Addig örüljünk, amíg harmadáron kapnak nálunk jó szakembert a multik
Gazdaság

Addig örüljünk, amíg harmadáron kapnak nálunk jó szakembert a multik

Miért zavarja a külföldi befektetőket, hogy Magyarországon szinte eltűnt a munkanélküliség? Mit tartanak vonzónak Magyarországon, és mitől fogják a fejüket? Sánta Miklóssal, az EY New York-i központjában dolgozó adópartnerével arról beszélgettünk, mivel lehet idevonzani a magyar gazdaságot mozgató multikat.

Gazdaság

MOL: Drágul a benzin

3 forinttal emeli a benzin, 4 forinttal a gázolaj literenkénti árát szerdán a MOL Rt. - közölte a társaság hétfőn.

Gazdaság

Újabb csúcs, 11 000 felett a BUX

11 013 ponttal újabb történelmi csúcsra ért a BUX hétfőn délben. Magyarország, amely a régió részvénypiacainak korábbi erősödésből kimaradt, most nagy léptekkel hozza be a lemaradást.

Gazdaság

A Lukoil ismét Irakban

A Lukoil orosz olajipari cég elnöke a napokban Bagdadba utazik, hogy felélessze azt az olajtermelési megállapodást, amit még Huszein kormányával kötött.

Gazdaság

Az ÁPV Rt. hallgat a líbiai adósságról

Nem tudni, hogy az állami vagyonkezelő kifizette-e Tripolinak azt a 28 millió dollárt, amellyel a magyar állam egy húsz évvel ezelőtti haditechnikai ügylet elmaradása miatt tartozik. Mi lett az adósság sorsa? Az ÁPV Rt. az ügy érzékenységére hivatkozva hetek óta nem válaszol a hvg.hu kérdésére.

Gazdaság

Kína fékezi túlfűtött gazdaságát

Kína idén csak 7 százalékos gazdasági növekedést szeretne a tavalyi 9 százalék helyett. A kormány eközben igyekszik csökkenteni a hatalmas jövedelemkülönbséget a gazdag tengermelléki területek és a szegényebb belső országrészek között – mondta a kínai parlament pénteki ülésén Wen Jiabao miniszterelnök.

Gazdaság

Gyorsult a gazdasági növekedés

A tavalyi év második felében mért élénkülést a termelés oldaláról az ipar alapozott meg, ám hozzájárult a növekedéshez a beruházás is - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Gazdaság

Gyógyszer-áfa: a Fidesz szerint van orvosság

A Fidesz azt javasolja, hogy Magyarország EU-csatlakozását követően, május elsejétől a gyógyszerek jelenleg ötszázalékos általános forgalmi adóját adják vissza a szociálisan rászorulóknak. A gyógyszerek ára idén 15-16 százalékkal nőtt.

A címlapról ajánljuk