Percenként 430 millió forintot tapsolnak el. Mi az?

Percenként 430 millió forintot tapsolnak el. Mi az?

Olyat jelentett be ma az Európai Központi Bank elnöke, amire még nem volt példa. Havonta 60 milliárd euróért vesznek államkötvényeket, ezzel pörgetnék fel az eurózónás gazdaságot és inflációt. A program ellen a németek nagyon berzenkedtek, mivel attól tartanak, hogy így a nem versenyképes és a reformokkal adós déli országokat tömik ki olcsó pénzzel. A percenként 430 millió forintos gazdaságélénkítő program addig megy, ameddig az eurózónás infláció 2 százalék közelébe nem jut. Magyarország számára is jól jöhet az EKB pénzszórása.

Semmi konkrétumot nem árul el az MNB az elköltött 62 milliárdról

Semmi konkrétumot nem árul el az MNB az elköltött 62 milliárdról

A korábbi közel 200 milliárd forinton túl újabb 62 milliárd forintot önt a Magyar Nemzeti Bank a saját maga által létrehozott alapítványokba – írta meg a legfrissebb HVG. A jegybank közleményben magyarázza, hogy mire is kell a pénz, de nem árul el semmit.

hvg.hu

Seszták még iparibb országot akar

Egységes, erős, önálló gazdaságot úgy tudunk építeni, ha jelentősen növeljük az ipar arányát – jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön Debrecenben.

MTI

Matolcsyék nem lépnek semerre az elemzők szerint

A Reuters hírügynökség által az elmúlt négy napban megkérdezett 15 elemző egybehangzóan úgy véli, hogy 2,1 százalékon hagyja alapkamatát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jövő keddi kamatdöntő ülésén.

MTI

EKÁER: A NAV-ellenőrök március 1-ig nem büntethetnek

Meghosszabbította a kormány az online árukövető rendszer próbaüzemét. A NAV munkatársai ugyan ellenőriznek, de ennek célja március 1-ig csak a tájékoztatás lesz – közölte az NGM.

hvg.hu

Teljes GMO-mentességet ígér a kormány a tejre, a húsra és a tojásra

Teljes GMO-mentességet ígér a kormány a tejre, a húsra és a tojásra

Miután Brüsszelben eldőlt, hogy a tagországok szabadon dönthetnek a génmódosított termékek korlátozásáról, Magyarország a tej, a hús és a tojás GMO-mentességét tűzte ki célul – mondta az FM államtitkára. Az első lépés a szójaalapú takarmányok kiváltása lesz.

MTI

Jól áll a Mol szénája az Európai Bíróságon

Nem részesült a Mol Nyrt. állami támogatásban az általa kitermelt szénhidrogének után fizetendő bányajáradékok összegének megállapítása során - foglalt állást csütörtökön közzétett jogi szakvéleményében Nils Wahl, a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság főtanácsnoka az Európai Bizottság és a magyar energiavállalat jogvitájában.

MTI

Hiányosságokat tárt fel az ÁSZ a kormányzati információs ügynökségnél

A belső kontrollrendszer működtetésében tárt fel alapvető hiányosságokat a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnél (KIFÜ) az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése, ugyanakkor megállapította azt is, hogy a KIFÜ vagyongazdálkodása szabályszerű volt.

MTI

60 százalékos béremelést kapnak a közszolgák – csak nem nálunk

60 százalékos béremelést kapnak a közszolgák – csak nem nálunk

Hanem Kínában. A nyugdíjrendszerben történő változások miatt ugyanis legalább ekkora mértékben emelkedik 39 millió kínai közszolga alapbére.

hvg.hu

Ellencsapás a NAV-tól: 3 milliót követelne Horváth Andrástól

Becsületének és jó hírnevének állítólagos megsértése miatt fizettetne 3 milliót az adóhivatal az áfabotrányt kirobbantó Horváthtal és egy korrupciókutatóval is.

hvg.hu

Magyarországon még mindig megéri nyaralni a németeknek

Magyarországon még mindig megéri nyaralni a németeknek

A svájci bank eget rengető döntése után hullámvasútra került az euró is, a Die Welt pedig összeszedte, hol is éri meg még a németeknek nyaralni. A hat felsorolt ország között szerepel Magyarország is.

hvg.hu

350 millió eurós hitelszerződést kötött egy olasz bankkal a Gazprom

A Gazprom december elején az Unicredittel írt alá 390 millió eurós hitelmegállapodást, most pedig a Inesta Sanpaolo Csoporttal állapodtak meg.

MTI

315 forint egy svájci frank és egy euró is

Szűk sávban mozgott a forint árfolyama csütörtök délelőtt a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

MTI
Hirdetés

Új autókat vesz a kormány 462 millióból

Új autókat vesz a kormány 462 millióból

40 új autót vesz a kormány. Az állami vezetők egy részének szolgálati gépjárművei elöregedtek, átlagosan 9-10 évesek, átlagosan 260-400 ezer kilométert futottak, ezért túl sokba került a karbantartásuk. Emiatt döntöttek az új autók beszerzése mellett egy már korábban átcsoportosított összegből – közölte az NGM.

MTI

Idén eddig kétszer annyit költöttek útdíjra az autósok, mint tavaly

Idén eddig kétszer annyit költöttek útdíjra az autósok, mint tavaly

Nagyon bejött a kormány számítása az új útdíjrendszert illetően. Az útdíjból származó bevétel és az eladott matricák száma is kétszer annyi, mint tavaly ilyenkor. Az új rendszerből származó tervezett többletbevételnek az ötöde két hét alatt összejött – derült ki a NÚSZ Zrt. adataiból.

hvg.hu

Rekordtermés volt kukoricából tavaly

Tavaly az összes fontosabb őszi betakarítású növény termésmennyisége nagyobb volt az előző évinél, kukoricából pedig rekordtermés volt, a termésátlag 42,3 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

MTI
Hirdetés

Kissé magához tért a forint: már 315 körül az euró

Alig változott a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben csütörtök reggelre a bankközi devizapiacon.

MTI

Varsóban és Prágában is drágábbak az irodák, mint Budapesten

A világon legdrágább londoni irodabérleti díjakhoz képest Budapesten nyolcszor olcsóbban lehet irodához jutni.

MTI

Teljesen bezárhatnak a plázák vasárnapra

Teljesen bezárhatnak a plázák vasárnapra

A magyarországi bevásárlóközpontok közül többnél is úgy kalkulálnak már, egyáltalán nem fogják felhúzni a rolót vasárnap, ugyanis az a pár üzlet, amely nyitva maradhatna aznap, nem fogja tudni kifizetni a rá eső nagyobb költségeket. Ahol van mozi, az megmentheti a dolgot, de ahol nincs, ott szinte biztos, hogy a pláza is zárva marad. A vasárnapi nyitva tartás tilalma alaposan megbolygatja az útszéli árusítást is: nem lesz mindegy, hogy például bódéból vagy egy napernyő mellől árulják majd a dinnyét, és előfordulhat, hogy vasárnap nem járja majd az utcákat a teherautós ásványvízárus. Ha eldugul vasárnap a vécé, vagy eltörik a vízcső, akkor várhatunk egy napig, mire megjavítják.

Jövő héten egyeztethetnek a benzinárról

Jövő hét elején egyeztethet a pékszövetséggel és az élelmiszer-feldolgozókkal a kormány a benzinár-csökkenés hatásairól.

MTI

Varga: Nem lesznek új adók a vasárnapi zárva tartás miatt

Varga Mihály az M1 műsorában azt mondta, nem kell új adókat bevezetni a vasárnapi boltbezárás miatt és elbocsátások sem lesznek.

MTI

Újra elhangzott: Orbán Viktor jól időzített

Újra elhangzott: Orbán Viktor jól időzített

Réczey Zoltán, a BudaCash Brókerház elemzője szerint a jó időzítésnek köszönhető, hogy a mostani svájci lépéssel nem emelkednek az adósok terhei.

MTI
Hirdetés
123454305
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X