Elengedi a kamatot a kormány sok diákhitelesnek
Gazdaság

Elengedi a kamatot a kormány sok diákhitelesnek

A kormány arról döntött, hogy októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget pedig havi 70 ezer forintra emelik - jelentette be Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Gazdaság

Új csúcsot döntött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 13037,12 ponton zárt kedden, ami új csúcsot jelent. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 160,56 pontos, 1,25 százalékos emelkedés.

Gazdaság

A technológiák, amelyek meghatározhatják a jövőnket

A világ leginkább nem a politikusok, hanem a feltalálók, újítók, fejlesztők gondolataitól változik meg. Persze főleg azoktól, amelyeket a pénz a hátára kap. A Business 2.0 című amerikai üzleti magazin minden évben közzéteszi azoknak a technológiáknak a listáját, amelyek az adott évben, s várhatóan a következőben a legnagyobb hatással lehetnek a világ körfogására.

Gazdaság

A HM közbeszerzéssel vásárol Gripen-fegyvereket

Bár a honvédelmi tárca megkapta a Maverick típusú levegő-föld rakétákra és lézerirányítású bombákra tett amerikai ajánlatot, annak magas ajánlati ára miatt közbeszerzési pályázatokat írnak ki a Gripen vadászrepülőgépek különböző fegyvereire.

Gazdaság

Mádl Ferenchez fordulnának az üdítőital-gyártók

A visszaváltható csomagolásokra vonatkozó előírások bevezetése esetén az államfőhöz fordulnak alkotmányossági normakontrollt kérve az ásványvizet és üdítőket gyártó cégek érdekképviseleti szervezetei. Az üdítőlobbi október elején már nyert egy csatát.

Gazdaság

Rászáll az APEH az uniós adószámot használókra

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a korábbinál szigorúbban és részletesebben ellenőrzi az október 20-án esedékes általános forgalmi adó bevallásokat a közösségen belüli importálóknál és exportálóknál - közölte a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya kedden.

Gazdaság

Csődbe mehet egy Fejér megyei falu

Csődöt jelenthet Bakonycsernye önkormányzata, ha november 8-ig nem érkezik meg az épülő 24 lakásos nyugdíjasházra 2002-ben elnyert 83 millió 432 ezer forint a Belügyminisztériumtól.

Gazdaság

Online jegyárusításba kezdett a Volánbusz

A Volánbusz Rt. nemzetközi járataira szeptember végétől interneten keresztül is vásárolhatnak jegyet az utasok. Hetekkel az utazás megkezdése előtt a netes vásárlással lényegesen alacsonyabb áron szerezhetők be a buszjegyek.

Gazdaság

Szeptemberben levélszeméten keresztül terjedtek a vírusok

A Kaspersky Labs szeptemberi számítógépes vírusstatisztikájában öt új kártékony alkalmazás található, azonban ebből négy a Mydoom és a Bagle variánsa. Az elmúlt hónapban a víruskészítők elsősorban a levélszemét-küldő technikákat használtak az ártalmas programok tömeges terjesztésére.

Gazdaság

Automata töltőállomás hálózat épül hazánkban

Automata benzinkúthálózatot kialakítását tervezi franchise formában az Eurotankomat Kft. A skandináv mintára indított vállalkozás első egysége várhatóan kora tavasszal nyílik. Egy-egy partnerének 35-40 millió forintos beruházásra kell felkészülnie - értesült a Világgazdaság.

Gazdaság

Engedett a bankszövetségnek a PM

Sajtóértesülés szerint a Pénzügyminisztérium (PM) által elfogadott javaslat szerint a pénzintézetek maguk dönthetik el, hogy a hatszázalékos kamatkülönbözet-adó vagy a 24 százalékos nyereségadó formájában teljesítik két éven át az összesen évi 30 milliárdos költségvetési befizetést.

Gazdaság

A Jangce nem látszik a füsttől

Kína látványos gazdasági teljesítményének megvan a maga árnyoldala is. A legnagyobb veszélyt az eredmények mellett mohóságukkal is élenjáró gyárak okozta környezetszennyezés jelenti. Az ázsiai országban szervezkednek a környezetvédők – a központi hatalom rosszallása ellenére, mint egykor nálunk a Duna Kör.

Gazdaság

Süket fülekre talál a gabonaexport támogatási kérelem

Magyarország és Csehország kaphat ugyan uniós pénzügyi segítséget ahhoz, hogy intervenciós gabonáját tengeri kikötőkbe szállítsa, de külön exporttámogatásra nem számíthat - közölték hétfőn európai bizottsági illetékesek.

Gazdaság

Mérgezéssel fenyegetnek francia cégeket

Egyelőre eredménytelenül kutat a francia rendőrség azon zsarolók után, akik nyolc nagy kozmetikai és élelmiszeripari vállalatot fenyegetnek azzal, hogy megmérgezik termékeiket.


A címlapról ajánljuk