Átlépte a határt, és a NAV elvett tőle 24 millió forintot

Átlépte a határt, és a NAV elvett tőle 24 millió forintot

Akár a 60 százalékát is elvehetik a vámosok, ha túl nagy összeg van nálunk a határon és nem szólunk róla.

Boltzár és gigaáfa: egyre jobban megéri a határon túl vásárolni

Boltzár és gigaáfa: egyre jobban megéri a határon túl vásárolni

Lassan feledésbe merülő tömegsportot éleszthet újjá a magyar kiskereskedelem módszeres kormányzati szétcincálása: minden feltétel adott a határmenti bevásárlóturizmus felfutásához. A vasárnapi lakossági beszerzés kilövése eleve divatossá tette a heti pihenőnap eltöltését román, szlovák vagy szerb bevásárlóközpontokban. Erre csak ráerősítenek a szomszédos országokban megszámított alacsonyabb áfakulcsok, és a benzin árának itthon tapasztalható emelkedése. Júniustól pedig még inkább megéri Romániába menni vásárolni.

7 évre szólna csak a végrehajtói megbízatás

Egy új előterjesztés szerint a végrehajtóknak 7 év után újra kellene pályáznia.

MTI

Orbánék alatt 260 milliárdot bíztak a brókerekre

Orbánék alatt 260 milliárdot bíztak a brókerekre

Semjén Zsolt árulta el a kínos adatot.

hvg.hu

Nekiment az Emmi államtitkárának Tab fideszes polgármestere

Nekiment az Emmi államtitkárának Tab fideszes polgármestere

Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere szerint az Emminek fogalma sincs arról, mi folyik vidéken, és le kéne végre számolni azzal a hozzáállással, hogy van a "felelős állam" és a "felelőtlen önkormányzatok".

hvg.hu

Orosz rulettbe csalták Orbánt a gázcégek

Orosz rulettbe csalták Orbánt a gázcégek

Abból, hogy az E.On visszaadja az egyetemes gázszolgáltatói engedélyét, egyenes út vezet arra, hogy a Főgáz hátán nyújtózkodó nemzeti közműszolgáltató hamarosan egyedül maradhat a szektorban, és így az állami cég lát majd el minden lakossági fogyasztót. A látszat azonban csal, mivel a most kialakult helyzetből az is épp ilyen reálisan következhet, hogy véget kell vetni a kormányzati rezsiharcnak, mert különben az állami szolgáltató beleáll a földbe. Hogy lehet ez? Elmagyarázzuk.

Igencsak megroggyant a forint

Több mint két forinttal többet kellett adni 4 óra körül egy euróért, mint reggel 7-kor. Az eurót most 302,60 forinton jegyzik.

MTI

Szijjártó beismerte, hogy találkozott Tarsoly Csabával

Szijjártó beismerte, hogy találkozott Tarsoly Csabával

Szijjártó Péter egy hónappal, az egyik államtitkára pedig négy nappal a Quaestor-botrány kirobbanása előtt találkozott Tarsoly Csabával.

hvg.hu

Csányi szakíthatja a legnagyobbat az áfacsökkentéssel

Csányi szakíthatja a legnagyobbat az áfacsökkentéssel

Csányi Sándor lehet az első számú nyertese a sertés tőkehús áfájának 27 százalékról 5-re történő csökkentésével. A bankvezér húsipari cégei fogják ellátni alapanyaggal az állami támogatással épülő mohácsi gigavágóhidat. A beruházás révén újra a Csány-birodalom uralná a hazai húspiacot. Szakértők azt pletykálják, a kormány így akarja kompenzálni az OTP és Csányi agrárcégeinek veszteségeit.

hvg.hu

Patai: "A hét szűk esztendőt éli a bankszektor"

A bankokba fektetett tőke megtérülése alatta van a tőke költségének, és a bankszektort sújtó extra terhek ebben a környezetben már az egész gazdaság fenntartható növekedését korlátozzák. - mondta a Magyar Bankszövetség elnöke. Ez a környezet a banktulajdonos államnak sem kedvez - tette hozzá Patai Mihály.

MTI

Hamarosan kiviszi a posta az egyenlegközlő igazolásokat a quaestorosoknak

Nemsokára a posta kiviszi az egyenlegközlő igazolásokat a Quaestor Értékpapír Zrt. ügyfeleinek.

MTI

Mi az, 30 évig fejlesztették, és úgy néz ki, mint egy női cipő?

Mi az, 30 évig fejlesztették, és úgy néz ki, mint egy női cipő?

Legújabb dobásával a repülőgép-piacra akar betörni a Honda. A héten mutatták be a több mint három évtizeden keresztül fejlesztett HondaJetet, ami azért érdekes, mert egy női cipő ihlette a formatervét. A különleges dizájnnal bíró repülőt főleg magánszemélyeknek szánják, és eddig 100 megrendelést érkezett a japán gyártóhoz.

hvg.hu

Már nem az Audi a magyarok kedvenc munkahelye

Már nem az Audi a magyarok kedvenc munkahelye

Még mindig az autóipar a nyerő, de a szolgáltató szektorban is szívesen dolgoznának a magyar munkavállalók egy független kutatás szerint.

hvg.hu
Hirdetés

Az E.On feladta: befejezik a lakossági gázszolgáltatást

Az E.On feladta: befejezik a lakossági gázszolgáltatást

A kormányzati rezsiharcnak is köszönhetően masszívan veszteséget termelő lakossági gázszolgáltatásról lemond az ország második legnagyobb "egyetemes" szolgáltatója. Az E.On ezt "új üzleti stratégiájának következő lépéseként" definiálta a közleményében, de kérdés, hogy mindez – az üzletileg egyébként racionális döntés – elindítja-e az a lavinát, mely állami kézbe juttatná a teljes lakossági ellátást.

hvg.hu

Botrány Karcagon: Ki tolja el jobban Marcsikát?

Botrány Karcagon: Ki tolja el jobban Marcsikát?

Lehetetlen eldönteni, hogy MSZP-s, DK-s, jobbikos vagy fideszes a karcagi sikkasztási ügy. Az is lehet, hogy mindenki benne volt, pártoktól függetlenül – meg az is, hogy senki. A Fidesz vehemensen próbálja eltolni magáról az ügyet, és közben pont egy olyan céget próbál a szocialistákhoz kötni, amire közbeszerzési eredményei alapján nehéz lenne azt mondani, hogy nem kedvelt baloldali cégnek nézték az elmúlt években. De inkább a cég, amelyre a fókusz került a napokban, nőttön-nőtt, akárki is volt hatalmon, milliárdos megbízásokkal hízott nagyra.

hvg.hu

A plázák bukták a legnagyobbat a vasárnapi boltzárral

A plázák bukták a legnagyobbat a vasárnapi boltzárral

A plázák bukták a legnagyobbat az egy hónapja bevezetett vasárnapi zárva tartással. Kis túlzással vasárnap a madár sem jár a bevasárlóközpontokban, és hiába a hosszabb nyitva tartás, a hétköznapok forgalma nem nőtt. A webshopok és a vasárnapi nyitva tartó boltok viszont sokat nyertek a jogszabállyal. A tapasztalatok azt mutatják, a vásárlók többsége továbbra is hétvégére időzíti a szokásos heti nagybevásárlást.

hvg.hu
Hirdetés

Elszabadultak az ingatlanárak, mi lesz most?

Elszabadultak az ingatlanárak, mi lesz most?

Elképesztő áremelkedés tapasztalható a lakáspiacon, az országos ingatlanárak úgy tűnik, a válság előtti szint közelébe emelkedtek. A budapesti panelek elképesztő módon, több mint harmadával, míg a téglalakások 10 százalékkal drágultak az elmúlt egy évben. A Bankmonitor kiszámolt több fontos paramétert, mikor jár jobban valaki, ha lakáshitelt vesz fel.

hvg.hu

Eltűnhet a teljes devizaadósság 20 év alatt az ÁKK-vezér szerint

Évi 2-3 százalékkal csökkenhet a devizaadósság aránya, így öt év alatt nagyjából 20 százalékra apad, és mintegy húsz év alatt ki is vezethető a rendszerből, ha az esedékes lejáratokat Magyarország forintból tudja törleszteni – mondta Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója a köztévében.

MTI

Erősödött a forint, közlebb lépett a 300-as eurószinthez

Erősödött a forint péntek délelőtt a bankközi devizakereskedelemben.

MTI

Rárepül az ÁSZ a botránybrókerekkel üzletelő településekre

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a kormány felkérésére megkezdte azon önkormányzatok ellenőrzésének előkészítését, amelyek a brókerbotrányban érintett vállalkozásoknál fektettek be.

MTI

Átvilágítja a titkosszolgálat a piaci szereplőket a brókerbotrányok után

Földes Gyula, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új, megbízott vezetője arra utasította az állományt, hogy a nemzetbiztonságot érintő veszélyekre tekintettel kiemelt figyelemmel világítsa át a piaci szereplők tevékenységét Quaestor- és a Buda-Cash-botrányok után – értesült a Napi Gazdaság.

hvg.hu

Feljelenti Matolcsyt és helyettesét a DK a vagyonnyilatkozatok miatt

A Demokratikus Koalíció "valótlan vagyonnyilatkozataik miatt" feljelenti Matolcsy György jegybankelnököt és Gerhardt Ferenc alelnököt, okirat-hamisítás alapos gyanújával.

MTI
Hirdetés
123454403
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X