Gazdaság

Regionális központot épít Budapesten a Villanova

Budapesten építi meg bővülő közép-kelet-európai hálózatának regionális központját a Villanova, Olaszország legjelentősebb integrált logisztikai vállalata - jelentette be Claudio Cornaglia, a cég vezérigazgatója szerdán.

Gazdaság

Baj van az önkormányzatokkal

Az önkormányzatok a rájuk háruló egyre nagyobb feladatok miatt kénytelenek vagyonuk egy részét privatizálni, a birtokukban lévő vagyonnal viszont gyakran szakszerűtlenül gazdálkodnak - áll a gazdasági szakembereket tömörítő Baross Gábor Nemzeti Gazdaságpártoló Társaság szerdán kiadott közleményében.

Gazdaság

Olvasás idegen nyelven nyelvismeret és szótározás nélkül

Azoknak, akik gyakran dolgoznak idegen nyelvű szövegekkel, de lusták újabb nyelvek elsajátítására, jól jöhetnek az interneten elérhető ingyenes fordítóprogramok. Szakemberek egy része szerint a programok többsége nem több egyszerű szótárprogramnál, de találni igazi kincseket is.

Gazdaság

Online zeneáruház: kis magyar fonográfia

Az Axelero úgy harangozta be online zeneletöltő rendszerét, hogy nálunk ez az első ilyen. Az állítás majdnem pontos. Nem az első, de az első túlélő lehet; az eddigiek ugyanis bedőltek. Méghozzá többnyire azért, mert a felhasználók nem fizettek a zenéért, amelyet - igaz, illegálisan - de ingyen is megszerezhettek. Vajon most fizetni fognak?

Gazdaság

Még a torka is veres

A környezetszennyező ciános technológiát alkalmazó aranymosó cég, a Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) Verespataknak 220-240 új munkahelyet ígér. Ám a beruházás miatt ezer lakóházat bontanának le, a bánya bezárása után pedig holt vidékké válik a festői táj.

Gazdaság

Osztrák kézben a pesti tőzsde

A német HVB - részben a bécsi tőzsde megbízásából - összesen 50,3 százalékos részesedést vásárolt belföldi befektetőktől a Budapesti Értéktőzsde Rt.-ben - erősítették meg az osztrák befektetők a hvg.hu-nak.

Gazdaság

Medgyessy továbbra sem akar megszorításokat

A kormány nem készít elő újabb megszorító csomagot, mert a gazdasági folyamatok "normálisak" - mondta Medgyessy Péter szerda reggel az MTV Napkelte című műsorában. A kormányfő alaptalan sikerpropagandát folytat - állította közleményében a Fidesz.

Gazdaság

Beiktatták a PSZÁF új vezetőjét

Farkas István, a Felügyeleti Tanács új elnöke szerint személycserékre ugyan sor kerülhet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél, de "ez nem azonos a tisztogatással".

Gazdaság

Draskovics itt tartaná az off-shore cégeket

A pénzügyminiszter szerint Magyarország érdeke, hogy ne távozzanak a nálunk megtelepedett off-shore cégek, és az ügyben a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságával (NVMT) egyeztet.

Gazdaság

Az adócsökkentés után is érdemes külföldön tankolni

Hétfőtől két forinttal lesz olcsóbb a hazai benzin a jövedéki adó csökkentése miatt, de még mindig jobban jár, aki a szomszédoknál tankol. A szlovén, horvát és osztrák üzemanyag aránylag drága, de Ukrajnában és Romániában a hazainál továbbra is sokkal olcsóbb a benzin.

Gazdaság

Járai megszorítást sürget, a PM elégedett

Az MNB és a PM megítélése között alapvető különbség van az áfa-bevételeket illetően - mondta Terták Elemér pénzügyminisztériumi államtitkár, Járai Zsigmond jegybankelnök tegnapi borúlátó kijelentéseire reagálva.

Gazdaság

Thaiföld veheti meg a Liverpool egyharmadát?

Az angol első osztályban játszó Liverpool futballcsapat „alapjában véve” elfogadta Thaiföld ajánlatát, amely tervei szerint a klubcsapat részvényeinek 30 százalékát vásárolná meg. A keleti ország lottóbevételeiből fedezné a 100-115 millió dolláros vételárat.


A címlapról ajánljuk