MTI Gazdaság

Jócskán elszámította magát az államadósság-kezelő

A forint lakossági állampapírok állománya 154 milliárd forinttal nőtt az előző hónaphoz képest és 1445,8 milliárd forinttal január óta, amely kétszerese az egész évre tervezett növekménynek - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Szlavkovits Rita Gazdaság

Mehet az utcára három gyerekkel, pedig fizette a lakbért

Nem csak hátralékok miatt, de a közösségi élet szabályainak megsértéséért is kitehetik a bérlőket a szociális bérlakásokból. De nem csak a lakók, hanem a lakásokat fenntartó önkormányzatok is szorult helyzetben vannak.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a nyugdíjasok megkapják a Fidesztől, amit még Bajnainak köszönhetnek

Veszteségesnek tervezték a felcsúti kisvasutat - derült ki a most kiperelt papírokból. A kisboltok belerokkannak a béremelésbe, a nagyok viszont sorra kötik a bérmegállapodást. A kormány még nagyobb járulékcsökkentést ígért, és azt is elmondták, mennyi lesz a nyugdíjprémium. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

Piacsek bácsi extra jó befektetés

Rippl-Rónai József egyik védett olajképe kelt el a legmagasabb áron, 80 millió forintért a Virág Judit Galéria szombati árverésén, amelyen többek között Kádár Géza, Vaszary János, Scheiber Hugó és Mednyánszky László műveire is licitálhattak az érdeklődők.

hvg.hu Gazdaság

A csillagászati lakbérek még több embert löknek az utcára

Az úszó vébé költségei és a letelepedési kötvényen kaszált haszon mellett eltörpül az a néhány tízmilliárd forint, amelyet a Fidesz elvont a lakhatás támogatásából. Egyebek között ezt olvasták a kormánypárti képviselők fejére a parlament előtt A Város Mindenkié tüntetésén, amelyet a hajléktalanok nemzetközi napján tartottak. Bukarestben a brit nagykövet is az utcán töltötte az éjszakát, hogy szolidaritást vállaljon az otthontalanokkal.

hvg.hu Gazdaság

Orbán magyar világmárkát szeretne

A kormányfő nagyokat anekdotázott a Figyelő Top200 díjátadó gálán, és azt is elismerte, hogy a vállalkozói társadalom még nem jellemző Magyarországra, de ennek okát kizárólag a kommunizmus számlájára írta. A Figyelő című hetilap immár a kormányzati körökhöz közelálló Schmidt Mária tulajdonában van, főszerkesztője pedig Lánczi Tamás, aki előtte elemző volt a Századvégnél.

hvg.hu Gazdaság

Sírni is lehetne a nyuszik halálán, de most örülnek neki

Nyúlburger és egyéb ínyencségek miatt már azok is eszik az ugrifülest, akik paprikásként még csak a csirkét falták. A Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára szerint sikeres volt a nyúlhúsfogyasztás növelésére indított idei kampány.

1 2 3 4 5 6 7
5110

A címlapról ajánljuk