Kivásárlás előtt milliárdos húzás – zajlik az élet Schmidt Mária cégénél
Gazdaság

Kivásárlás előtt milliárdos húzás – zajlik az élet Schmidt Mária cégénél

Furcsán időzített húzással fizetett ki több mint egymilliárd forintot az az ingatlanhasznosító részvénytársaság, amelynek legnagyobb részvényese Schmidt Mária kormánybiztos cége. Forrásaink szerint törvényes, de üzletileg érthetetlen döntések történtek, márpedig a cégvezetésben Schmidt rokonai ülnek. Végül az óriási összeg egy svájci offshore cégnél landolt – vagyis valószínűleg soha nem fog kiderülni, valójában kinél kötött ki.

Gazdaság

Újabb árrekordok az olajpiacon

Huszonegyéves csúcsra drágult az amerikai könnyűolaj pénteken a szabadpiacon, miután a csütörtöki kiigazítást leküzdötték a folytatódó aggodalmak az esetleges oroszországi és közel-keleti termeléskiesések miatt.

Gazdaság

VPOP: a bevételi terv 80 százaléka már teljesítve

Az első félévben 1041 milliárd forinttal gazdagította a büdzsét a Vám- és Pénzügyőrség, miközben a költségvetési törvény egész évre 1300 milliárd forintos bevételi tervet irányoz elő a szervezet számára.

Gazdaság

Bóly Rt.: vita a privatizációról

A Fidesz feltételezése szerint kormánypolitikusok "mohósága" húzódik meg a Bóly Rt. magánosítása mögött. Az MSZP szerint az állam jó üzletet köt.

Gazdaság

Michelin: megduplázott eredmény

A francia Michelin gumiabroncsgyár az első félévben 318,9 millió eurós adózott eredményt ért el, kétszer többet az egy évvel azelőtti 157,5 milliónál.

Gazdaság

Csökkenő infláció Olaszországban

Júliusban átlagosan 0,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, és 2,3 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly júliusban - jelentette az olasz statisztikai hivatal.

Gazdaság

Csökkent a Deutsche Bank nyeresége

A legnagyobb német kereskedelmi bank, a Deutsche Bank pénteken 30 százalékos nyereségcsökkenést jelentett a második negyedévről az elsőhöz képest.

Gazdaság

Gyermekgyilkosság miatt vonnak be egy videojátékot

Kalapáccsal verte agyon egy tizenhét éves brit fiú három évvel fiatalabb társát, állítólag úgy, ahogyan egy videojátékban látta. A legnagyobb elektronikai áruházlánc leveszi polcairól az „Embervadászat” című terméket.

Gazdaság

A Fidesz szerint a KSH cenzúrázza adatait

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) egy, az Európai Unió számára készített kiadványában meghamisította a Medgyessy-kormány számára kellemetlen egészségügyi adatokat - állítja a Fidesz, a KSH viszont szakmai döntést emleget.

Gazdaság

A Greenpeace szerint a paksi atomerőmű titkolózik

A környezetvédő szervezet szükségesnek tartja, hogy a közvélemény megismerhesse a paksi 2-es blokk újraindításának kockázatait elemző szakértői tanulmányokat. Az Energia Klub úgy tudja, a 2-es blokk újraindítása augusztus 2-án kezdődik.

Gazdaság

Számvevőszék: nő az szja-bevételek jelentősége

Magyarország uniós csatlakozását követően a csökkenő vámbevételek és a változó áfa-bevételek miatt a korábbinál is nagyobb jelentősége lesz a személyi jövedelemadó (szja) bevételeknek - mondta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) főigazgatója.

Gazdaság

Online játékokat indít a Szerencsejáték Rt.

A jövő év első hónapjaiban hat online szerencsejátékot vezet be a társaság. A cég többféle fizetési módot kínál fel: előre váltott szerencsejáték-kártyával, bankkártyával, átutalással is lehet téteket tenni.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával