Bejelentkezés  

Add csak ide szépen a megspórolt pénzed, mondja a kormány

Add csak ide szépen a megspórolt pénzed, mondja a kormány

Újabb szektorra mér csapást a kormány egy különadóval. A lecsökkent kamatok miatt a bankbetétekből egyre többen vitték át a pénzüket a befektetési jegyekbe, most ettől a szektortól veszi el a kedvet az új sarc. Igazából egy jó hely marad, ahol valamennyit fial majd a pénz: az állampapírok. És a kormány tárt karokkal várja a megtakarított pénzeket.

Figyelő: 5-600 forint lesz és két év múlva jön dugódíj

Figyelő: 5-600 forint lesz és két év múlva jön dugódíj

Két év múlva már biztosan bevezetik a dugódíjat Budapesten, amely a budai körutak és a Hungária körút közötti területre vonatkozik majd – írja a Figyelő.

Orbán stadionlázát túlzásnak tartja? Figyelje a szomszédunkat!

A 2020-as Európa-bajnokság egyik házigazdájaként Románia 400 új futballpályát akar építeni, az iskolában pedig futballórát vezetnek be – közölte szerdán Victor Ponta román miniszterelnök. Sőt, autópálya-összeköttetést is ígért Budapest és Bukarest között 2020-ra.

A Rosznyefty a Déli Áramlat befagyasztását javasolhatta

Orosz lapértesülés szerint a Rosznyefty olajvállalat intézkedések egész sorát javasolta Vlagyimir Putyin elnöknek a válság és a nyugati szankciók által sújtott hazai gazdaság támogatására, kezdve a külföldről származó nukleáris hulladékok importjának leállításától a külföldi cégek ipari berendezései kivitelének megtiltásán keresztül a Déli Áramlat gázvezeték projektjének befagyasztásáig. A Kreml tagadta, hogy Igor Szecsin, a legnagyobb orosz olajvállalat vezetője ellenszankciókról szóló javaslatot terjesztett az államfő elé.

90 milliós büntetést kell fizetnie a Magyar Telekomnak

A Magyar Telekom úgy reklámozott kkv-knak szánt díjcsomagokat, hogy az abban foglalt állítások nem feleltek meg a valóságnak. A GVH bírságot szabott ki a cégre.

Hálapénz nélkül rosszabb kórházi ellátásra számítunk

Hálapénz nélkül rosszabb kórházi ellátásra számítunk

A lakosság több mint 70 százaléka úgy véli, a hálapénzre azért van szükség, mert annak hiányában rosszabb ellátást kapnak – derül ki a GKI Gazdaságkutató - Stabilitás Pénztárszövetség megbízásából - készített reprezentatív felméréséből, amely a magyarok hálapénzhez való hozzáállását vizsgálta. A magyarok kétharmada fizetősnek tartja az egészségügyet, és a válaszokból az is kiderül, ha legálisan megvásárolhatóak lennének az egészségügyi szolgáltatások, akkor szóba sem kerülne a hálapénz.

Demján: "Nagy baj van abban az országban, ahol a lopást a törvény rangjára emelik"

Demján: "Nagy baj van abban az országban, ahol a lopást a törvény rangjára emelik"

A takarékszövetkezeti szektor vagyonát elvették, kisajátították – mondta Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke, aki azt ígérte: mindent megtesznek azért, hogy az eredeti állapot visszaálljon a szektorban. A Miniszerelnökség szerint képtelenek Demján vádjai, a rendszer átalakításának szükségességét a mostani változások legnagyobb kritikusai, így az OTSZ vezetői is elismerték.

Románia és Bulgária ebben is lehagyta Magyarországot

Románia és Bulgária ebben is lehagyta Magyarországot

Ugyanazon a helyen ragadt be Magyarország a Világbank 2015-ös Doing Business rangsorán, mint tavaly, a régiós országok ugyanakkor jelentősen javítottak helyzetükön. Csehország, Bulgária és Románia is lehagyott bennünket.

Köddé váltak a NAV csúcsvezetői, akik érintettek lehetnek a kitiltási botrányban

Köddé váltak a NAV csúcsvezetői, akik érintettek lehetnek a kitiltási botrányban

A NAV központi épülete előtt három napja nincs ott Vida és Csillagné autója. Hirtelen nagyon szellősek lettek a helyek a parkolóban.

Internetadó: Varga fejjel rohan a falnak

Internetadó: Varga fejjel rohan a falnak

Az internetes iparág nagy halai berágtak a netadó miatt. Tegnap – miután a témában minden kormányzati ígéret ellenére sem kezdődtek meg a szakmai egyeztetések – meg is írták Varga Mihály gazdasági miniszternek: szakmailag, gazdaságilag és társadalmilag is az az egyetlen helyes út, ha a kormány ezt az egészet visszavonja.

Hihetetlenül ütik Putyin pénzét

Hihetetlenül ütik Putyin pénzét

Szerdán is tovább zuhant a rubel dollárral szembeni árfolyama, csak ebben a hónapban több mint 7 százalékot veszített értékéből az orosz fizetőeszköz. Az orosz jegybank mindeközben már 24 milliárd dollárt költött el a rubel árfolyamának megtámogatására.

KSH: 7,4 százalékra csökkent a munkanélküliség

Egy év alatt 2,4 százalékponttal csökkent a munkanélküliség Magyarországon. A legfiatalabb korosztály körében a munkanélküliséget egy év alatt 6,1 százalékponttal sikerült visszaszorítani, de még így is 21,3 százalékuk nem dolgozik.

Hirdetés

Kitiltási botrány: Először szólalt meg a NAV

Kitiltási botrány: Először szólalt meg a NAV

Visszautasítják a korrupciós vádakat az adóhatóság vezetői, és felhívják a figyelmet, hogy a NAV a bűnüldözés és a korrupció elleni harc egyik legfontosabb intézménye. Nem szeretnének politikai csatározások részesei lenni – írták.

Lustán indította a napot a forint

Alig változott a forint árfolyama kedd estértől szerda reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Könnyedén kijátszható az áfacsalások kiszűrésére szolgáló rendszer

Könnyedén kijátszható az áfacsalások kiszűrésére szolgáló rendszer

Az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszert azért hozták létre, hogy ne indulhasson útnak áruszállítmány a NAV tudta nélkül. Ám a rendszer számos visszaélésre ad lehetőséget.

Hirdetés

Literenként 30 forintos sarccal sújtanák a pancsolt borokat

Az elképzelés szerint a földrajzi jelzés nélküli tömegborok értékesítőinek kell befizetniük a díjat a piacszabályozó szerepet is ellátó Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT).

Kiderült, hogy a bankárok nem tudnak bánni a pénzzel

Kiderült, hogy a bankárok nem tudnak bánni a pénzzel

Legalábbis a sajátjukkal úgy tűnik, hogy nem igazán. Egy kutatásban ugyanis több tucat befektetési szakértőt néztek meg Svédországban, hogy mennyire menedzselik jól saját vagyonukat, és azt találták, hogy semmivel sem jobbak, mint hasonló korú svéd polgártársaik.

Mától még olcsóbb a benzin

Mától még olcsóbb a benzin

A szerdai csökkentéssel a benzin ára újabb többéves mélypontot ért el. Átlagosan 382-383 forintot kell fizetni literjéért.

Ezek a legfontosabb grafikonok ma a világon

Ezek a legfontosabb grafikonok ma a világon

A Business Insider megkérdezte kedvenc elemzőit, bloggereit, stratégáit, befektetési szakértőt, hogy melyek a legfontosabb grafikonok most a világon. Van itt minden: európai deflációs félelem, feltörekvő piacok sérülékenysége, kínai ingatlanpiac.

Navracsics inkább nem mond semmit az internetadóról

Navracsics Tibor, Magyarország új uniós biztosa nem minősítette a tervezett internetadóval kapcsolatos vitát kedden az ATV-ben. Annyit mondott, hogy az internet terjedésének akadálytalannak kell lennie, de ebben szerinte a kormányoldal és az ellenzék is egyetért.

Háztartásonként 700 forint lesz az internetadó?

Háztartásonként 700 forint lesz az internetadó?

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára azt állította kedden riporterünknek, hogy a tervezett internetadó esetében nem előfizetésenként kell megfizetni a 700 forintos felső plafont, hanem háztartásonként. Miközben persze a kormány és a parlamenti képviselők azt próbálják bizonygatni, hogy azt nem is az előfizetők, hanem a szolgáltatók fizetik majd. De akkor ki fizet háztartásonként?

Helyreigazítás

Hirdetés
123454214
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X