Gazdaság

Az olajtermelés növelését sürgeti Szaúd-Arábia

A kitermelés legalább napi 1,5 millió hordós növelésére sürgette az OPEC tagországait Szaúd-Arábia. A szaúdi olajipari miniszter szerint csak így fékezhető meg a magas olajárak világgazdasági növekedése. Elemzők szerint többletolajra van szükség ahhoz, hogy az árakat ellenőrzés alatt lehessen tartani

Gazdaság

Mol: 265 forintra drágulhat a benzin

A nemzetközi kőolajpiacok jelenlegi extrém helyzete ellenére sem tűnik jelenleg reálisnak a literenkénti 300 forintos benzinár - mondta a Mol illetékese.

Csecsenföld

Bebetonozott bomba végzett a csecsen elnökkel

Ahmad Kadirov Kreml-barát csecsen elnök vasárnap életét vesztette a grozniji Dinamo Stadionban elkövetett merényletben. A terrortámadás beárnyékolta a Győzelem napjának ünneplését Oroszország-szerte, és csapást mért Vlagyimir Putyin orosz elnök csecsenföldi terveire.

Gazdaság

A románok bizakodnak, a kritikusok fanyalognak

A román politikusok annyira biztosak a 2007-es EU-csatlakozásban, hogy más alternatívára szóló B-tervet sem készítenek. Elválik, magabiztosságuk meggyőzi-e az unió döntéshozóit, vagy vakhitnek bizonyul.

Gazdaság

Olajdruzsba: a Total bevásárol a Szibnyeftbe

A francia olajmulti Total megerősítette, rövidesen 4 milliárd dollár értékben Szibnyeft-részvényeket vásárol, néhány éven belül 25 százalék plusz egy szavazó részvényt szerez az orosz olajmamutban. A Total bevételei tavaly 2 százalékkal, üzemi eredménye 9 százalékkal mérséklődött.

Gazdaság

Cseh focibunda: Valentáéknak melege lehet

A cseh bundabotrány főszereplője a Valenta-klán tulajdonolta, sportfogadással és sportvállalkozással foglalkozó, Európában is terjeszkedő Synot holding. A cég politikai támogatókkal rendelkezik, igaz, ők most ellenzékben vannak. A Synot magyar leányvállalata nyerőgép-forgalmazással foglalkozik.

Gazdaság

A Fidesz szerint százmilliós visszaélés történt a BKV-nál

A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a BKV Rt. egyik – állítólag - százmilliós visszaélést feltáró belső vizsgálatának eredményét. A közlekedési vállalat szerint csupán 700 ezer forintos adóeltérésről van szó, amelyről tájékoztatták a felügyelő bizottságot.

Gazdaság

Az EU-nak nem tetszik az eva, a PM szerint minden rendben

Ha Magyarország nem változtatja meg az egyszerűsített vállalkozói adóra (eva) vonatkozó szabályozását, az EU szabálysértési eljárást indíthat ellene - közölte egy uniós illetékes. A PM szerint az evára vonatkozó szabályozás megfelel az uniós áfa-irányelvnek.

Gazdaság

Rontotta a lengyelek belső besorolását a Fitch Ratings

Az eurócsatlakozási kilátásokra hivatkozva nemrégiben megadott pozitívról stabilra rontotta vissza a hosszú futamú lengyel szuverén devizaadósság közepes befektetői "BBB plusz" besorolásának kilátását csütörtökön a Fitch Ratings londoni hitelminősítő.

Gazdaság

Már 6 millióig biztosítják a hazai betéteket

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) május 1-jétől az eddigi legfeljebb 3 millió forint helyett 6 millió forint kártalanítást fizet a bankbetétek tulajdonosainak egy esetleges pénzintézeti csőd esetén.

A címlapról ajánljuk