MTI Gazdaság

Magához tért a tőzsde és a forint

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 223 pontos növekedéssel, 20312 ponton zárt kedden. A hétfői záró értékhez képest ez 1,11 százalékos erősödés.

hvg.hu Gazdaság

Melyek a legkedveltebb szabadtéri helyek Budapesten?

Budapestnek nagy szüksége van szabadtéri teraszos éttermekre, kávézókra, cukrászdákra. Ezek ugyanis az idegenforgalomra, a versenyképességre, a közterület-használatra, a gazdaságra, a kultúrára, a közösségre mind pozitív hatással vannak - derül ki egy frissen megjelent elemzésből.

hvg.hu Gazdaság

Magyarországi MBA kurzus a világ legjobbjai között

A Financial Times október 24-én jelentette meg a világ összes Executive MBA kurzusát értékelő rangsorát, melyen a budapesti CEU Business School a kelet-közép európai üzleti iskolák közül az első helyen szerepel.

MTI Itthon

Fészekrakó mellé Gyurcsány kézfogása

A tizenhatezredik "fészekrakó párt" köszöntötte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kolber István regionális fejlesztésért felelős miniszter kedden Budapest XVI. kerületében.

MTI Gazdaság

Milliárdos hiányt okoz a regisztrációs adó módosítása

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) és a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (Gémosz) szerint a regisztrációs adót érintő, jövőre hatályba lépő módosítások összesen 22 milliárd forint adóbevétel-kiesést okoznak a központi költségvetésnek az idei évhez viszonyítva.

MTI Gazdaság

A görögök nyerték a fetacsatát

Görögország kedden kizárólagos jogot nyert a feta sajtnév használatára, miután az Európai Bíróság Dániával és Németországgal szemben neki adott igazat a márkanévért való küzdelemben.

MTI Gazdaság

Eltűnik a tőzsdéről az Antenna Hungária

A privatizációs ügylet lezárása után a Swisscom Broadcast AG október 25-től számítva 15 napon belül részvényenként 5250 forinton tesz vételi ajánlatot az Antenna Hungária Rt. mindazon részvényére, amely nem került a tulajdonába. A Swisscom célja a részvények 100 százalékának megszerzése és az Antenna Hungária részvények tőzsdei kivezetése.

MTI Gazdaság

Jukosz: amerikai részvényesek pere a visszaállamosítás miatt

A Jukosz orosz olajcég amerikai részvényeseinek egy csoportja polgári pert indított egy washingtoni bíróságon az orosz állam és egy sor orosz vállalat ellen, azzal gyanúsítva őket, hogy összeesküdtek a Jukosz visszaállamosítására tulajdonosainak kártalanítása nélkül - jelentették orosz hírközlő eszközök a Financial Times című brit lapra hivatkozva.

MTI Gazdaság

Rahimkulov tíz százalék felett a BorsodChemben

Megdet Rahimkulov és családjának közvetett tulajdona 12,32 százalékra emelkedett a BorsodChem Rt.-ben, miután a Londonban bejegyzett Firthlion Limited 4 millió 167 500 darab BorsodChem részvényt vásárolt.

MTI Gazdaság

Új elnök a Fed élén

Bush amerikai elnök Ben Bernanke, az elnök gazdasági tanácsadó testületének a vezetőjét nevezi ki a Fed élére, miután Alan Greenspan mandátuma január 31-én lejár.

MTI Gazdaság

Olajárcsökkenés "köszönhetően" Wilmának

Csökkent a kőolaj ára hétfőn Londonban és New Yorkban, mert a Wilma hurrikán - az előzetes előrejelzéseknek megfelelően - elkerülte az amerikai olajkutakat és olajfeldolgozókat a Mexikói-öbölben.

hvg.hu Gazdaság

Szerb bankra tett ajánlatot az OTP

Az OTP Bank 2005. október 24-én kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a szerb Niska banka a.d. 89,39 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Döntött az MNB: nincs meglepetés

A Monetáris Tanács - a piaci várakozásoknak megfelelően - nem változtatott az alapkamaton hétfői ülésén, így az továbbra is 6 százalék marad.

MTI Gazdaság

Casco: fizetni kell a forgalmival ellopott autóért is

Érvénytelen az a valamennyi casco-biztosítási szerződésben szereplő kitétel, amely szerint a biztosítóknak nem kell fizetniük a casco-biztosítási szerződésre egy gépjármű ellopása esetén, ha a kocsiban volt a forgalmi engedély - közölte a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FF).

MTI Gazdaság

Kilép a szabad árampiacra egy magyar megye

Az országban elsőként Nógrád megye önkormányzata döntött úgy, hogy a szabadpiacról vásárolt árammal biztosítaná intézményei áramellátását; amennyiben november 17-én nyertest hirdetnek a közbeszerzési eljárás eredményeként, úgy két évre szóló szerződést kötnek meg 2006 januárjától.


A címlapról ajánljuk