Gazdaság

Késhetnek a Malév járatai az Alitalia sztrájkja miatt

Megbénult csütörtök reggel a római Fiumicino repülőtér és a milánói Linate légikikötő az Alitalia dolgozóinak sztrájkja miatt, amely a Malév esti járatait ugyan nem érinti közvetlenül, de a torlódások miatt késésekkel kell számolni.

Gazdaság

Forintgyengülést hozott Medgyessy

Csütörtökön tovább folytatódhat a forint szerdán indult erőteljes gyengülése, amelyet az elemzők korábban átmenetinek tartottak. Valószínűleg a miniszterelnök alapkamat csökkentési várakozásainak hatására az eurót szerdán csaknem egy forinttal magasabban jegyezték a kedd délutáni 250,5 forintos árfolyamnál.

Gazdaság

Svédország: szabad munkavállalás minden EU-tagnak

Elutasította a svéd parlament szerdán a kormány javaslatát, amely korlátozásokat kívánt bevezetni az Európai Unióhoz újonnan csatlakozó országokból érkező munkavállalókkal szemben. Így Svédország az egyetlen az EU jelenlegi tagjai közül, amely semmilyen megszorítást sem alkalmaz majd az újonnan csatlakozó országok munkavállalói ellen.

Gazdaság

Javultak az eurózóna kilátásai, Amerika száguld

Az Európai Központi Bank elnöke optimista, szerinte erőteljesebbé vált a gazdasági növekedés az euróövezetben, az alacsony kamatok élénkítették a hazai keresletet. Az Egyesült Államok eközben zavartalanul és az öreg kontinensnél sokkal gyorsabban növekszik.

Gazdaság

Sztrájkveszély fenyeget a húsiparban

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete a Pick Szeged Rt.-nél kétórás figyelmeztető sztrájk megszervezésére hatalmazta fel a helyi sztrájkbizottságot abban az esetben, ha a bértárgyalások nem mozdulnak el a holtpontról.

Gazdaság

Magyar logisztikai központ épül Moszkvában

A magyar élelmiszeripari termékek oroszországi piacra jutását segítené a raktárbázis, amely idén létesülhet Moszkvában - közölte Gazda László, a logisztikai központ kialakítását szervező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés elnöke.

Gazdaság

Drágultak a lakáshitelek márciusban

A lakáscélú és más típusú hitelek kamatai kis mértékben nőttek márciusban, míg a háztartási szektor folyószámla- és fogyasztási hiteleinek átlagos kamatlábai csökkentek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Gazdaság

Az OTP 47,5 millió dollárt fizet a Robankért

Az OTP Bank Rt. a romániai Banca Comerciala RoBank S.A. (RoBank) 100 százalékos részvénycsomagját vásárolta meg, az erről szóló részvény-adásvételi szerződést szerdán írták alá Bukarestben.

Gazdaság

Kartellgyanúban a Vegyépszer

Nagyszabású építőipari kartellügyben vizsgálódik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A meglepetésszerű kutatások alá vont több budapesti és vidéki útépítő vállalkozás között van a Vegyépszer is.

A címlapról ajánljuk