Az erstés devizahiteleseknek már a számlájukon a pénz

Az erstés devizahiteleseknek már a számlájukon a pénz

A bank már tegnap átutalta a devizahitel elszámolása révén visszajáró pénzt – írja az azénpénzem.hu. Nem minden pénzintézet sieti el a dolgot.

hvg.hu

Kéne pénz pelenkára? Hát az ott van a Buda-Cashnél!

Kéne pénz pelenkára? Hát az ott van a Buda-Cashnél!

Megégették magukat az önkormányzatok a Buda-Cash sztorival, milliárdok ragadtak benn a brókercég tulajdonosainak kisbankjaiban. Van, ahol megkérték a községen működő céget, fizesse be korábban az iparűzésiadó-előleget. A települések vezetői a kormányhoz szaladtak és válságmegoldásokhoz nyúltak. Most úgy tűnik, a hivatali dolgozók megkapják a fizetésüket, a segélyek viszont továbbra is be vannak fagyasztva.

hvg.hu

Érdemes egyezkedni a bankokkal

Javuló tendenciát mutatnak a Pénzügyi Békéltető Testület statisztikái: a korábbi években az eljárások 35 százalékában sikerült egyezségre jutniuk a feleknek, ez az arány tavaly már több mint 50 százalék volt. Érdemes tehát egyezkedni a bankokkal és az autóhitelesek is reménykedhetnek, szakértők szerint a szerződések jelentős részénél élhetnek panasszal az ügyfelek. A biztosítók kevésbé hajlandóak az megállapodásra, ilyen jellegű eljárások 35 százaléka zárult egyezséggel.

Beszállhat az USA a paksi atomerőmű bővítésébe?

Beszállhat az USA a paksi atomerőmű bővítésébe?

Nem kizárt, hogy az orosz technikával és hitellel megvalósuló paksi erőműbővítésben az amerikaiak is érdekeltek lesznek – írta az amerikai-magyar viszony változásáról szóló csütörtöki címlapsztorijának előzetesében a Heti Válasz. Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője is úgy értesült, hogy a kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat arról, hogy az orosz Roszatom helyett az amerikai Westinghouse szállítsa majd a fűtőanyagot az új paksi blokkokhoz.

Mennyi hitelt szeretne a cége? Parancsoljon!

Mennyi hitelt szeretne a cége? Parancsoljon!

Az eddig megismerhető részletek alapján azt boncolgatjuk, hogy milyen változásokat hozhat az átlagos kis- és középvállalat életében az NHP+ megjelenése. Ténylegesen minden cég hitelt fog kapni?

Megugrott az üzletek forgalma, nem véletlenül épp most

Januárban 7,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest - jelentette első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Népszava: a Századvég veheti meg a Fidesz-barát lapot

Megveheti a Századvég a Helyi Téma című lapot - írta a Népszava.

Rogán: A legkisebb cégek megúsznák a reklámadót

Rogán: A legkisebb cégek megúsznák a reklámadót

A Fidesz szándéka, hogy a kisebb médiacégeket ne terheljék felesleges bürokratikus költségekkel, de egy brüsszeli hivatal keresztbefekszik ennek - mondta a Fidesz frakcióvezetője egy reggeli interjúban.

Csúcspolitikusok segítenek talpra állítani Ukrajnát

Ukrajna gazdasági felzárkóztatásáért felelős összefogás alakult, a kezdeményezéshez nemzetközi csúcspolitikusok is csatlakoztak – jelentették be kedden Bécsben.

306 forint felett jegyzik reggel az eurót

Vegyesen alakult a forintárfolyam a különböző devizákkal szemben szerda reggel a bankközi devizakereskedelemben.

Kétszer annyi alkohol fogyott itthon, mint egy évvel korábban

Kétszer annyi alkohol fogyott itthon, mint egy évvel korábban

Míg 2013 utolsó hónapjában 1 millió 582 ezer hektoliter százszázalékos alkohol került a piacra, addig tavaly decemberben ez az adat 3 millió 87 ezer hektoliterre emelkedett. A jelenség oka az lehet, hogy a vendéglátóhelyek betáraztak alkoholból, a 2015-ös adóváltozásoktól tartva.

Orbánék tovább nyomnák a szakképzést

Orbánék tovább nyomnák a szakképzést

Növelnék az ösztöndíjakat, nem pénzbeli támogatási formákat is bevezetnének a szakképzésben tanulóknál. Egy helyett két szakképzés járna ingyen a kormány tervei szerint – derült ki egy ágazati stratégiai dokumentumból.

EKÁER: rendkívüli közleményt adott ki a NAV

EKÁER: rendkívüli közleményt adott ki a NAV

Kedd este néhány órára bedöglött az elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszer (EKÁER), de még éjfél előtt sikerült elhárítani a problémát – közölte rendkívüli tájékoztatásában az adóhatóság.

Hirdetés

Megugrott a benzin ára mától

Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.

Helyesbítés

Kiderült, mit vár idén a kormány a közmunkásoktól

A kormány idei közfoglalkoztatási céljai között az elsődleges munkaerőpiacról kiszorultak, különösen a munkaerőpiacon halmozottan hátrányos helyzetben lévők foglalkoztatásának segítése mellett többi között a természeti és épített környezet védelme, a vasúti pályahálózat, illetve az országos közúthálózat környezetének tisztántartása, a roma lakosság társadalmi integrációja, önfenntartó települések kialakítása és a vidék lakosságmegtartó képességének növelése szerepel.

MTI
Hirdetés

Vasutas? Ennek a hírnek nagyon fog örülni

Több mint ötmilliárd forintot fordít a kormány idén a MÁV és a GYSEV dolgozóinak béremelésére - derül ki a Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározatból.

hvg.hu

Hány sör jön ki 5 dollárból a világ országaiban? - videó

Hány sör jön ki 5 dollárból a világ országaiban? - videó

Nem csak a Big Mac Index segítségével lehet kifejezni a pénz vásárlóértékét, a BuzzFeed új videójában most például azt mutatta be, öt amerikai dollárból hány banánt, tojást, sört vagy mennyi kávét, rizst és darált húst lehet kapni a világ különboző országaiban. A felvételen a jelentős eltérések igencsak látványossá válnak.

hvg.hu

A kormány megleckézteti a Főgázt

Az indokoltnál több pénzt fizettetett sok fogyasztóval a Főgáz a kormány szerint, most az azóta állami tulajdonba került közműcéggel fizettetik meg az új mérőórákat.

MTI

Magasabb, 5-10 százalékos lehet a reklámadó Lázár szerint

A kormány 5-10 százalékos reklámadót javasolhat - közölte az atv.hu szerint Lázár János a parlamentben. A gazdasági bizottság keddi ülésén Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető és Lázár szavaiból még az derült ki, 3-5 százalékos lehet a reklámadó.

hvg.hu

Már 306 forint felett jár az euró

Gyengült kedden a forint a bankközi devizakereskedelemben.

MTI

Fizetésképtelen a negyedik legnagyobb ukrán bank

Fizetésképtelenné nyilvánította az aktívái alapján Ukrajna negyedik legnagyobb bankját az ország jegybankja. A Delta Bank aktívái január elsején 60,3 milliárd hrivnyát (1 hrivnya 10,91 forint) tettek ki.

MTI
Hirdetés
123453662
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X