéreinek ingatlanbizniszével foglalkozott az RTL Klub

Habony Árpád rokonai is részvényesek abban a cégcsoportban, amelyhez legalább két ötödik kerületi ingatlan került kedvezményes áron az akkor még Rogán Antal vezette önkormányzattól - hangzott el az RTL Klub csütörtök esti Híradójában.

Támogatja a matricákat az autóklub, a fizetős M0-ást így nem

A Magyar Autóklub (MAK) támogatja a megyei matricás rendszer bevezetését, viszont az elkerülő és bevezető utakon a szükséges hatástanulmányok megismeréséig ellenzi a díjfizetés bevezetését - közölte az autóklub országos elnöksége csütörtöki ülését követően.

Obama újra odacsaphatna Putyinnak, de egyelőre nem akar

Barack Obama amerikai elnök csütörtökön aláírta az amerikai kongresszus által a múlt héten elfogadott, Oroszországgal szembeni újabb gazdasági szankciók bevezetését lehetővé tevő törvényt, de egyelőre nincs szándékában újabb büntetőintézkedéseket foganatosítani Moszkva ellen - jelentette be a Fehér Ház.

Multik közt oszt szét 740 milliót a kormány

Közel 740 millió forint állami támogatást oszt ki a kormány három multinak, amelyek létszámbővítéshez kapcsolódó képzéseket terveznek Magyarországon.

Két forintból csak eggyel akar külföldieknek tartozni a kormány

Az adósságfinanszírozást tekintve az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) összegzése szerint az idén 487 milliárd forinttal volt kisebb a nettó kibocsátás az eredeti tervhez képest - mondta Borbély László András, az ÁKK Zrt. általános vezérigazgató-helyettese. Az ÁKK jövőre 50 százalékra csökkentené a külföldi befektetők arányát az adósságfinanszírozásban.

Aláírást gyűjtenek a dolgozók a zárva tartás ellen, Áderhez fordultak

Áder János köztársasági elnöknek és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek küldött levelében tiltakozott a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az üzletek vasárnapi zárva tartását előíró szabályozás ellen, amely az érdekképviselet szerint veszélyezteti az ágazatban a munkahelyeket. Az államfőtől azt kérték, hogy ne írja alá a törvényt. Aláírásgyűjtés is kezdődött a nagyobb élelmiszerláncoknál dolgozó munkavállalók körében a szabály ellen.

"Hazardírozás folyik a Balatonnál"

"Hazardírozás folyik a Balatonnál"

Az már régóta tudható, hogy valami nagyon nincs rendben a balatoni halak, halászat körül. Sem a halászat egy évvel ezelőtti felfüggesztésének indokairól, sem hatásairól nem derült ki azóta sem semmi. Az ügyben érintett nonprofit szakvállalat vezérigazgatója azonnal távozott, de lelépését is nagy csend övezte. Mostanáig. Füstös Gábor elsőként a hvg.hu-nak beszél a Balaton halállományát, sőt teljes élővilágát fenyegető "orosz rulettről".

Annyira gyenge a rubel, hogy leállították az Audik forgalmazását

Annyira gyenge a rubel, hogy leállították az Audik forgalmazását

A General Motors, az Audi és a Jaguar időlegesen felfüggesztette autói árusítását Oroszországban, mert akkorát buknak a gyenge rubelen.

Az Autóklub részben támogatja az új útdíjrendszert

Egyelőre csak a megyei matricás útdíjfizetés bevezetését támogatja a Magyar Autóklub.

Hirdetés

Gigabírságot kapott 13 francia kozmetikai cég

Összesen 950 millió euró pénzbüntetés szabott ki csütörtökön a francia versenyhivatal a 13 legjelentősebb, háztartási szereket és kozmetikai árucikkeket gyártó vállalatra 2003 és 2006 közötti árkartellezés miatt.

Nagyot zuhant az ukrán ipari termelés

A novemberi ukrán ipari termelés csökkent éves és havi szinten egyaránt, az ország statisztikai hivatalának csütörtökön ismertetett adatai szerint.

Szijjártó a Bank of China budapesti központjának megnyitóján beszélt

Európai érdek a lehető legszorosabb együttműködés Kínával, ezért is nagy siker, hogy a Bank of China Budapesten nyitotta meg kelet-közép-európai regionális központját – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, a kínai nagybank fióktelepének ünnepélyes megnyitóján.

Hirdetés

Kicsit gyengült a forint az euróhoz képest

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon csütörtökön: a svájci frankkal szemben erősödött, az euróval, a dollárral és a japán jennel szemben viszont gyengült.

Arab királyság vesz Putyinéktól földgázt

Bahrein orosz földgázt importál három év múlva – közölte az öböl menti királyságba akkreditált orosz nagykövet.

Negatív kamatot vezet be a jegybank Svájcban a frank miatt

A frank felértékelődésének megakadályozására a svájci jegybank (SNB) úgy döntött csütörtökön, hogy január 22-től negatív kamatot vezet be a kereskedelmi bankok nála elhelyezett, 10 millió frank feletti látra szóló betéteire.

Lázár után megszólalt az Erste és a Raiffeisen is

Az osztrák Erste Group és az osztrák Raiffeisen Bank International (RBI) szóvivője megerősítette, hogy megbeszéléseket folytatnak a magyar kormánnyal. A Raiffeisen azonban hangsúlyozta, hogy tárgyalásokról egyelőre nincs szó.

Miért bízzák az MKB-t Matolcsyékra?

Miért bízzák az MKB-t Matolcsyékra?

Kiadások elbújtatására is jó, ha nem a kormány költi a pénzt az MKB-ra, hanem a kevésbé ellenőrizhető jegybank. De ha cél, hogy a magyar tulajdon aránya a bankrendszerben ne essen a mostani bevásárlásokkal 50 százalék fölé vitt szint alá, akkor azt csak úgy lehet megtenni, ha valamilyen módon a magyar vásárlókat hozzák helyzetbe. Akik pedig akár a kormányhoz közel álló üzletember közül is kikerülhetnek.

Arcátlanul kilopják Matolcsyék tízmilliárdjait az MSZP szerint

Az MSZP szerint "nyílt és arcátlan korrupció", hogy a kormány a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kasszájából több tízmilliárd forintot zúdít az államosított MKB Bankba. Az ellenzéki párt csütörtöki közleményében a Legfőbb Ügyészség vizsgálatát sürgette a Széchenyi Bankkal összefüggésben.

Hirdetés
123454274
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X