Sörgyári praktikák: az olcsóbb sörök plusz enzimekkel készülnek
Gazdaság

Sörgyári praktikák: az olcsóbb sörök plusz enzimekkel készülnek

A magyar sörgyárakban előszeretettel használnak ipari enzimeket a főzéshez, amit a szakma nem tart aggályosnak, sőt, a fogyasztói igényekkel magyarázzák. Nagyobb baj, hogy a magyar sörökön általában nincs feltüntetve a szárazanyagtartalom, hogy abból következtetni lehessen a sör minőségére. Sokszor a prémium sörnek hitt sörökről is kiderül, hogy például kukoricadara az alapanyaga, az importsörökről pedig, hogy nálunk más recept alapján készül, mert úgy olcsóbb. Akárhogy is fáj, idehaza csak az ár alapján tudunk tájékozódni.

MTI Gazdaság

Szijjártó: A Brexit után fejeknek kellene hullaniuk az EU-ban

A magyar külügy vezetője szerint teljesen helytelen, hogy az európai intézmények a brit népszavazás után is "a korábbi kudarchoz vezető politikát" erőltetik. Ezért teljesen legitim a felvetés, hogy az európai intézményeknél személyi konzekvenciákat kell levonni a Brexit után – véli Szijjártó Péter.

hvg.hu Vállalkozás

Recept nélkül szórták a gyógyszereket, be kellett zárni a vizsolyi patikát

Visszavonta a vizsolyi Attila Patika működési engedélyét és ötmillió forint bírságot szabott ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a gyógyszertárat működtető cégre, mert súlyosan megsértette a gyógyszerek forgalmazására vonatkozó jogszabályokat, szakmai szabályokat. Több mint 23 ezer doboz vényköteles gyógyszert adtak ki recept nélkül, köztük nyugtatókat, valamint efedrint tartalmazú készítményeket.

Varga Szabolcs Gazdaság

Sörgyári praktikák: az olcsóbb sörök plusz enzimekkel készülnek

A magyar sörgyárakban is ipari enzimeket használnak a főzéshez, amit azonban a szakma nem tart aggályosnak, sőt, a fogyasztói igényekkel magyarázzák. Nagyobb baj, hogy a magyar sörökön általában nincs feltüntetve a szárazanyagtartalom, amiből következtetni lehetne a sör minőségére. Sokszor a prémium sörnek hitt sörökről is kiderül, hogy például kukoricadara az alapanyaga, az importsörökről pedig, hogy nálunk más recept alapján készül, mert úgy olcsóbb. Bár a gyártók szerint a kukoricasör nem ördőgtől való, tény: a minőségről idehaza a fogyasztó csak az ár alapján tudunk tájékozódni.

MTI Gazdaság

Brexit: a brit pénzügyminiszter megpróbálta megnyugtatni a piacot

A brit pénzügyminiszter szerint a kormány és a brit jegybank már az EU-tagságról tartott népszavazás előtt erőteljes készenléti terveket dolgozott ki arra az esetre, ha a választók többsége a kilépésre voksol. George Osborne hétfő reggel olvasta fel nyilatkozatát, amelynek elsődleges célja a népszavazási eredmény ismertté válása után kialakult pánikszerű piaci hangulat enyhítése volt.

MTI Gazdaság

GKI: romlott a magyar gazdaság megítélése júniusban

Júniusban kissé csökkent a GKI konjunktúraindexe, az üzleti és fogyasztói várakozások is romlottak némileg májushoz képest, de a változás, különösen a fogyasztók esetében, hibahatáron belüli – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

1 2 3 4 5 6 7
4732
A címlapról ajánljuk