Visszavágott toronyháztervek: Amit szabad Orbánnak, nem szabad Garancsinak
Ingatlan

Visszavágott toronyháztervek: Amit szabad Orbánnak, nem szabad Garancsinak

Aggódik az UNESCO a lágymányosi magasház miatt, amely tönkrevágná a budai Várhoz tartozó látképet, és ezzel a nemzetközi védettségét is fenyegeti. A kormány ezt mindenképpen el akarja kerülni, ezért egyeztetéseket szervez szeptemberben. Elképzelhető, hogy jó időre csengettek a budapesti magasházaknak. Orbán Viktor erkélyét közben sikeresen megvédte a kormány az UNESCO-nál.

Gazdaság

Már 2006-tól kisebb lehet a parlament létszáma

Lamperth Mónika belügyminiszter szerint már a következő választások idejére megvalósulhat a miniszterelnök által javasolt 250 fős törvényhozás terve, és a főpolgármester indítványának megfelelően kisebb létszámmal működhetnek az önkormányzati testületek is.

Gazdaság

Történelmi csúcson a BUX

A januári próbálkozás után második nekifutásra a BUX-nak kedden 10532,45 ponttal sikerült áttörnie a 10493 pontos történelmi rekordot, amelyet 2000. március 10-én állított be. Kedden fél kettőkor 10318 ponton áll az index, így a négy évvel ezelőtti 10471,91 pontos záróárrekord pillanatnyilag nincs veszélyben.

Gazdaság

Tavaly 2,9 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP) 2003 negyedik negyedévében 3,5 százalékkal, a tavalyi év egészében 2,9 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Gazdaság

Tovább erősödött a forint

A kereskedést alig befolyásolta a Monetáris Tanács hétfői ülése, a piacon egyáltalán nem számítottak jegybanki kamatváltozásra.

Gazdaság

Külföldiként egyre jobb Budapesten élni

A Magyarországon élő és dolgozó külföldi fehérgallérosok szerint itthon kiválóak a telekommunikációs szolgáltatások, könnyű jó lakást találni és nagy a moziválaszték. Ettől függetlenül azért a nyugat-európainál alacsonyabb életminőség miatt általában 5-10 százalékkal több fizetést kérnek, ha Budapestre helyezik őket.

Gazdaság

FTD: Magyarország a valutaválság peremén

Az EU-hoz csatlakozók közül Magyarországon a legnagyobb a valutaválság valószínűsége - mondta a Financial Times Deutschland napilapnak Gregor Eder, a Dresdner Bank Kelet-Európa szakértője. Dietmar Hornung a Deka-Banktól "bukott angyalnak" nevezte Magyarországot.

Gazdaság

Nem emelte alapkamatát az MNB

A Monetáris Tanács változatlanul hagyta az alapkamat 12,5 százalékos szintjét hétfői ülésén - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával