A németek megmondták, mi Magyarország baja

A németek megmondták, mi Magyarország baja

Javulnak a magyar gazdasági kilátások és az üzleti hangulat a német cégek szerint, a jobb azonban még nem azt jelenti, hogy jó, teszi hozzá a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter köszöni a tavalyinál pozitívabb, ám kritikus véleményt.

2014. április 16., szerda, 12:53

Budaörs nagy csatát nyert a rezsibiztos ellen

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tetemes kötbért rótt ki egy budaörsi szolgáltatóra, mert az nettó plusz áfa összegben tüntette fel a rezsicsökkentéssel megspórolt pénzt a számlákon. Budaörs nem hagyta annyiban a dolgot, és a bíróság a város javára döntött.

2014. április 16., szerda, 13:13

Lehet, hogy keresztet vethet a fizetésére

Azok a munkavállalók, akik akár csak igen kicsi részesedést kaptak egy cégből (például premizálásként, ami egyre elterjedtebb) bérükhöz sem juthatnak majd hozzá, ha a társaság nem fizet osztalékot – hívta fel a figyelmet egy ügyvédi iroda.

2014. április 16., szerda, 13:09

Kuponon vett önértékelés, vagy nettó önámítás?

Pszichológiai tényezők is segítik az eladókat a kuponos akcióknál, és a vásárlók ezt vélhetően tudják, mégis jól pörög az üzlet. A kuponos divatkampányok során a boltosok egy sor olyan – nem is teljesen gagyi – terméket el tudnak sózni, amikre a vásárlóknak jó eséllyel semmi szükségük nincs, a vevők mégis úgy érzik, hogy nagymenő módon, sorozatban veszik a márkás cuccokat. A kuponokat tartalmazó lapoknak meg tiszta nyereség az egész.

2014. április 16., szerda, 12:48

OECD-lista: Keményen megsarcolják a béreket Magyarországon

Csak nálunk jóval magasabb életszínvonalat kínáló országokban vonnak el több adót és járulékot a bérekből, mint Magyarországon – olvasható ki az OECD listájából. A magyar állam a negyedik legtöbb terhet rakja a bérekre.

2014. április 16., szerda, 12:07

Perelik az MVM-et a Németh Lászlóné által kikotyogott paksi ütemtervért

Az LMP-s Szél Bernadett szerint léteznek a paksi bővítési tervek, amelyekről egyszer Németh Lászlóné beszélt, de másnap szavait a kormány cáfolta. A párt perre megy az MVM-mel szemben, amely megtagadta a dokumentumok átadását.

2014. április 16., szerda, 11:33

Nem tud elmenni nyaralni? Így szedje össze rá a pénzt

Nem biztos, hogy ha nincs pénzünk nyaralni, de mindenképp szeretnénk vakációzni, akkor a hitel a legjobb megoldás. Tippek arra, hogyan tudjunk elmenni nyaralni úgy, hogy jelenleg nincs erre pénzünk, ám hitelt mégsem szeretnénk felvenni.

2014. április 16., szerda, 10:37

A világelitben vagyunk-e whiskey-ivásban?

Tavaly előtt Indiában elfogyott majdnem másfél milliárd liter whiskey. Ez több mint háromszorosa annak, amit az Egyesült Államokban értékesítettek. A mennyiségi adatok szerint mi a középmezőnyig érünk fel a világban.

2014. április 16., szerda, 09:59

NAV: Ön is választhatja a söralátét-bevallást

Az 1353ADÓNYILATKOZAT nevű nyomtatványon a személyes adatokon túl mindössze három sort kell kitölteni. Ám csak azok választhatják, akiknél a munkáltatók által levont adó, adóelőleg és a ténylegesen fizetendő adó különbözete nem több ezer forintnál.

2014. április 16., szerda, 09:18

Diplomás gyed - mindössze öten igényelték februárban

Az egyetemi, főiskolai hallgatók által igénybe vehető diplomás gyedet februárban mindössze öt anyuka igényelte. Januárban összesen 5433-an éltek a gyed extra lehetőségével.

2014. április 16., szerda, 08:04

Kissé korrigálta a forint a tegnapi zuhanását

Erősödött a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben kedd estéről szerda reggelre a bankközi devizapiacon.

2014. április 16., szerda, 07:18

Drágábban lehet mától benzint tankolni

Bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol, a gázolajé nem változott. Az árváltozás után a benzin literenkénti ára 413-414 forintra nőtt, a gázolajé 417-418 forint maradt.

2014. április 16., szerda, 05:10

Este is megérzi az ukrán pofont a forint

Gyengült a forint kedd kora estére a főbb devizákkal szemben a délutáni jegyzésekhez képest a bankközi piacon elsősorban az ukrajnai események hatására.

2014. április 15., kedd, 19:16

Kedvezményes áron bevásárolna az orosz földgázból Ukrajna

Az április előtti áron azonnal hajlandó lenne földgázt venni Ukrajna az oroszoktól.

2014. április 15., kedd, 18:54

Távozik az OTP-től Csányi helyettese

Gyuris Dániel vezérigazgató-helyettes április 15-i hatállyal távozik az OTP Banktól, munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntetik – jelentette be a hitelintézet kedden, a BÉT honlapján.

2014. április 15., kedd, 18:43

A Gazprom nyugtatgatja Európát

"A Gazprom megbízható szállítója az orosz gáznak az európai piacra és az is marad" - közölte a cég kedden.

2014. április 15., kedd, 18:19

Durván megzuhant a forint

A kedd délutáni órákban erőteljesebb forintgyengülés bontakozott ki, a magyar fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama fél hat körül pedig a 309-es szintet is átlépte. A forintot az ukrajnai események mozgathatják.

2014. április 15., kedd, 18:02

Érzékenyebb lehet a szankciókra az orosz gazdaság, mint sokan gondolnák

A kulcsfontosságú tisztségeket betöltő kormányilletékesek elleni kemény nyugati pénzügyi szankciók megbonthatják a Vlagyimir Putyin orosz elnököt körülvevő szoros hatalmi kört, és így idővel politikai, majd ebből következően gazdasági instabilitást okozhatnak Oroszországban is - vélik londoni elemzők.

2014. április 15., kedd, 17:47

Úgy viselkednek a fiatalok, mint a nyugdíjasok

Érdekes információkra lehet bukkanni a UBS pénzintézet egyik új tanulmányában az Y generációnak is nevezett fiatalok pénzügyi szokásait illetően. A tanulmányból kiderül, hogy az 1980 után született amerikai fiatalok pénzügyek tekintetében a 68 év felettiek tradícióit viszik tovább, igencsak konzervatív befektetők. Ennek oka pedig az a két gazdasági válság lehet, melyeket ők, illetve a szüleik is átéltek.

2014. április 15., kedd, 17:41

Most belenézünk az ön gyomrába

A világon megtermelt élelmiszer harmada végzi a kukában a FAO szerint, ez éves szinten mintegy ezer milliárd dollárunkba kerül. Dollárszázmilliárdokat pazarlunk el nyersanyagok kitermelésére, növényvédőszerekre is – e szerint teljesen feleslegesen. Ön mennyire figyel arra, hogy ne dobja ki a kaját? Mindent kidob, aminek már lejárt a minőségi ideje? Szokott helyi piacokon vásárolni? Kérjük, töltse ki kérdőívünket!

2014. április 15., kedd, 16:56 1 hozzászólás

Szankciók célkeresztjébe kerülhet Darth Vader

Sajtóhírek szerint az Oroszországgal szembeni esetleges újabb amerikai szankciók célkeresztjébe kerülhet Igor Szecsin, a világ legnagyobb tőzsdén is forgó olajtársaságának elnöke, akit egyben Vlagyimir Putyin orosz államfő közeli szövetségesének is tartanak. Az orosz férfit, aki korábban kormányfőhelyettes is volt, csak Darth Vadernek becézik.

2014. április 15., kedd, 16:40

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
összes részvény árfolyama »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X