MTI Gazdaság

Elfogadták a kínai-uniós textilmegállapodást

Amint az várható volt, az EU 25 tagországa szerdán egyöntetű támogatását adta - nagykövetein keresztül - az EU bizottsága és Kína között a hét elején létrejött, a raktárokban felhalmozódott kínai textiltermékek felszabadítására vonatkozó megállapodásra.

MTI/hvg.hu Gazdaság

150 milliárd dollárba kerülhet Amerikának a Katrina

Becslések szerint a hurrikán okozta károk felszámolására, az újjáépítésre mintegy 150 milliárd dollárt kell az Egyesült Államoknak fordítania; jelenleg napi kétmilliárd dollár a mentési munkálatok költsége. Mindez alaposan lerontja majd a költségvetés pozícióját.

MTI Gazdaság

ÁPV: nem áll meg saját lábán a Malév

A Malév Rt. nem áll meg saját lábán, évente 5-7 milliárd forint negatív eredményt termel üzemi szinten, ami az idén sem csökken, és jövőre a hatékonyság növelésével legfeljebb 2-3 milliárd forintra csökkenhet - mondta Vági Márton, az Állami Privatizációs Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. vezérigazgatója.

MTI Gazdaság

Drága benzin helyett olcsóbb etanol

Az üzemanyagárak emelkedésének következményeként autósok világszerte kezdik felfedezni a bio-üzemanyagokat, például a cukornádból vagy kukoricából előállított etanolt.

MTI Gazdaság

Akár többnapos sztrájk is lehet Ferihegyen

Megegyezés hiányában az érdekképviseletek akár többnapos sztrájkot is hirdethetnek a jövő héten Ferihegyen - mondta Kovács Zoltán, a Budapest Airport üzemi tanácsának korábbi elnöke.

eurohirek.hu Gazdaság

Ötpontos terv az olajkrízis mérséklésére

A jelenlegi magas olajárak aggodalomra adnak okot, nem csak azért, mert az unió polgárainak társadalmi jólétét veszélyeztetik, hanem mert a gazdasági növekedésre is hatással vannak, és emiatt a lisszaboni célok elérését veszélyeztetik - véli az Európai Bizottság, amely kedden vitatta meg az olajkrízis mérséklésére kidolgozott tervet.

MTI Gazdaság

Ipari termelés: 8,4 százalékos növekedés

Az ipari termelés az idén júliusban az előzetes, szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 1,2 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 8,4 százalékkal emelkedett a tavaly júliusi szinthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Itthon

Orbán: jövőre kezdődjön a kampány

A Fidesz elnöke szerint nem szabad túl korán kezdeni a kampányt, elég lesz januárban, februárban. Orbán Viktor erről egy szerda reggeli televíziós műsorban beszélt.

hvg.hu Gazdaság

Újra felfedezték a Rubik-kockát

Újra felfedezték a Rubik-kockát Japánban: a harmincas éveikben járó japánok nosztalgiahullámának köszönhetően idén eddig ötször annyit adtak el a játékból, mint tavaly. A keleti országban 1980-ban bemutatott kirakót tovább is fejlesztették, a fanatikus játékosok pedig internetes közösségeket alakítanak.

MTI Gazdaság

Munkába álltak a finomítók, esett az olajár

Lassan visszatér régi kerékvágásába az olajipar tevékenysége az Egyesült Államoknak a Katrina hurrikán által sújtott térségeiben. A nyersolaj piaci ára New Yorkban elsősorban e hírek hatására csökkent. A hurrikán miatt mintegy 12,75 millió hordóval esett a nyersolaj-termelés.

hvg.hu Gazdaság

Új ízek a sörpiacon

Ginzeng, guarana és koffein – hasonló, eddig nem használt hozzávalókkal készült sörökkel lendítenék fel erősen szikkadó nyugat-európai és amerikai piacaikat a legnagyobb söripari vállalatok. Ám ott manapság inkább a minőségi bor és szesz dívik, a kieső forgalmat így kelet-európai terjeszkedéssel pótolhatják a sörmultik.

MTI Gazdaság

Ekho: mikor jár a szabadság és a nyugdíj?

Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) nem munkaviszonyt, vagy vállalkozói viszonyt, hanem adózási formát jelent - hangsúlyozta az ezzel kapcsolatos félreértések tisztázása érdekében Lucz Zoltánné, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője.

MTI Gazdaság

Államháztartás: 996,4 milliárd forintos hiány

Az államháztartás önkormányzatok nélküli egyenlege augusztusban 60 milliárd forint, az első nyolc hónapban 996,4 milliárd forint hiányt mutatott, az éves előirányzat 97,4 százalékát - közölte a Pénzügyminisztérium (PM).

MTI Gazdaság

Tízmilliós büntetés a Tescónak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte a Tesco árgarancia hirdetését, ezért 10 millió forint megfizetésére kötelezte a hipermarketláncot - közölte a GVH.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával