4-es metró: mocsok és por mindenütt
Gazdaság

4-es metró: mocsok és por mindenütt

Elhanyagoltak a három és fél éve átadott 4-es metróvonal megállói. A projekt 452 milliárd forintba került, ám ez nem volt elég arra, hogy megtervezzék a takarítási feladatokat is.

MTI Gazdaság

Ernst and Young: Kürti Sándor az év üzletembere

A nemzetközileg is terjeszkedő magyar informatikai vállalkozás, a Kürt Rt. elnöke és alapító-társtulajdonosa, Kürti Sándor kapta az Ernst and Young nemzetközi tanácsadó cég által alapított "Az év üzletembere" elismerést Magyarországon 2004-ben.

Magyar Rádió Online Gazdaság

Emelik díjaikat a hazai bankok

A bankok folyamatosan cáfolják, hogy a rájuk rótt bankadó bármi módon is jelentkezne az ügyfelek költségeink emelésében.

Gazdaság

Fantom aszúszállítmány Tokajhegyalján

Máig nem tudni, ki volt a címzettje annak a fantom aszúszállítmánynak, amelyet az állami Tokaj Kereskedőház Rt.-től indítottak útjára bizonylatok, fuvarokmányok nélkül 2000. június 16-án.

Gazdaság

Egyeurós állások Németországban

Az úgynevezett egyeurós órabért fizető munkákat tavaly vezették be Németország egészében a tartósan munka nélkül levők körében. A közületi, kulturális és szociális szférában nonprofit munkáltatók alkalmazhattak közmunkára a kezdeményezés keretében tartósan munka nélkül lévő személyeket.

Gazdaság

Elkelt az Index: irány a tőzsde?

Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójaként számon tartott, pénzügyi befektetésekből élő Nobilis Kristóf érdekkörébe került az egyik legismertebb hírportált üzemeltető Index.hu Rt. 49 százaléka.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Az Erste nyomába ered az OTP külföldön

Az OTP Bank Rt. lakossági betéti bankkártya-birtokos ügyfelei az év elejétől egységes díjért vehetnek fel készpénzt külföldön a hitelintézet leányvállalatai által üzemeltetett bankjegy-automatákból.

MTI Gazdaság

Lanyhán reagált a Wall Street

A foglalkoztatási adatok megismerése előtt nem sokat változtak New Yorkban a határidős indexek: a jelek szerint a pénteki nyitásnak ezek a makroadatok adnak majd irányt, mert a befektetők ezekből próbálnak képet alkotni a jövőbeni kamatpolitika alakulásáról.

MTI Gazdaság

A tavalyi a román gazdaság éve volt

Egyértelműen a tavalyi év tekinthető a rendszerváltás óta eltelt időszak legkedvezőbb évének a román gazdaság számára - olvasható az Erdélyi Riport legújabb számában.

MTI Gazdaság

Öt év után újra bővül a német autópiac

Öt év óta első ízben bővült tavaly a német autópiac: az év végén megnőtt vásárlásnak, az új modelleknek és a dízel autók növekvő népszerűségének köszönhetően egy százalékkal több, 3,27 millió új autót helyeztek forgalomba.

eurohirek.hu Gazdaság

Ugrásszerűen nőtt az MNB iránti bizalom

A lakosság egyre érdeklődőbb az euró bevezetése iránt, ám a kérdés még mindig megosztja a társadalmat. A lakosság 65 százaléka bízik az MNB döntéseinek szakszerűségében és megalapozottságában, a jegybankot hitelesebbnek tartják a bíróságoknál, a Pénzügyminisztériumnál és a parlamentnél.

hvg.hu Gazdaság

Hatalmas gazdasági szakadék a román falvak és városok közt

Romániában körülbelül 30%-os a különbség a városi és a vidéki jövedelmek között - írja a Capital gazdasági hetilapra hivatkozva a Transindex. A háztartások átlagos jövedelme havi 10,1 millió lej volt a tavalyi második félévben - idézi a Capital a statisztikai hivatal új felmérését.

MTI Gazdaság

Jobban ment tavaly a hazai szállodáknak

Jelentősen, 10,4 százalékkal nőtt a hazai szállodákban eltöltött vendégéjszakák száma 2004-ben az előző évhez képest – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentésében. A bruttó szobaárbevétel 12,9 százalékkal nőtt.

hvg.hu Gazdaság

Megállt az áresés a használt autók piacán

További drasztikus zuhanásra számítanak a használt autók behozatalában a szakértők az idén. A tendencia több tízezer ember munkáját veszélyezteti, s befagyaszthatja a hazai használtgépjármű-árakat.

hvg.hu Gazdaság

A Vodafone értetlenül áll a rendőrségi telefonstop előtt

A belügyi tárca közigazgatási államtitkára – költségcsökkentésre hivatkozva - valamennyi rendőrségi vonalas készülékről letiltatta a 70-es körzetszámot. A tárca szóvivője szerint szolgálati feladatok ellátása nem kerül veszélybe. A Vodafone vezérigazgatója értetlenségét fejezte ki a „szokatlan” döntés miatt.

MTI Gazdaság

Stagnál a fogyasztói bizalmi index

A Közgáz-GfK Fogyasztói Bizalom Index decemberben 167 százalékon állt, alig változott a szeptemberi 168 százalékhoz képest, ugyanakkor a tartós fogyasztási cikkek iránti érdeklődés továbbra is rekord szinten áll - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet csütörtökön.

MTI Gazdaság

A prognózisnál kedvezőbb lett a 2004. évi áht-hiány

Az államháztartás helyi önkormányzatok nélküli hiánya tavaly a prognózisnál kedvezőbb lett: pénzforgalmi szemléletben 1284,1 milliárd forint, ami a GDP 6,3 százalékának felel meg, amely 0,2 százalékponttal kedvezőbb a szeptemberi prognózisnál - jelentette be Draskovics Tibor pénzügyminiszter csütörtökön. Az államháztartás 2004 decemberi többlete 151,1 milliárd forint volt.


A címlapról ajánljuk