MTI Gazdaság

Talpra állhat jövőre a váci Forte Rt.

Felszámolás után, új céget alapítva 2005-ben talpra állhat a váci Forte Fotókémiai Rt., s újra elérheti a másfél milliárd forintos évi árbevételt - közölte Kummer Béla, a társaság vezérigazgatója.

Itthon

A kormány szerint 3-4 százalékkal nőnek a reálkeresetek

Az elfogadott költségvetés nyomán 2005-ben a reálkeresetek értéke 3-4 százalékkal, a nyugdíjak reálértéke 3,5-4 százalékkal emelkedhet jövőre - jelentette ki a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón Batiz András. A Fidesz szerint a kormányzati sikerpropaganda újabb állomása volt ez a sajtótájékoztató.

hvg.hu Gazdaság

Lakáspiaci előrejelzés 2005-re

Az új lakások nehezen, a használtak még nehezebben értékesíthetők a túlkínálat és a csökkenő kereslet miatt. Ingatlanpiaci szakértők szerint 2005-ben sem várható lényeges változás, az év első fele nagyon fog hasonlítani a 2004-es évre. Jelentősebb kereslet csak az építési telkek piacán várható.

MTI Gazdaság

Egyedül a Duna TV kap több állami forrást jövőre

A közszolgálati médiumok közül csak a Duna Televízió számolhat jövőre az ideinél nagyobb költségvetési forrásokkal, míg a jelenlegi állás szerint a Magyar Televíziónak, a Magyar Rádió és a Magyar Távirati Irodának a 2004-esnél kevesebb állami pénzzel kell beérnie, derül ki a költségvetési törvényekből és az intézmények menedzsmentjének nyilatkozataiból.

MTI Itthon

Turisták ezrei szilvesztereznek "termálháromszögben"

Szakmai becslések szerint Zala megye évbúcsúztató vendégeinek legalább 60 százalékát a gyógyvizes, illetve a balatoni övezetekben fogadják. A megkérdezett kilenc hotel közül hétben belföldiek lesznek többségben.

MTI Gazdaság

Januárban fuzionál a Gazprom és Rosznyeft

A Gazprom orosz gázipari monopólium a terv szerint januárban fuzionál a Rosznyefttel anélkül, az összeolvadás utóbbi vállalat újonnan megszerzett egységére, a Juganszknyeftegazra is kiterjedne.

eurohirek.hu Gazdaság

Az USA és Kína lesz a gazdaság motorja 2005-ben

Nemzetközi elemzők szerint jövőre folytatódik a világgazdaság erőteljes növekedése, bár lassabb tempóban, mint 2004-ben. A növekedési előrejelzések nagyjából 3,6 százalék és 4,1 százalék között szóródnak.

MTI Gazdaság

Újabb rekordot döntött az euró

Az euró hétfő reggel 1,3555 dollárral újabb rekordot ért el. Párizsban jegyezték ilyen alacsonyabb a dollárt, amelynek korábbi rekordja 1,3549 dollár volt pénteken. Röviddel utána az euró kissé visszaesett: 1,3541 dollárt ért.

MTI Gazdaság

Félsiker volt az ötéves állampapírok aukciója

Meglepően alacsony összegben érkeztek jegyzések az Államadósság-kezelő Központ Rt. (ÁKK) csütörtöki öt- és tízéves államkötvény-aukciójára, az ötéves papírból például még a tervezett mennyiséget sem sikerült értékesíteni. A jelek szerint véget ért a kötvénypiaci hossz.

Gazdaság

Befektetési kiskáté 2005 (1. rész)

Vajon milyen lehetőségeket tartogat 2005 a pénzünk számára? Biztosat mi sem tudunk mondani, néhány, piaci elemzőktől származó hasznos tippel és tanáccsal azonban megpróbáljuk Önöket ellátni!

MTI Gazdaság

Tízmilliárdos követeléscsomagot ad el az APEH

Közel 4,5 milliárd forint adótartozás, 1,9 milliárd forint járuléktartozás és 3,7 milliárd forint késedelmipótlék ás járulék tartozás szerepel abban a csomagban, amelyet az Apeh nyilvános pályázaton értékesít - írja a Napi Gazdaság.

MTI Gazdaság

Kovács: feledésbe merülhet a brüsszeli megrovás

A brüsszeli testületnek figyelmeztetnie kellett Magyarországot az előzetesen megígért költségvetési hiány túllépése miatt, de ha jövőre az ország teljesíti az előirányzatokat, akkor ez a dolog feledésbe merül véli Kovács László, az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa - aki ismét védelmébe vette az eva-t a bizottság elött.


A címlapról ajánljuk