MTI Gazdaság

2005-ben 3,6 százalékos volt az infláció

A fogyasztói árak 2005-ben átlagosan 3,6 százalékkal emelkedtek, míg decemberben 3,3 százalékkal voltak magasabbak, mint 2004 decemberében, és nem változtak novemberhez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Salgó Andrea (hvg.hu) Gazdaság

Munkahelyteremtő kisvállalkozások

Minden ellenkező híresztelés ellenére hasonló esélyekkel pályáznak munkahelyteremtésre a kisebb cégek, mint a nagyvállalatok. Sőt, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium (FMM) éves értékeléséből kitűnik, a kis-és középvállalkozások nyerték el a pályázatoknak több mint 80 százalékát.

MTI Itthon

Orbán radikálisan csökkentené a tb-járulékot

A Fidesz elnöke a tb-járulékok jelentős csökkentését ígérte a Fidesz kormányra jutása esetén az Évértékelő beszélgetések elnevezésű rendezvénysorozat első vidéki állomásán, Dombóváron.

hvg.hu Gazdaság

Régimódi felfogással közelítenek az e-commerce felé a cégek

Az alacsony árakkal kecsegtető internetes boltoknak rá kell jönniük, hogy az árverseny használhatatlan fegyver az online kereskedelemben, – mindig van ugyanis egy jobb ajánlat – illetve, hogy leragadtak a nyomtatott sajtóban megjelenő hirdetések esetében bevált trükkök alkalmazásánál.

MTI Világ

Az EU segíthetne az orosz-moldovai gázvitában?

Moldova azt akarja, hogy az Európai Unió szakértői nézzék át az Oroszországgal folytatott gázár-vita írásos anyagait. Igazságos döntésben, és az gázszállítás újraindításában bíznak.

eurohirek.hu Gazdaság

Egyre több a hamis euró

Tavaly növekvő számú, de mégis viszonylag kevés hamisított euróérmét vontak ki a forgalomból, főleg a pénzügyi szervezetek, míg a rendőrség folytatta az illegális pénzverdék felszámolását.

MTI Gazdaság

Enyhén erősödött a forint

A forint hétfőn reggel erősebben nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 250,10/40 forinton jegyezték, 40 fillérrel gyengébben a pénteki 250,50/55 forintnál.

hvg.hu Gazdaság

Iroda: bérelni vagy vásárolni?

Béreljünk vagy vásároljunk irodát? A cég számára hosszabb távon melyik a kifizetődőbb? Ha vásárolunk, új vagy felújított régi épület mellett döntsünk? Készpénzt kössünk le vagy lízingeljünk? – gyakori cégvezetői kérdések, amelyekre határozott általános válasz nincs, csakis a konkrét cégre „felírt recept” létezik.

MTI Gazdaság

Hétfőn drágult a kőolaj

Hétfőn drágult a kőolaj a szabadpiacon, mert az iráni atomprogram folytatása miatti aggodalmakhoz hozzájárult, hogy egy másik OPEC-tag olajtermelő országban, Nigériában vasárnap fegyveres támadások érték a Royal Dutch/Shell kitermelő berendezéseit.

hvg.hu Gazdaság

Széles újra Ikarusokat gyárt?

Úgy tűnik, egyre közelebb kerül Széles Gábor régen dédelgetett vágyához, vagyis ahhoz, hogy újra autóbuszokat gyártson - írja a Napi Gazdaság.

hvg.hu Gazdaság

Befektetési tanácsok (prognózis január közepére)

A 2006-os év lendületes emelkedést hozott a piacokon, de a második kereskedési hétre hirtelen elfogyott a levegő. Korrekció jelei mutatkoznak a részvényeknél a fejlett piacokon, de a feltörekvő piacok is oldalazó trendet mutatnak.

MTI Gazdaság

Az E.ON Irántól akar földgázt venni

Németország vezető közüzemi szolgáltatója, a MOL Rt. gáz üzletágát megvásárló E.ON Irántól szeretne földgázt vásárolni, az iráni atomprogram felújítása körül kialakult viták ellenére - írta a Handelsblatt a társaság vezérigazgatóját idézve.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával