MTI Gazdaság

Merrill Lynch:"borús" kilátások Magyarországon

A magyar gazdaság középtávú stabilitási kilátásait "változatlanul borúsnak", a költségvetési teljesítményt "rettenetesnek" minősítette kedden Londonban megjelent új térségi elemzésében a Merrill Lynch, amely szerint "riasztó" a magánszektor devizaeladósodásának mértéke és üteme.

MTI Világ

Autópálya-díjak a szomszédoknál

Közlekedési előírások, autópálya-díjak és más hasznos tudnivalók azoknak, akik Horvátországban, Szlovéniában, Ausztriában, Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, esetleg Szerbiában kívánják eltölteni nyári szabadságukat.

MTI Gazdaság

A finnek átvilágítják a Malévet

A oneworld légiszövetség tagja, a Finn Air finn légitársaság a napokban megkezdi a Malév auditját annak érdekében, hogy a magyar légitársaság mielőbb csatlakozhasson a légiszövetséghez.

MTI Gazdaság

Kóka: beruházási hitellel bővül a Széchenyi-kártya

A Széchenyi-kártyára felvett hiteleiket beruházási hitellel egészíthetik ki a vállalkozók, amelyeket a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) refinanszírozása mellett a kamara közreműködésével helyezhetnek ki - jelentette ki Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Gazdaság

Szigorított eva ellenőrzések

A második fél évben fokozottabban ellenőrzi az adóhatóság az evásokat, annak ellenére is, hogy az evabevételek május végéig meghaladják az időarányosat – írja a Világgazdaság.

MTI Gazdaság

Lassuló gazdasági növekedés

Az idén az első negyedévben lassult a gazdaság növekedése, az infláció csökkent és mérséklődött a külkereskedelmi deficit, nőtt viszont az államháztartás hiánya és a munkanélküliek száma – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentéséből.

MTI Gazdaság

Tovább erősödik a forint

A forint erősebben nyitott kedden a bankközi devizapiacon, az eurót 248,90/249,10 forinton jegyezték, mintegy 50 fillérrel gyengébben a 249,40/60 forintos hétfői árfolyamnál.

MTI Gazdaság

A vártnál magasabb volt az ipari termelés áprilisban

Előzetes adatok alapján az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva az idén áprilisban 8,8 százalékkal nőtt, a munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Gazdaság

A vártnál kisebb a májusi hiány

Az államháztartás önkormányzatok nélküli hiánya májusban 127,7 milliárd forint volt, így az első öt havi deficit 837,7 milliárd forintot tett ki, az éves előirányzat 81,9 százalékát - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn az előzetes számok alapján.

MTI Gazdaság

Magyar veszélyes hulladék Ukrajnában?

A vámhatóságtól és a határőrségtől kér tájékoztatást a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium arról, hogy valóban került-e ki Ukrajnába autóipari nyersanyagnak álcázott veszélyes hulladék Magyarországról.

hvg.hu Gazdaság

Amit a befektetőnek tudnia kell (prognózis június második hetére)

A május végére és június elejére eső héten döntő változásokat láthattunk a piacon. A hét elején a dollár előretörése, a forint gyengülése az euróval szemben megállíthatatlannal látszott, de szerdán és csütörtökön fordulat következett be. E heti ajánlatunk szerint euróban inkább a részvény alapokat, míg dollárban a kötvény alapokat érdemes preferálni.

MTI Gazdaság

A Tesco feldarabolását javasolják

A Tesco feldarabolását javasolja egy brit üzleti kutatócég, amely szerint a legnagyobb brit kiskereskedelmi lánc hatalmas mértékű terjeszkedése most már a helyi szintű közösségeket és vállalkozásokat károsítja.

MTI Gazdaság

Drágul az üzemanyagok ára

A motorbenzin literenkénti fogyasztói árát 4 forinttal, a gázolajét pedig 6 forinttal emeli a Mol Rt. június 8-án, szerdán 0 órától.

MTI Gazdaság

Kína spórolna az energiával

Kína, a világ második legnagyobb energiafogyasztó országa 80 millió dollárt mozgósító energiatakarékossági programot indított be az ENSZ-szel együttműködésben.

hvg.hu Gazdaság

Deficit: a tavalyinál kisebb, a tervezettnél több

A magyar gazdaság tavalyhoz képest kissé fékeződik, ugyanakkor a reálkeresetek dinamikusan, és a lakosság megtakarításai is a korábbinál sokkal jobban nőnek - írja az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzésében a GKI Gazdaságkutató Rt. Az államháztartás hiánya kisebb lesz a 2004-nél, de nagyobb az előirányzottnál - teszi hozzá a jelentés.


A címlapról ajánljuk