Gazdaság

Szezonra igazítva

Bár a turisták biztonságérzetét is javítja, többnyire az állam és az utazásszervezők érdekeit szolgálja az utazási rendeletek legutóbbi módosítása. A kiutazni vágyók az idei szezonban már pontosan tájékozódhattak, mely cégek rendelkeznek szabályos engedéllyel.

MTI Gazdaság

Kicsit erősödött a forint

Csütörtökön reggel árnyalatnyit erősödött a forint a bankközi devizapiacon, az eurót 243,70/75 forinton jegyezték, 15-20 fillérrel gyengébben a 243,85/95 forintos szerdai árfolyamnál.

MTI Gazdaság

Tovább épül a nyugati elkerülő út Szegednél

Jövő májusra készül el a Szegedet nyugatról elkerülő út második, a bajai utat a dorozsmai úttal összekötő, 3,3 kilométeres szakasza - jelentette be Botka László polgármester szerdán a csongrádi megyeszékhelyen.

hvg.hu Gazdaság

Akciós újságban leginkább élelmiszert hirdetnek

A hipermarketek és cash&carry üzletek kiadványaiban főleg a non-food termékek kapnak helyet, míg a szupermarketekben, diszkontokban és drogériákban ezek aránya lényegesen alacsonyabb. Az akciózott, és hirdetett háztartási termékek háromnegyede az élelmiszer kategóriákból kerül ki.

Gazdaság

Viszik a magyar lapokat a horvát tengerparton

Tizenöt százalékkal nőhet a magyar nyelvű lapok értékesítése Horvátországban. A terjesztő Hungaropress szerint a magyar turisták számának növekedése és az előző évek tapasztalatai alapján várható az ilyen mértékű emelkedés.

MTI Gazdaság

Ismét felfelé kúszik az olajár

Szerda reggel kissé drágult a kőolaj a szabadpiacon, kereskedők szerint óvatosságból az előző kétnapi árcsökkenés után. Az előrejelzések szerint az amerikai stratégiai tartalékok minden bizonnyal tovább nőttek a múlt héten kőolajból és fűtőolajból.

Gazdaság

Bizonytalanságok faktorálásnál

Vállalkozói körökben ismét terjed az ismerős pénzügyi társasjáték: "most nem fizetek, mert én sem kapom meg a pénzem". Gyógyír lehetne a körbetartozásokra a követelés eladása. Csakhogy a terápia az áfatörvény miatt súlyos mellékhatással fenyeget.

Gazdaság

Szeptemberben is rengeteg magyar utazhat az Adriára

Jelentősen, közel 20 százalékkal nőhet a Horvátország felé irányuló turizmus a nyári idegenforgalmi főszezonban. Letenyénél júliusban összesen 612,6 ezren lépték át a határt, 18 százalékkal többen, mint 2004 júliusában. A főszezon és a tömeges turizmus ráadásul szeptemberre is kitolódhat.

MTI Gazdaság

Lanyha piacon erős maradt a forint

Kedden alig változott a forint jegyzése a bankközi devizapiacon, az eurót délután 243,75/85 forinton jegyezték, ami nem jelent markáns elmozdulást a hétfői 243,70/90 forintról.

MTI Gazdaság

Kereszty cége részesedést vett a TV2-ben

Az SBS Broadcasting bejelentette, hogy a TV2 vezérigazgatójának, Kereszty Gábornak és Benke Gábornak tulajdonában lévő VT2 Kft. szerezte meg a TV2 tulajdonának 16 százalékát, illetve a szavazati jogok 27,1 százalékát az MTM Kommunikációs Rt-től, az SBS TV2-beli eredeti partnerétől.

MTI Gazdaság

Árcsökkentésre kérték a Mol horvát érdekeltségét

Az ország vezető olajipari vállalatához, a 25 százalékban a magyar Mol által tulajdonolt INA-hoz azzal a kéréssel fordult a horvát kormány, hogy a lehető legkisebb áremelést hajtsa végre. Ugyanakkor ez idő szerint nem lát okot arra, hogy beavatkozzon az üzemanyagárak alakításába.

MTI Gazdaság

Irán miatt nyugtalankodnak az olajpiacon

Kedden kora délutánra a nyersolaj árcsökkenésének korábbi mértéke mérséklődött, az amerikai könnyűolajjal hordónként 65,91 dolláron, azaz előző záró ára alatt 36 centtel állt, az északi-tengeri Brent olajféleséggel pedig Londonban 65,33 dolláron kereskedtek, a kontraktus árcsökkenése már csak 25 centnyi volt hétfőhöz képest.

MTI Itthon

Vezető nélküli kocsik járhatnak a 4-es metrón

Nyolc pályázat érkezett a BKV Rt. metróbeszerzési tenderére, az új, egyterű szerelvények várhatóan 2009-től szállítanak utasokat a 2-es és a jelenleg még épülő 4-es metró vonalán

MTI Gazdaság

Kedden tovább csökken az olaj ára

Kedd reggel tovább olcsóbbodott a kőolaj a szabadpiacon. Az előrejelzések szerint az amerikai stratégiai tartalékok minden bizonnyal tovább nőttek a múlt héten kőolajból és fűtőolajból.

eurohirek.hu Gazdaság

Ezermilliárd forint kellene lakásfelújításra

Ezermilliárd forintos nagyságrendű az elmúlt 40-50 évre eső elmaradás a lakásfelújításoknál - mondta Borsi László, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke. A lakótelepi panellakások egyik legnagyobb hibája az elégtelen, korszerűtlen szigetelés miatti energiaveszteség.


A címlapról ajánljuk