Elengedi a kamatot a kormány sok diákhitelesnek
Gazdaság

Elengedi a kamatot a kormány sok diákhitelesnek

A kormány arról döntött, hogy októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget pedig havi 70 ezer forintra emelik - jelentette be Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.

Gazdaság

A Matáv 64 milliárdos hitelt vesz fel

A Matáv a hitelt arra használja, hogy refinanszírozza a 126,6 milliárd forintos, Deutsche Telekomtól felvett hitel 76,6 milliárd forintos, fennmaradó részét.

Gazdaság

Hungaroring: csaknem ötödével csökkent a nézőszám

A korábbi években jellemző 200 ezres nézőszámmal szemben az idén 163 ezren látogattak ki a Hungaroringre, a Forma-1-es magyar nagydíjra - tette közzé a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) hivatalos honlapján hétfőn.

Gazdaság

Szerdán árat emel a Mol

A Mol Rt. szerdán literenként két forinttal emeli a benzin és négy forinttal a dízelolaj gázolaj árát – jelentette be a társaság.

Gazdaság

A befektetőknek jobban tetszene Gyurcsány

A magyar tőzsde esése hétfőn folytatódhat, miután a piacokat bizonytalansággal tölti el, hogy az új miniszterelnök esetleg enyhít a pénzpolitika szigorán. A külföldi befektetők elsősorban azt figyelik, hogy a lehetséges miniszterelnök-jelöltek, Kiss Péter, vagy Gyurcsány Ferenc megtartja-e pozíciójában Draskovics Tibor pénzügyminisztert - írja a Reuters.

Gazdaság

Draskovics helyzete bizonytalan, inog a forint is

Medgyessy lemondásának hírére jelentősen, 251 forint/euró fölé gyengült a forint. A magyar fizetőeszköz árfolyama elsősorban attól függ, Draskovics Tibor pénzügyminiszter marad-e a kormányváltás után - nyilatkozta Kolba Miklós, az ING Bank kereskedője.

Gazdaság

Csúcson az olajár

Csütörtökön kora délután folyamatosan emelkedett a kőolaj világpiaci ára, a Brent és a WTI egyaránt új csúcson állt, ami részben az Irakban kiújult fegyveres összecsapásokkal magyarázható.

Gazdaság

Év végére 10 százalékos alapkamat

A hétfői fél százalékpont után idén még egy százalékponttal csökkentheti kamatait a Magyar Nemzeti Bank, annak ellenére, hogy jövő év végi inflációs konszenzusukat jelentősen a jegybanki cél fölé emelték az elemzők.

Gazdaság

Az MSZP új miniszterelnököt jelöl; Kiss Péter lehet az új kormányfő

Az MSZP új miniszterelnököt jelöl - jelentette be a párt elnöke csütörtökön. A hvg.hu korábban arról értesült, hogy a koalíciós pártok konstruktív bizalmatlansági indítványt terjesztenek a parlament elé, Medgyessy Pétert lemondatják, helyére új miniszterelnöknek Kiss Pétert javasolják majd.

Gazdaság

Rohamosan csökken Magyarország népessége

A Washingtoni Népességkutató Intézet szerint Magyarország népessége a század derekára huszonöt százalékkal, 7,6 milliósra apad. A jelentés szerint Európa össznépessége nyolc százalékkal, 614,56 millióra csökken a jelenlegi 668 millióról, az Egyesült Államoké pedig 43 százalékkal nő majd, elérve a 419,9 milliót.

Gazdaság

A kormányfő miatt zuhan a forint

A bankközi devizapiacon a reggeli egy forintos gyengüléshez képest további egy forinttal, 249,20 forint/euróig gyengült a forint arra a hírre, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök kilátásba helyezte lemondását.

Gazdaság

Medgyessy augusztus 27-én lemondhat, zuhan a forint

Medgyessy Péter miniszterelnök csütörtökön kilátásba helyezte lemondását, miután a koalíciós pártokkal egyeztetett. A kormányfő bejelentése után esett a forint. Szombaton tovább egyezkednek a koalíciós partnerek.

Gazdaság

Hol vásároljunk külföldi ingatlant?

Jobb időket is megélt már a magyar ingatlanpiac - vélik az ingatlanpiaci szakértők. Ám sokan külföldi ingatlan vásárlásában gondolkodnak, különösen a tengerparti nyaralók iránt nagy az érdeklődés. Az elmúlt évek kedvelt célpontja a spanyol és a horvát tengerpart volt.


A címlapról ajánljuk