Kivásárlás előtt milliárdos húzás – zajlik az élet Schmidt Mária cégénél
Gazdaság

Kivásárlás előtt milliárdos húzás – zajlik az élet Schmidt Mária cégénél

Furcsán időzített húzással fizetett ki több mint egymilliárd forintot az az ingatlanhasznosító részvénytársaság, amelynek legnagyobb részvényese Schmidt Mária kormánybiztos cége. Forrásaink szerint törvényes, de üzletileg érthetetlen döntések történtek, márpedig a cégvezetésben Schmidt rokonai ülnek. Végül az óriási összeg egy svájci offshore cégnél landolt – vagyis valószínűleg soha nem fog kiderülni, valójában kinél kötött ki.

Gazdaság

Legyen Ön is milliomos! – Majd fizessen!

Egy 43 éves horvát speditőr, Mirko Miocic telefonos segítségként 43 helyes válaszadással közel 3 millió forintnyi összeget tett zsebre a Legyen Ön is milliomos! című televíziós játék horvát változatában. Most, a Der Spiegel című német hetilap hasábjain új piacokat keres vállalkozásához.

Gazdaság

MNB: javul a magyar gazdaság szerkezete

A lakossági fogyasztás egyre közelebb fog kerülni a hosszabb távon fenntartható szinthez, és fokozatosan mérséklődik a lakossági beruházások növekedési üteme is - áll a Magyar Nemzeti Bank elemzésében.

Gazdaság

Menesztik a lengyel PKN Orlen vezérét

Zbigniew Wrobelt, Lengyelország legnagyobb kőolajipari vállalatának elnök-vezérigazgatóját várhatóan a részvényesek június 24-én tartandó közgyűlésén mentik fel pozíciójából.

Gazdaság

Nem csökkentették az alapkamatot

A jegybank Monetáris Tanácsa hétfői ülésén nem változtatott a jegybanki alapkamat 11,50 százalékos szintjén. Az elemzők kamatcsökkentést vártak.

Gazdaság

Az OMV még mindig érdeklődik az INA iránt

Az osztrák olajipari társaság, az OMV a horvát kormányhoz fordult a kéréssel, adjanak felvilágosítást az INA olajipari cégre vonatkozó további privatizációs tervekről. A horvát cég legnagyobb tulajdonosa jelenleg a magyar MOL.

Gazdaság

Meredeken esik az olaj ára - de meddig?

A kezdeti bizonytalankodás után hétfő délelőtt meredekebbre fordult az olaj áresése a világpiacon, amely mögött az OPEC termelésnövelésről szóló döntése áll. A MOL szerdától újra csökkenti üzemanyagárait.

Gazdaság

Kilenc hónapra fagyaszthatják be a gyógyszerárakat

Az Országgyűlés hétfői döntése alapján a kormány a gyógyszerpiac átmeneti zavarainak elhárítása vagy a gyógyszerpiac egyensúlyának fenntartása érdekében legfeljebb kilenc hónapra fagyaszthatná be egyes gyógyszerek árát.

Gazdaság

Kimúlik-e az ÁPV?

Újból nekiveselkedik a kormány az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) megszüntetésének és a maradék állami vagyon más szervezetbe történő szervezésének - írja a Népszabadság.

Gazdaság

Matthäus nem szerződik Törökországba

A spanyol Vicente Del Bosque lesz a török bajnokságban szereplő Besiktas labdarúgócsapatának új edzője, vagyis eldőlt, hogy Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nem költözik Isztambulba. A spanyol tréner a Real Madriddal kétszer nyert Bajnokok Ligáját.

Gazdaság

Ronaldóért további 8 millió euró jár az Internek

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteki határozata alapján a brazil világbajnok támadó átigazolása kapcsán a Real Madridnak további 8 millió eurót kell fizetnie a futballista korábbi klubjának, az olasz Internazionalénak. A spanyol klubcsapatnak hétmillió eurót június 30-ig kell átutalnia.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával