Gazdaság

BorsodChem: tulajdonosváltás akár már szeptemberben

Nem kizárt, hogy a BorsodChem Rt. tulajdonosváltását eredményező tranzakció már ebben a hónapban megtörténik, miután a Tiszai Vegyi Kombinát Rt. (TVK) szerdán bejelentte: a BorsodChem tulajdonában lévő 15,4 százaléknyi TVK csomag legkorábban szeptember 30-án eladásra kerülhet.

Gazdaság

Járai miatt gyengült a forint

Több mint egy forinttal gyengült a forint az euróval szemben szerdán délelőtt Járai Zsigmond jegybankelnöknek az államháztartási hiánnyal és az adósságállománnyal kapcsolatban az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága előtt tett kijelentéseire.

Gazdaság

KSH: 4 százalékkal nőtt a GDP a második negyedévben

Az előzetesen közölt adattal megegyezően 4 százalékkal nőtt a második negyedévben a bruttó hazai termék (GDP). A növekedést termelési oldalról az árutermelő ágazatok, a felhasználási oldalról a beruházások adták.

Gazdaság

Növekvő termékdíj szabhat gátat a sörimportnak

A súlyalapú termékdíj a január elsejével változó termékdíj-szabályozás szerint darabalapúvá válik, ami már olyan terhet jelent majd az importőröknek, hogy jövőre megfékezheti a Németországból érkező olcsó, dobozos termékek behozatalát.

Gazdaság

Beijedt a pesti tőzsde, esett a BUX

Több mint 200 ponttal 12204 pontra zuhant a BUX arra a hírre, hogy a Standard & Poor’s az ország adósságállományának leminősítését fontolgatja.

Gazdaság

USA: a hadsereg szerződést bont a Halliburton céggel

Az amerikai hadsereg megszünteti a Halliburton céggel kötött több milliárd dolláros szerződését az Irakban állomásozó amerikai katonák ellátásáról és a munkát hat megbízásra bontva pályázat útján keres vállalkozókat.

Gazdaság

Újabb közbeszerzési zűrök az informatikai tárcánál?

A legdrágább ajánlatot tevő Teledatacast Kft. (TDC) nyerte az informatikai és az oktatási tárca közös, középiskolai műholdas adatszórási programjának kivitelezésére kiírt pályázatot. A céget nem sokkal a közbeszerzés meghirdetése előtt adta el az Antenna Hungária Rt. a TDC menedzsmentjének és Homonnay Géza üzletembernek.

Gazdaság

Jön a negatív adó

Gyakorlatilag már eldőlt, hogy a személyi jövedelem-adózásban jövőre bevezetik a negatív adót – írja szocialista forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap.

Gazdaság

Leronthatják Magyarország hitelminősítését

A londoni Standard and Poor's hitelminősítő intézet szerint romolhat Magyarország forintban jegyzett adósságának megítélése, ha az ország pénzügyi helyzetében nem következik be változás.

Gazdaság

Az unió egyelőre mégsem foglalkozik az evával

Az eredetileg tervezett szeptember vége helyett október 14-én vitatják meg az unió illetékes testületei az egyszerűsített vállalkozói adóval kapcsolatos nézeteltéréseket - írja a Világgazdaság.

Gazdaság

Két év múlva elkészülhet az új Duna-híd

Az M8-as autópálya dunaújvárosi hídját több mint 3 kilométeres autópálya szakasszal együtt, 53,6 milliárd forintos szerződéses összegért a Vegyépszer Rt. és a Hídépítő Rt. által alkotott DUNAÚJ-HÍD Konzorcium építheti meg.

Gazdaság

Az Európai Bizottság nem támogatja Sarkozy javaslatát

Az Európai Bizottság visszautasította Nicolas Sarkozy francia pénzügyminiszternek azt a javaslatát, hogy kevesebb uniós támogatáshoz jussanak azok az új EU-tagországok, ahol a társasági adó alacsonyabb az uniós átlagnál.


A címlapról ajánljuk